konfliktu: Michnica kontra Almica
Żeby Zychowszczyzna robiła choć tyle dla pracowników ile robi IP...
"Pełnomocnikiem Piotra Krzyżaniak został działacz OZZ Inicjatywa Pracownicza, Kancelarii Sprawiedliwości Społecznej i Nowej Lewicy, Piotr Ikonowicz. "
Rzeczywiście, Michnica.
Jak rozumiem, jako sympatyk Ikona również zaliczasz się do Michnicy. Dobrze wiedzieć.
Poprawcie tego newsa, chociażby to "Oznaczałoby to możliwość torpedowania przez pracodawców wszelkich prób torpedowania działalności związkowej," poza tym niepotrzebne przecinki i parę innych błędów.
"Po prostu w toku wieloletniej działalności publicznej mogliśmy poznać te osoby i uważamy, że są godne tego, aby zasiadać w parlamencie.
Te osoby to (w kolejności alfabetycznej):
Piotr Ikonowicz – jeden z liderów partii[...]"
http://www.obywatel.org.pl/index.php?name=News&file=article&sid=8613
Obywatel nawołuje do głosowania na pełnomocnika Michnicy w sporze z Almicą! Gwałtu rety!
najpierw pracownicy sie zrzeszają w wolne związki zawodowe, potem strajkują, w sklepach nie ma butów, a kraj upada. Mam nadzieję, że wszyscy ci, co mi tłumaczyli ze PRL upadł przez strajkujących warchołów potępiają działania tego pana.
pewnie są w radach nadzorczych spółek i w rozmaitych instancjach władzy więc zapewnie nie popierają "tego pana".
Co racja to racja!
przez "wszyscy ci" mialem na myśli czytelników tego forum- w jednym z poprzednich wątków, bodajże nana czy kot, tak właśnie tłumaczyli.
ty bys juz wybił z głowy tym "robolom" jakieś wolne związki zawodowe. Najlepiej kolbami karabinów. Byłbys pewnie lepszy niż ZOMO i Pinochet razem wzięci.
Najlepiej jakby "robole" tyrały dla takich "panów dobrodziejów pracodawców" za darmo po 14 godzin na dobę, a nie jakieś im tam prawa i związki w "robolskich łbach", co?
Żałosny jesteś, facet. I obrzydliwy.
tego forum akurat popiera (z roznych powodow) opozycje demokratyczna z tamtych czasow (albo brala w niej udzial), wiec nie wyskakuj tu z warcholami i PRL, bo zle trafiles, jest chyba jakas strona milosnikow Jaruzela, tam ci polecam sie przenieść.
"ty bys juz wybił z głowy tym "robolom" jakieś wolne związki zawodowe. Najlepiej kolbami karabinów. Byłbys pewnie lepszy niż ZOMO i Pinochet razem wzięci.
Najlepiej jakby "robole" tyrały dla takich "panów dobrodziejów pracodawców" za darmo po 14 godzin na dobę, a nie jakieś im tam prawa i związki w "robolskich łbach", co?"
lol, no dalej, powiedz mi jeszcze co też ja bym chętnie robił, a czego nie robił. Ciekaw jestem.
"zatrudniciel, większość użytkowników
tego forum akurat popiera (z roznych powodow) opozycje demokratyczna z tamtych czasow (albo brala w niej udzial), wiec nie wyskakuj tu z warcholami i PRL, bo zle trafiles,"
ależ ja nie twierdze że wszyscy tu kochają Jaruzela, nie wiem czemu mi to zarzucasz? Ja po prostu zastanawiałem sie czy osoby które JASNO potępiły strajki w latach 80 (np: nan czy kot), z taką samą niechecią odnoszą sie do strajków teraz.