poprą SLD
tylko Bożyk i jego ROG poprra SLD, RACJA i PPS ida razem bez SLD
porozumienie, które startuje z dwóch osobnych list.
jest jeszcze coś ciekawszego. Ugrupowanie, które raz startuje do parlamentu z prawa, a raz z lewa.
Nie będzie żadnego startu z prawa ani z lewa.Będzie błyskawiczny start ze środka-dokładnym kopniakiem w tył,pomiędzy drugą a trzecią litere i lądowaniem w niszach z których wyszli.Amen.
a gdzie wyląduje SLD?
Nic, tylko poza parlamentem.
dlaczego nagle zacząłeś krytykować Samoobronę? Zygmunt Wrzodak i L. Miller to przecież skrajna lewica.
oni nie są tak radykalnymi lewicowcami jak profesor Gollnisch.
foprmalnie nie moze starrtować ani samodzielnie, ani w kolicji, bo nie uzyska podstawowego dokuemntu jakim jest wyciąg z KRS. Mają nie uregulowaną sytuację prawną. W doatku były informacje (Nie potwierdzone), że do tej dójki ma dołaćzyć jeszcze MS.
Nieważne gdzie wyląduje tylko jak!A tu odpowiedż jest jedna-jak zawsze miękko.-:))
plankton postanowił, że jednak zostanie planktonem, bo nic innego nie potrafi. plankton da się pożreć grubemu sld-owskiemu wielorybowi, który i tak ma dość swojego planktonu i cudzego nie potrzebuje. normalne prawa przyrody. ewolucji politycznej nie będzie. kogoś to zdziwiło?
to plemnik jest tak samo żywy, jak zapłodniona komórka jajowa. Porusza się itd. - jak żywy!
ABCD, jeżeli młodości nie spędziłeś z rękami na kołderce, to masz na sumieniu śmierć milionów "ludzkich istnień".
żal mi tylko Młodych Socjalistów. Uzurpatorów z PPS - niet. Liberalnych antyklerykałów z Racji, dla których lewicowość i "europejskość" (cokolwiek miałaby ona znaczyć) to synonimy - tym bardziej.
Z tej całej trójcy tylko MS ma potencjał, by stać się w przyszłości czymś więcej, niż tylko młodzieżową organizacyjką, tylko tam średnia wieku nie sięga ośmiu krzyżyków. Znam kilku MS-owców i mam o nich jak najlepsze zdanie, zwłaszcza za to, że próbują jakoś rozwijać swoją organizację (np. Demokratyczny Związek Studentów).
Tym bardziej mnie dziwi, że mogliby pójść do wyborów w jednym szeregu z miłośnikami Jaruzelskiego i emerytowanymi utrwalaczami władzy ludowej.
warto poczytać, co to jest i jak powstaje genotyp.
"porozumienie niezależnej lewicy" z którego wyłoniły się 2 odrębne listy i poparcie jednego z uczestników "porozumienia" dla SLD :-)