.
mamy bojowosc Sierpnia 80 :-)
"300 osób straciło pracę w fabryce Lear w Specjalnej Strefie Ekonomicznej. Nocna zmiana opuściła zakład w eskorcie ochroniarzy. Była druga w nocy. Cztery godziny przed końcem czasu pracy. Przed bramą stały przygotowane wcześniej autobusy. To dramatyczne zdarzenie miało miejsce w nocy z czwartku na piątek, kiedy wypadał ostatni dzień wymówienia.
- Zrobiono to dla bezpieczeństwa pracowników - mówi Grzegorz Bąbacz, szef związku zawodowego Sierpień 80 w tyskim Learze. - Chodziło o to, żeby ci, którzy stracili pracę, nie poróżnili się z tymi, którzy zostali."
Szczerze mowiac ja tam nie przesadzam. Moze i ten zwiazkowiec mial racje, nie wiem. Ale jakby taka informacja byla z OPZZ lub Solidarnoscia w tle to pojawiloby sie 99768271648 komentarzy o zdradzie i oportunizmie.
z specjalną dedykacją dla ABCD
http://www.bankier.pl/wiadomosc/A-Lepper-Samoobrona-wystartuje-w-wyborach-do-europarlamentu-1902101.html
I tak pojawi sie 5636346 komentarze z zupelnie innego, wiadomego jednak powodu...
czy Sierpień aby na pewno nie prowadzi jakichś potajemnych negocjacji z Lepperem? Wiem, że w innym wątku SzymonM zapewniał, że nie, ale lepiej mieć pewność.
według mojej wiedzy nie i nei ma takiego zamiaru - to Lepper nie ma ludzi do wyboró iw ykonuje dramatyczne ruchy
Jeśli sobie życzysz mogę powtórzyć to samo co w innym wątku pisałem o tej sprawie, jeżeli jeden raz nie wystarczy ;)
ABCD zamilkł ;-)
czy oprócz Wrzodaka, Millera i im podobnych na listę Leppera trafi również Tomasz Mamiński z KPEiR-u, znany z wykrzykiwania pewnej niemieckiej formuły powitalnej w sejmowej restauracji.
to teraz szycha. Antysyjonista