gdzie jest ubeckie NIE?
gdzie sa Fakty i Mity?
moskwo, na dole.
niz np."obywatel"?
miedzy tygodnikami a dwumiesięcznikami jest pewna różnica ale mniejsza nawet z tym. Czytałeś może ostatni numer Obywatela? I jakie wrażenia? Nt. Gwiazdy odpisałem Ci w tamtym wątku.
ja w każdym razie polecam to pismo (mówię o "Obywatelu"). Należy oddzielić odloty części redakcji czy współpracowników od naprawdę dobrej roboty, jaką wykonują (sam nie pisałem jeszcze do "Obywatela").
tzn. dotąd jeszcze nie pisałem. Aczkolwiek coraz bardziej się zastanawiam. Do tej pory byłem sympatykiem, ale w sumie dość chłodnym, natomiast ostatni numer naprawdę mnie powalił na plus a jednocześnie wiem, że takiej "mieszanki" nie ma gdzie szukać. Taka jedność w różnorodności - autorzy z różnych półek, a wychodzi z tego coś spójnego i o wyraźnym socjalno-populistycznym ostrzu. Np. blok o tarczy - 2 teksty z zupełnie różnych pozycji napisane, a w obu przypadkach wychodzi na sprzeciw wobec tarczy :-) Serio, naprawdę polecam!
... Uprzejmie informuję, że ubeckie "NIE" oraz "Fakty i Mity" nie są kupowane, ponieważ ludzi na to nie stać , zaś wszelkie "goście niedzielne" , wytłaczane niczym papier toaletowy, MUSZĄ trafiać do czytelników, choćby nawet nie umieli czytać!