Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Warszawa: Nowe miejsce na lewicowej mapie miasta

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Tego właśnie trzeba

Kluby, dyskusje, zdobywanie nowych kontaktów, wspólne działanie i ustalanie wspólnego działania między różnymi środowiskami na lewicy.

Ale wnerwiające jest to, że na niszowe dyskusje o lewicy zaprasza się prawicowców. Już dosyć się na nich napatrzę w telewizji.
To robią różne środowiska lewicowe i o ile rozumiem jaki tego ma być cel, to nie jestem tej rzeczy zwolennikiem. Można oczywiście od czasu do czasu, ale ileż do cholery można. Wyobraźcie sobie, że prawica na dyskusję o prawicy zaprasza lewicowców... komedia.

autor: ancymon, data nadania: 2009-02-20 22:33:57, suma postów tego autora: 621

Nie rozumiem jednego...

...dlaczego krytykować lewicę i Zielonych za to, że chcą jak równi z równymi dyskutować z partiami mającymi odpowiednio po 45 i 25% społecznego poparcia? Co bardziej sprzyja byciu poważnie traktowanymi przez media, bez których do wyborczyń i wyborców się nie dotrze - kolejna debata na 10 osób, których widziałem już dostatecznie dużo, czy może coś, co może przyciągnąć kamery i pokazać, że np. radny Dominiak ma tę samą pozycję co radny Figura, a sprzeciw wobec prywatyzacji usług publicznych może mieć tak prawicową, lewicową, jak i zieloną perspektywę? Moim zdaniem jest to droga ciekawsza niż kolejne zamknięcie się w niszy - ale oczywiście mogę się mylić, nieomylny nie jestem...

autor: Bartek Kozek, data nadania: 2009-02-20 23:21:02, suma postów tego autora: 17

popieram ancymona

nie promowac dodatkowo prawicy, wielki kapitał i media już same o to zadbają.

Bartek Kozek, słyszałeś o pojęciu ,,fałszywa świadomośc''?

autor: Postsocjalista, data nadania: 2009-02-21 20:52:00, suma postów tego autora: 1953

boosz, jaki to już nudne...

"nie dyskutujcie z prawicą", "nie pchajcie się do parlamentu" (autentyk, słyszałem na demonstracji 1 Maja, zresztą to logiczne, bo tam by trzeba dyskutować z prawicą, zgroza ), może w ogóle najlepiej siedzieć grzecznie w domu?? towarzysze, ja Was lubię, ale ja się zastanawiam poważnie, czy Was tu przypadkiem nie nasłali kler i burżuazja...

autor: Ibn Ruszd, data nadania: 2009-02-22 11:22:54, suma postów tego autora: 137

Dyskutowanie z prawicą

nie jest jej promowaniem, tylko wprost przeciwnie - promowaniem lewicy. Na zdrowy rozsądek - o czyim istnieniu wie większa część społeczeństwa? O "RP" czy "KP"? O PiS-ie i PO, czy o PPP i SdPL?

autor: jra, data nadania: 2009-02-22 13:01:36, suma postów tego autora: 540

Nieporozumienie

Przecież nie chodzi o to żeby z prawicą nie dyskutować w ogóle. Codziennie są jakieś dyskusje w radiu, telewizji.
Natomiast nie widzę sensu zapraszania mainstreamu z PISu i PO przez niszowych Zielonych 2004 na niszowe dyskusje. Nie wiem, to jest chyba kwestia nie doświadczenia.
Na takie spotkanie przyjdzie 30-40 osób o poglądach stricte lewicowych i oni mają słuchać prawicowców, których zdanie dobrze znają z TV. To jest bez sensu.

Z takich spotkań ma się wynosić pomysły, sposoby na to jak lewica ma się odrodzić, nie wiem jak w tym ma pomóc nam prawica.

autor: ancymon, data nadania: 2009-02-22 18:45:37, suma postów tego autora: 621

Tow.ancymon

zgadzam się z Wami,po co dyskutować z prawicą,lepiej kopać się z koniem.Czy tzw. lewica musi być "dowartościowywana" jak nie przez michnice to inną prawice

autor: czerwony93, data nadania: 2009-02-23 19:25:00, suma postów tego autora: 2783

A czy herbata jest darmowa?

... Nic tak nie przyciągnie działaczy lewicy (biednych ludzi), jak choćby darmowa herbata! Samymi ideami lewicowości można podzielić się z sąsiadką na ławce w parku.

autor: Dracul, data nadania: 2009-02-24 21:36:54, suma postów tego autora: 341

Dodaj komentarz