A przynależność do SS i HJ to zbawienie?
"Watykan nie dopatrzył się w materiałach niczego, co oznaczałoby ciężkie przewinienie wobec Kościoła czy ojczyzny".....
Dziwisz musiałby paktować z diabłem, Glemp spółkować z czarownicami na Sabacie, a Głódź zapić się na śmierć w burdelu - wtedy byłoby to lekkie przewinienie wobec kościoła, a nijakie wobec Ojczyzny...
(*_*)
Ten stan tak już ma. Oni nigdy nie przyznają sie do żadnej zbrodni o drobniejszych przestępstwach nie wspominając. Śmieszy mnie że biskupi i księza sami się lustrowali a pozostałych lustruje IPN. Skoro tak to i pozostałe zawody powinny same się lustrować a wyniki lustracji przekazywać swoim np. związkom zawodowym. Te by zaś ogłaszały że winnych w ich szeregach brak. Takie zabawy to tylko w Polsce i w kościele są mozliwe.
Jak udowodnić cnotliwej żonie, że jej impotencki mąż rogów nie nosi?... Hm... można, na upartego, jeśli mąż doprasza się rogów... Wszystko można...
Dla mnie ta cała watykańska hucpa to tylko podrygi trupa przed zes....em się na amen. Trzydzieści lat wróżę. Ja doczekam. Symptomy widzę...
.
już miałem ani słowa na tym forum nie napisać, ale tak mnie optymistycznie naładowałaś swoim komentarzem, że nie ma bata: wracam i na pohybel wszystkim tym rogaczom :) !
Ty tu bądź i komentuj...
(*_*)
A ja z Tobą w szachy zagram - rencami moich synów (*_*) Nas rank zrombany (*_*) Dorwę Cię, Luksemburg...
(*_*)
.
Czyzbys zaczynala popierac linie ks. Isakowicza-Zaleskiego ;-)
I tyle.
Nie sądzisz, poziomko, że papieżowi powinien teraz bliżej przyjrzeć się IPN? ;-)
z was pamieta Fasolki i Bolka i Lolka a podniecacie się jakby to was dotyczyło. Przebaczamy i prosimy o przebaczenie:)
Następna kpina polityczna!
Jak instytucja rządząca (nie mylić z rządowa) może sama siebie oskarżać ?
Wypada raczej przeprowadzić "lustrację" , ilu władców państw, osób prywatnych i instytucji ... było konfidentami Kościoła Katolickiego, dzięki czemu ma on teraz majątek,władzę i tak naprawdę rządzi nie tylko swoją watykańską kolonią - politycznie - Polską, ale całym światem, po cichu, poprzez finanse ???
Zainteresowanych odsyłam do podręczników historii itp.