Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

SLD zyskał w sondażu

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Zdrowych i wesołych komentarzy

życzy Lewy-sierpowy.(*_*)LSD rule high !!))

autor: Lewy_sierpowy, data nadania: 2008-12-25 14:03:45, suma postów tego autora: 623

CIEKAWE KTO ROBIŁ TEN SONDAŻ

Pewnie jacyś biznesmeni z SLD

autor: Czerwony Adam, data nadania: 2008-12-25 15:04:49, suma postów tego autora: 1003

SLD to nie lewica....

Ta partia ma niewiele wspólnego z lewicą, stąd nie wiem z jakiej paki na lewica.pl wspominacie o tych pajacach. Już dawno SLD przestało wyznawać lewicowe wartości i priorytety, a wspólne głosowanie ramie w ramie z PO-jebami przeciw pomostówkom pokazało ile w nich lewicowości.

autor: Leworęki_Repcak, data nadania: 2008-12-25 16:25:59, suma postów tego autora: 8

Tendencyjny komentarz...

albo wyniki sądażu. A najpewniej i jedno i drugie. Bo po co to podkreślenie, że wykonano go po odrzuceniu weta w sprawie pomostówek. Chyba tylko po to,by wykazać, że lewicowcom nie przeszkadza wspieranie liberałów, bo sami też nimi są. To prawda. Ale czy to są jeszcze lewicowcy?..

autor: steff, data nadania: 2008-12-25 17:20:28, suma postów tego autora: 6626

widać że manipulacja

widać że Wybiórcza mała za zadanie wspomóc Wojtka O.

autor: Kuba P, data nadania: 2008-12-25 22:23:34, suma postów tego autora: 700

Sondaż

Jeżeli tych 5-ciu pierwszych komentatorów uważa się za lewicę,to raczej na lewo od PiS.Radzę tym j.w.zajmować się zbieraniem puszek od piwa,do tego się tylko nadają.Aby politykować to trzeba było chodzić do szkoły i nie wagarować.Lekcje z katechezy nie dają tytułu do politykowania i oceniania, kto i co jest lewicą.A od SLD radzę się od........ć.

autor: stanislaw1, data nadania: 2008-12-26 09:07:30, suma postów tego autora: 220

stanisław1

Prawda zawsze boli. Stąd ta twoja wściekłośc. Szkoła? A po co? Z choinki sie urwałeś. Odkiedy liberałowie tacy jak ty takimi pierdołami się przejmują?

autor: steff, data nadania: 2008-12-26 12:40:21, suma postów tego autora: 6626

steff

Widać po twojej ortografii,że wolałeś zbierać puszki od nauki w szkole.Pamiętaj ,że w DEMOKRACJI większość się liczy ,a nie gardłowanie na pikietach parami.Gardłować to sobie możecie do u.....j śmierci i nic tym sposobem nie zdobędziecie.Lewica będzie silna,ale zjednoczona.Wam to nie odpowiada ,bo czym więcej kanap ,tym więcej wodzusiów.Zresztą,w tych waszych skrajnych "lewicowych"partiach to sami kandydaci na wodzów,każdy chce jeździć samochodem "służbowym".Jeśli macie trochę oleju w głowie ,to jednoczcie się,twórzcie większość lewicową a nie wkładajcie sobie wzajemnie kije w szprychy.Gołem okiem widzi się ,że Polacy ,to ludzie w większości o poglądach lewicowych,więc na co czekacie pikieciarze?Wybijcie sobie z głów rewolucję ,to już nie te czasy.A szansa na porozumienie jest,tylko dogadać się.

autor: stanislaw1, data nadania: 2008-12-27 09:41:35, suma postów tego autora: 220

lewica

Te wszystkie komentarze anty SLD są żałosne to jest jedyna
Partia która ma jakiś dorobek lepszy czy gorszy ale ma a
co Wy Kanapowcy poza pokazywaniem swojej ideowości osiągnęliście moim zdaniem nic dlatego radzę wam po wywalajcie swoich przywódców bo ich pycha i zarozumialstwo
nie pozwala na połączenie wszystkich nurtów lewicowych bo
dla nich nie są ważne losy lewicy dla nich liczy się
pierwsze miejsce na kanapie. Powinniście zobaczyć że poza
wąskim kręgiem towarzyskim nie macie żadnego poparcia,jedność lewicy w chwili kiedy prawica fałszuje
historię jest bardzo potrzebna a więc jeśli chcecie odegrać
jakąś pozytywną rolę to przestańcie marzyć o rewolucji tylko
włączcie się do tworzenia jednej wspólnej mocnej formacji
lewicowej.

autor: czytelnik.0, data nadania: 2008-12-27 11:56:39, suma postów tego autora: 33

Stanisławie Słonko

W czym konkretnie objawia się lewicowość SLD? Podaj choć jeden przykład, oprócz nazwy.
"Jednoczenie się" z partią neoliberalną, która ma na swoim koncie np. takie zasługi jak ustawa o eksmisjach na bruk jest sprzeczne nie tylko z lewicowością, ale z nawet z szeroko rozumianą przyzwoitością.

Taka jest rzeczywistość i nie zaczarują jej twoje chamskie komentarze i dziwaczne zarzuty odnośnie ortografii.
(Swoją drogą, gdzie konkretnie widzisz ten błąd ortograficzny?) Nie sprawisz w ten sposób wrażenia, że jesteś mądrzejszy, a co najwyżej wywołasz zdziwienie, że się tak dziecinnie i niegrzecznie zachowujesz.

Naturalną reakcją na taki komentarz jak Twój jest wzruszenie ramion i ogólna konkluzja, że nie warto z tobą dyskutować. Konkluzja może i słuszna, ale żebyś tym samym nie miał ostatniego słowa odpiszę:

SLD jest partią neoliberalną. Wyjątkowo bezwzględnie i bezczelnie neoliberalną. A "lewica" w nazwie to tylko jeden z przejawów tej bezczelności.

autor: yona, data nadania: 2008-12-27 13:27:46, suma postów tego autora: 1517

podzielone SLD

Choc jestem związany silnie z SLD jest mi wstyd za poparcie platformersów w sprawie pomostówek.Olejniczak który lobbował za tym rozwiązaniem powinien zostac jak najszybciej odsunięty ze stanowiska szefa klubu.Ale też przestrzegałbym przed takimi hasłami "całe SLD jest nielewicowe".SLD w tej kwestii jest i było bardzo podzielone.Istnieje przecież silna frakcja związana z Napieralskim która dążyła do tego aby poprzec weto.Niestety "kanapowi socjaliści" tacy jak Olejniczak czy Szmajdziński wszystko popsuli.Oczywiście ja wiem że za ich decyzję cierpi całe SLD ale apelowałbym tylko o pamiętanie o tym że w sojuszu jest bardzo duża grupa działaczy,posłów bardzo sfrustrowana tym co się stało...

autor: lewacki, data nadania: 2008-12-27 16:32:10, suma postów tego autora: 9

stanisław1

SLD przyjmowane było z uznaniem przez wyborców tak długo, jak długo mogli oni je kojarzyc z PRL-em. Kiedy ta możliwośc się skończyła, wygasło ono i nadal gaśnie. Zyskuje natomiast PiS, bo w sprawach społeczno-gospodarczych właśnie do doświadczeń z tamtego okresu nawiązuje, może bardziej propagandowo niż rzeczywiście, ale jednak. SLD natomiast na tomiast na nie się wypina, czym odwzajemniają mu się również wyborcy. I kółko się zamyka. Dopóki więc SLD bliżej będzie do liberałow niż do lewicowości w tym znaczeniu, w jakim wiele pokoleń jej doświadczało, to o powtórzeniu tamtych sukceów jej działacze nawet nie powinni marzyc, łącznie z tobą drogi stanisłwie1. I żadne złorzeczenia tego faktu nie zmienią.

autor: steff, data nadania: 2008-12-27 17:18:33, suma postów tego autora: 6626

BuCHA CHA CHA!!!

Ten sondaż zrobiono w domu u Jaruzela.
I to 13 grudnia!!!

A swoją drogą kocham tych idiotów co w te cuda wierzą.
Bo to zwiastuje ostateczny koniec Sojuszu Liberalnych Dupków.

autor: dzeus, data nadania: 2008-12-27 20:35:01, suma postów tego autora: 1046

Gdybym ja miał skrzyda sokola..

Poleciałbym nad Bajka,tam na stepach syberyjskich wśród Buriatów,napływowych Rosjan jest jeden pogląd - Majakowski Lew Marsz1!
U nas-gdzie dwóch Polakowi-to trzy poglądy na ten sam temat!Warcholstwo,kłótnie,zawiść-to jak rak toczy nasze społeczeństwu na przestrzeni wieków.Walka o prywatę,posiadania-to źródło kleks narodowych. W mini ujeciu dotyczy to lewicy obecnej.A tak serio czy u nas jest zdrowa ,nieskompromitowana lewica?
Wiem,ze jest po tej stronie pluralizm,rozgardiasz i wzajemne pretensje.To wodę na młyn dla prawicy i kościoła.
Kogo winić,za rozpad i zgnojenie silnej zwartej lewicy/
wiemy i nie wiemy.Ale co to da.Lustrować eis i pyskować,nie ma sensu.Wyciągnąć rękę do zgody.W jedności siła inaczej dupa blada!

autor: rydz78, data nadania: 2008-12-28 03:59:31, suma postów tego autora: 9

Życzenia Noworoczne

Z okazji zbliżającego się Nowego Roku 2009,życzę wszystkim dzeusom,steff-om,lewackim,yona-om,kubom p,leworękim,czerwonym Adamom,lewym sierpowym,dużo zdrowia,wytrzymałości w PIKIETACH.Szanuję wasze przekonania,ale są one z mojego doświadczenia dziecinne.Dziecinne???świadczą o tym dobrane wasze Nick-i.

autor: stanislaw1, data nadania: 2008-12-28 09:13:54, suma postów tego autora: 220

I gitara !!!

widzisz stasiu1 ja to o czym piszesz robić będę dalej.

Bo to jedyna droga by na paniczach z SLD, PO, PSL i PIS wymusić coś dla zwykłych ludzi.

autor: dzeus, data nadania: 2008-12-29 16:51:48, suma postów tego autora: 1046

...

A ja Stanisławowi 1 w nowym roku Wszystkiego Najlepszego. Nicka mam, co mi go koledzy niezdrobnałego nadali, gdym się bardzo, bardzo krótko ostrzygł w LO. Wojna w Iraku, wywalanie na bruk (nie było tam jakichś drakońskich warunków ?), reakcja na Bauca, konszachty z czarnymi dla Uni i ... No co jeszcze Panowie? Gdzie SLD jeszcze prawicowo liberalne? O, niedoszłe bursztyny Jankowskiego. Muszę jeszcze pomyśleć. Do Siego Roku Panom i Panom.

autor: prezio, data nadania: 2008-12-29 17:30:10, suma postów tego autora: 878

Dodaj komentarz