Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Będzin: Związkowcy z Tramwajów Śląskich oplakatowali zajezdnię

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Pochodze ze śląska to dobrze znam problem

Likwiduje się coraz więcej lini tramwajowych nawet starych(jak ostatnio 12)ktore maja po 120 lat przetrwały 1 wojne swiatową 2 komune a kapitalizmu już nieprzetrwaly.
W zamian zato tworzy się co najwyżej prywatne linie autobusowe na których kierowcy jędzą po 12 i wiecej godzin i njagorsze trzeba wsiadać 1 dzwiami i pokzaywać bilet.
Jazda na gape staje się coraz trudniejsza niestety.

autor: Czerwony Adam, data nadania: 2009-01-14 13:08:33, suma postów tego autora: 1003

Niestety...

nie ma jak kiedyś, punk's not dead, Adamie. Bilety do kontroli ;-)

Teraz się wszystko musi opłacać, a każdy ma płacić za siebie, bo tak podobno jest sprawiedliwie. Nikt niestety nie zwraca uwagi na to, że dla jednego bilet miesięczny to 10 % pensji, a dla innego 1, ale i tak go nie kupuje, bo woli wydawać 20 na samochód...

Ja jestem zwolennikiem bezpłatnej komunikacji miejskiej finansowanej głównie opłat za parkowanie i przejazd samochodami przez miasto, bo to jest luksus. Nawet jeśli wielu osobom spowszedniał...

autor: Miś_Bucharin, data nadania: 2009-01-15 09:00:54, suma postów tego autora: 3566

brawo panowie!

"Jazda na gape staje się coraz trudniejsza niestety."

"każdy ma płacić za siebie, bo tak podobno jest sprawiedliwie"

te dwa cytaty może i niepozorne, ale całkowicie utwierdziły mnie w przekonaniu że moje dotychczasowe postrzeganie lewicy jest słuszne... dziękuję wam za to, bo przyznam że miewałem wątpliwości.

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2009-01-16 23:10:30, suma postów tego autora: 2714

Dobrodzieju...

A co nas obchodzą Twoje zaburzenia percepcji?!

Zrozum wreszcie, że zarówno indywidualistyczna jak i wspólnotowa halucynacje są równoprawne. To po prostu dwie przeciwstawne ideologie. Rozpatruj je nie jako prawda-fałsz, lecz jako dwa kolory, z których może sobie jeden *arbitralnie* wybrać...

autor: Miś_Bucharin, data nadania: 2009-01-17 13:00:58, suma postów tego autora: 3566

:)

Niestety tramwaje mają to do siebie, że są ekologiczne pod każdym względem i tanie w eksploatacji. Mogą być również bardzo wygodne dla pasażerów....
Problem polega na tym, że prywatne firmy muszą się wzbogacić jak najniższym kosztem i niezobowiązująco, do tego jak najszybciej... A polityczni decydenci różnych szczebli też nie mogą czekać na należne im profity za zalegalizowanie takiego a nie innego rozwiązania, bo gonią wybory i zmiany stołków!...
Tak więc komunikacja autobusowa w całym kraju politycznie będzie preferowana, gdyż żadna prywatna firma nie będzie inwestować w infrastrukturę elektrycznych pojazdów szynowych, przy obecnych przepisach i układach, gdzie nie ma szans na uczciwą konkurencję czy ... to na razie "Kraj Cudów"...
Pozdrawiam wszystkich tramwajarzy - Jest to najgorszy pojazd do prowadzenia po mieście i do tego nerwy z "mądrymi" nadzorcami ZTM, czy jak ich tam zwał w innych miastach :)

autor: Dracul, data nadania: 2009-01-21 20:44:23, suma postów tego autora: 341

Dodaj komentarz