A to ciekawe a jak prywatyzował to się nieprzejmował że straci w sondażach?
To teraz rząd grecki będzie miał na swoich rękach krew niewinnych ofiar izraelskich pomordowanych przez najeźdźców z Hamasu.
ofensywy izraelskiej w Strefie Gazy i
kolejne ataki na synagogi we Francji
Może i zabito 1000 podludziów, Izrael nawet nie otarł się o oficjalne sankcje, ale zapomnijmy o sprawie.
a poważniej:
Moze być się tak pomiarkował. Żyją jeszcze ludzie umierający w męczarnaich z wolframowymi drutami w ciele, zyją rodziny zabitych. Są chyba jakieś granice bezczelności, cynizmu i obłudy. Czasem mam wrażenie, ze jesteś jakimś totalnym kryptoantysemitą chcącym ośmieszyć sprawę, której niby oficjalnie broni.
Przecież doskonale wiesz jak to jest, gdy uderzysz w stół :-)
Albo Hamas wkroczył do Tel Awiwu i wymordował 1000 Żydów albo masz nieco nierówno pod sufitem.
PS. Krew Izraelczykow ma na rękach Izrael bo zamiast uznać PAŃSTWO PALESTYNSKIE wolał wspierać bojówki Hamasu przeciw Arafatowi. Widać tych kilku zabitych rocznie Izraelczykow wartych jest podtrzymywania permanentnej wojny.
działań zbrojnych w Gazie musi być tragedią dla "antysyjonistów", których protesty straciły rację bytu.
Panek, ja się po prostu ironicznie wcieliłem w forumowego poplecznika syjonizmu. Zapomniałem dodać ";-)" na końcu, mój błąd. Ale jakoś nie czuję się winny z powodu tego, że najwyraźniej nie czytałeś innych moich komentarzy nt. Palestyny. Może rozwlekle i nudno piszę, ale przecież się z tego powodu nie powieszę? ;-D
ABCD. A wycofał się już CaHaL z Gazy?
Teraz Izrael powinien wypłacić odszkodowania, a zbrodniarze winni być osądzeni. Zwłaszcza ci sadyści co do walki z milicją hamasu wybrali bronie działające powierzchniowo albo walili do budynkow ONZ. Ach...zapomnialem. Tradycja półwieczenej bezkarności zobowiązuje. No to mały quiz dla ciebie:
Ile lat Izrael będzie mógł pociągnąć w takiej nienormalnej sytuacji, gdy to ciągle walczy ze swoimi sąsiadami, a jak nie walczy to ma nierozwiązane kwestie granic albo trzyma tych sąsiadów za mordę? Kiedy Golem (USA) się zepsuje czy znajdą nowego? Kiedy Izrael osiągnie finansową niezależność? Czy ostentacyjna bezkarność Izraela nie zwiększy antysemityzmu na świecie i nie nasili teorii spikowych o władzy Żydów?
Państwa krzyżowców popadały, choc przecież też były mocne. Mieszkańców Jerozolimy to jedna ekipa z Europy nawet w pien wycieła, a chrześcijanski rycerz na koniu robił za Merkavę. No i co? Sztuczny twór diabli wzieli, choć przez jakiś czas pokozaczył. Warto poświęcać tyle ofiar na bzdety? Moim zdaniem Izrael to niewypał. Za mały by dac Żydom gwarancje jako takiego bezpieczeństwa (jak czytam wypowiedzi dawnych syjonistów to widzę, że marzył im się "nieco" większy obszar), za kosztowny w utrzyamniu, zbyt wymęczony, ze zbyt dużym "długiem" u sąsiadów, szargający opinie Zydom na całym świecie, nawet tym antysyjonistycznym.
grozi, że nie wstrzyma ognia.
Wątpię, żeby Izraelczycy przestraszyli się tych zapowiedzi.
Rabiniczna Rada Izraela (grupa religijna o ogromnym wpływie na życie polityczne Izraela) oznajmia, że podczas walk i wojen, nie istnieje takie pojęcie, jak "niewinni" po stronie wroga.
Yesha Rabbinical Council of Israel
FOTO
http://pl.indymedia.org/pl/2009/01/41667.shtml?comments=true
się skończyła, ale antysyjoniści walczą z... rabinami.
Jakie wolframowe druty, jakie męczarnie?
Może jeszcze dachy z eternitu i aspartam?
Owszem, jest wojna są ofiary, ale nie rób Żydów okrutników i sadystów, bo to niesmaczne.
A puknij ty się w czoło lub w potylicę. Gdzie dogoniej. Może pomoże.
Wspoiminam twokje ckliwe, a dumne pienia nad kiażdą istotą ludzką, który to życie straciła Październiku 1917... Dziś obraca się to w drobnomieszczańskie bździny.
Wyzerowałeś się. Do cna. Null.
Miejmy nadzieję, że teraz złożą rosyjską broń (te śmieszne rakietki dowodzące wyjątkowej słabości rosyjskiej myśli technicznej) i zajma się jakaś porządną pracą.
Moim zdaniem Izrael popełnił błąd po zakończeniu wojny 6-dniowej, bo oddał Synaj Egiptowi. Trzeba tam było zorganizować Autonomię Palestyńską i byłby spokój. Dziwne, że Izrael, który ma 50% powierzchni województwa mazowieckiego ma jeszcze jakieś enklawy wyznaczać ...
A tak swoją droga to ciekawe, jak nasi portalowi rusofile odnoszą się do rosyjskich obywateli Izraela - kochają ich, czy nienawidzą?
dzienksy za rzeczowy komentarz. I kulturalną polemikę:)))
I po co te napinki, kriku, skoro - niestety - ja nie Lew Gumilow, a Ty - nie Feliks Edmundowicz?
piona.
Od kiedy to przejmujesz się losem agresorów? Bo Gruzinów jakoś nie żałowałeś ...
czyli niby lewica wysłało naszych żołnierzy do Afganistanu i Iraku!!! hehe
Sumie, tak to już jest z bandytami, że raz jedni w drugich strzelają rakietkami, a raz ci drudzy rozjeżdżają pierwszych czołgami ;-) Warto jednak zważyć na proporcje. Nie ma żadnej symetrii w tych bandyckich porachunkach.
ABCD, masz rację, antysyjoniści walczą z rabinami(a może to antyklerykałowie są już tylko, a nie antysemici od razu?), ale nic się nie bój, niezainteresowany zastępczymi tematami o "jakiejśtam" Palestynie Drm kontratakuje. Jak zawsze na posterunku :-)
mnie się wydaje, że ABCD akurat bronił rewolucji październikowej przed jej mienszewickimi i PPS-owskimi przeciwnikami. A jego wypowiedzi m.in. o Bliskim Wschodzie nie są na serio, tylko dla poirytowania paru osób, z którymi ma na pieńku, co przecież swego czasu sam właściwie przyznał.
Krik: aby była jasność nie popieram takiej postawy, wg mnie pisanie na publicznym forum politycznym tylko dla śmiechu jest mało poważne, ale to w końcu jego sprawa.
ABCD: krytyka nie oznacza, że krytyk chce Cię zabić.