Zastój na rynku nieruchomości uderzy przecież we wszystkich którzy kupili lokale "na handel", a tu i nie ma chętnych do kupna, i kredyt trzeba spłacać, i czynsz płacić...
message na Nowy Rok:
straszenie podwyżkami
Policzmy: 1 piwo dziennie, 30x7 gr=2 zł 10 gr miesięcznie więcej. Tak reżim Tuska walczy z obywatelami. Może przydałoby się wydać jakieś oświadczenie?
Czyli podwyszki od nowego roku
Ową tradycje zapoczątkował moj anty idol Prof.leszek balcerowic ale tradycja jest kontynoowana po dzis dzien
z papierosami
Warto rzucić!
a ja myślalem, że tradycję rozpoczął w grudniu 70 tow. gomułka, hehe...
taki będzie skutek kryzysu. W sumie- korzystny dla ludzi. Tak naprawdę kryzys na razie uderze przede wszystkim w kapitalistów (takich jak ja :)), a nie w "ludzi pracy".
Też uważam, że nie będzie tak źle. I proszę pamiętać, że od nowego roku zmieniają się progi podatkowe, więc do portfela trafi więcej złotówek. Co do gospodarki to tylko 20% firm produkuje na export, reszta na rynek polski. Myślę, że ogólnie ceny spadną bo popyt będzie mały (ludzie będą woleli wsadzić pieniądze do banku), chociaż zależy to również od inflacji. Zobaczymy.
Wyjatkowo zgadzam sie z Lukiem. Zreszta np. cena benzywy spadla bardzo, gdzieniegdzie juz jest kolo 3.20 za 95.