Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Kampania Przeciw Homofobii o liście Szyszkowskiej

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Warto by wskazać

imiennie, kto wciągnął stowarzyszenie Kampania Przeciw Homofobii w swoje politykierskie rozgrywki.

autor: ABCD, data nadania: 2009-01-11 12:23:51, suma postów tego autora: 20871

Pogłębia się

izolacja PPP.

autor: ABCD, data nadania: 2009-01-11 12:24:20, suma postów tego autora: 20871

Szyszkofobia

Czyżby na lewicy.pl rozpoczęła się kampania Szyszkofobii?

autor: Drm, data nadania: 2009-01-11 12:58:44, suma postów tego autora: 306

drm

nie wszyscy są jej przeciwni ja jestem jej fanem, ale rozne sa opinie na jej temat

autor: prekiel przemyslaw, data nadania: 2009-01-11 13:02:30, suma postów tego autora: 275

Ja może fanem nie jestem, ale nagonka na nią

w komentarzach kilka newsów niżej, zerknij, była naprawdę odpychająca.
Stąd mój sarkazm tutaj.

autor: Drm, data nadania: 2009-01-11 13:29:54, suma postów tego autora: 306

...

Nudne jest gadanie po raz setny o tym samym, ale prześledźmy po raz ostatni, mam nadzieje, przebieg tego akurat wątku konfliktu.

1. Grupa działaczy PPP i innych środowisk pisze do Szyszkowskiej list w którym krytykuje ją za określenie PPP mianem "lewicy faszyzującej". O KPH (a właściwie nie o całej organizacji, a wrocławskim oddziale który korzysta z biura PPP) jest tam dosłownie dwa zdania ("Polska Partia Pracy współpracuje z Kampanią Przeciwko Homofobii. W okręgu wrocławskim działacze tej kampanii nieodpłatnie korzystają z pomieszczeń biurowych lokalu Polskiej Partii Pracy" - całość listu http://www.internacjonalista.pl/menu-kraj/lewica-w-polsce/862-list-otwarty-do-marii-szyszkowskiej.html). Nikt z działaczy KPH tego listu nie podpisywał, autorzy listu nigdy nie twierdzili, że działacze KPH cokolwiek krytycznego o Szyszkowskiej mówili lub pisali. Ot zwykłe wspomnienie o tym, że PPP współpracuje ze środowiskami LGBT.
2. W odpowiedzi na to Szyszkowska (widocznie nie przeczytała tego listu lub go całkowicie nie zrozumiała) atakuje KPH które miałoby ją jakoby zaatakować (ciekawe gdzie?) stwierdzając: "Do ataków na mnie włączył się wrocławski oddział Kampanii Przeciwko Homofobii, korzystający bezpłatnie z pomieszczeń PPP, co narusza więcej niż elementarną przyzwoitość. Szczególnie tragizabawne jest przypisywanie mi zachowań, które utrudniają walkę z homofobią. Wiadomo powszechnie, że przeprowadziłam dwukrotnie w Senacie RP przygotowaną przez siebie ustawę o rejestrowanych związkach osób tej samej płci" - http://www.lewica.pl/?id=18400
3. Na wielu portalach LGBT (Gejowo.pl, Polgej.pl, Gaylife.pl, Lesbijka.org) pojawiają się echa tego konfliktu czy nawet żądania od niektórych komentujących aby to... władze KPH wytłumaczyły się z ataków na Szyszkowską.

Przedłużanie się tej wymiany zdań wynika z tego, że osoba z tytułem profesora, jako jest przewodnicząca RACJI, albo nie przeczytała listu który do niej pierwotnie skierowana i nie zrozumiała czego dotyczą zarzuty osób pod nim podpisanych, albo w ogóle go nie przeczytała (tylko po co polemizować z czymś czego się nie czytało?) albo, co przyznam byłoby chyba najgorsze, świadomie manipuluje, chcą wciągnąć w konfliktk który sama wywołała swoimi niemądrymi uwagi coraz to nowe środowiska.

autor: cocojambo i do przodu, data nadania: 2009-01-11 13:44:34, suma postów tego autora: 77

cocojambo,

żenujące jest przede wszystkim wypominanie wrocławskiemu oddzialowi Kampanii Przeciw Homofobii przez partię z deklaracji lewicową, że oddzial ten korzysta z pomieszczeń PPP.

autor: ABCD, data nadania: 2009-01-11 14:54:47, suma postów tego autora: 20871

ABCD

Tyle że nikt nikomu nie wypomina, że korzysta z biura PPP. Wręcz przeciwnie.

Żenujące jest to, że Ty jako osoba która wielokrotnie atakowała organizacje LGBT teraz udajesz ich obrońcę.

Nienawiść do PPP i "Sierpnia 80" odebrała Ci zdolność logicznego myślenia i jak widzę uczepisz się każdej bzdury byle tylko popluć na te środowiska.

Bez odbioru.

autor: cocojambo i do przodu, data nadania: 2009-01-11 16:06:35, suma postów tego autora: 77

abcd

Przecież nikt niczego wrocławskiemu KPH nie wypomina....

autor: Ostap_Bender, data nadania: 2009-01-11 15:27:12, suma postów tego autora: 1002

W świetle informacji Cocojambo

w pełni uzasadnione jest stwierdzenie prof. Szyszkowskiej, że została zaatakowana przez działaczy KPH i jej wrocławskiego oddziału.

Ale oczywiście PPP nie przyzna się, że całą "aferę" wokół tej sprawy wywołali jej nadpobudliwi "działacze". PPP, jak wszyscy wiemy, nie popełnia błędów.

autor: Durango 95, data nadania: 2009-01-11 15:25:35, suma postów tego autora: 3848

ostap,

tylko że atakujący Szyszkowską działacze PPP uprzejmie donieśli, że wroclawski oodział KPH korzysta - i to nieodpłatnie (!) - z pomieszczeń tej partii.
Dla partii z deklaracji lewicowej pomaganie grupom walczącym o prawa mniejszości powinno być oczywiste. Partii takiej nie wypada natomiast krzykliwie informować, ze tym grupom pomaga. Podobnie, człowiek cywilizowany nie chwali się, że myje nogi.
A już podkreślanie, że PPP coś daje wrocławskiej KPH, za co spodziewa się oklasków - i może jeszcze udziału w swoich akcjach propagandowych? - jest zupelnie żenujące.
PPP każdą swoją publiczną wypowiedzią pokazuje, jaka jest. Przykre to i straszne.

autor: ABCD, data nadania: 2009-01-11 16:16:17, suma postów tego autora: 20871

.

Jak ktoś komuś zarzuca, że jego sposób bycia pociąga za sobą znaczny brud na nogach, to trudno się dziwić tej osobie,iż pod wpływem emocji publicznie udowadnia swą dbałość o higienę.

autor: Saint_Just, data nadania: 2009-01-11 19:36:13, suma postów tego autora: 201

:)

KPH jest apolityczna???
Dobry zart :D

autor: MJ, data nadania: 2009-01-11 20:09:26, suma postów tego autora: 1280

ABCD - kurek na dachu...

Oto glosi to, co mu wygodnie.

Np.: "Dla partii z deklaracji lewicowej pomaganie grupom walczącym o prawa mniejszości powinno być oczywiste." Jeszcze niedawno kazdego, kto cos podobnego glosi, pietnowal jako politpoprawnego totalitaryste.

Poza tym, gdzie w oswiadczeniu znalazl oczekiwanie na oklaski za wsparcie udzielane KPH przez PPP? Samo wspomnienie o tym, ze taka pomoc jest udzielana, to chyba stanowczo za malo na formulowanie takich tez.

Slowem, ABCD grubymi nicmi szyje - i dlatego latwo bylo zgadnac juz po pierwszym newsie na Lewica.pl na ten temat, ze znajdzie sie on w jednolitym froncie z Maria Szyszkowska.

autor: PMB, data nadania: 2009-01-11 21:05:39, suma postów tego autora: 1628

PMB,

Publicyści i doradcy programowi PPP latami bili pianę o tym, że kwestii ekonomicznych nie wolno oddzielać od obyczajowych.
A jak przyszło do konkretów, co się okazało? Że PPP robi dla grup LGBT tyle, że udostępnia lokal jednemu z regionalnych oddziałów stowarzyszenia przeciwników homofobii. Malutko!

autor: ABCD, data nadania: 2009-01-11 23:37:06, suma postów tego autora: 20871

Wydarzenie Satyryczne Miesiąca Stycznia

ABCD i Durango wyrażają troskę o KPH. Dobre!

autor: wpadla bomba do piwnicy, data nadania: 2009-01-12 02:27:17, suma postów tego autora: 487

Każdy

ma prawo pytać, jak deklaracje PPP mają się do praktyki.

autor: ABCD, data nadania: 2009-01-12 12:01:29, suma postów tego autora: 20871

Kiedy

najbliższa akcja PPP na rzecz mniejszości obyczajowych?

autor: ABCD, data nadania: 2009-01-12 12:03:46, suma postów tego autora: 20871

Dodaj komentarz