ale lewicową walkę o prawa kobiet należy oddzielić ostrym cięciem od pozornej aktywności Agorowego feminizmu liberalnego w stylu Śródy, Szczuki and co.
Pamiętajcie, liczcie zawsze na siebie:)
Bez żadnego wyjątku.Bużka i tuli_pan.(*_*)
z okazji Dnia Kobiet.
Daj se chociaż dziś coś na wstrzymanie.
A ja zawsze myślałem, że wszyscy jesteśmy ludźmi i że wszyscy posiadamy takie same prawa. Że nie ma praw osobnych dla kobiet, mężczyzn, gejów, łysych, murzynów itd. Ale nie, lewica dzieli społeczeństwo. Taki podział jest równoznaczny z dyskryminacją jednej grupy w porównaniu z inną.
Mimo wszystko kupiłem żonie 40 pięknych tulipanów, a ona postawiła ballantinesa:)
bo wyjdzie na to, że prawicowcy obchodzą dzień inkubatora :)
Wszystkiego najlepszego białogłowy!
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet.
Czy nawet przy tej okazji musze sie dowiadywac, ze rzekomo jestem czlonkiem grupy sprawujacej bezwzgledny dyktat nad biednymi kobietami?
jest mamusi mojego syna, karabin i gwiazda sa bardzo wymowne, nawet w urodze widac pewne podobienstwa:)
gdyby moja mamusia nie byla kobieta to kobietom nie mialbym co zyczyc i vice versa ;)
Najlepszego @->--.
Burżuazja ocenzurowała wpis o Dniu Kobiet w Wikipedii:
"Początki Międzynarodowego Dnia Kobiet wywodzą się z ruchów robotniczych w Ameryce Północnej i Europie. Pierwsze obchody Narodowego Dnia Kobiet odbyły się 28 lutego 1909 r. w Stanach Zjednoczonych. Zapoczątkowane zostały one przez Socjalistyczną Partię Ameryki dla upamiętnienia odbywającego się rok wcześniej nowojorskiego strajku pracownic przemysłu odzieżowego, przeciwko złym warunkom pracy"
Zostały pominięte niewygodne dla burżujów fakty o tym strajku, a mianowicie, że spłonęło w nim żywcem ponad 140 pracownic. Zostały zaatakowane przez policję i zamknięte w murach fabryki, gdzie wybuchł pożar. Miał on miejsce 8 marca 1857 roku, stąd właśnie tego dnia go obchodzimy. Jeszcze parę miesięcy temu te fakty były uwzględnione we wpisie.
Jestem komunistą i obce mi są jakieś ponadklasowe umizgi. Dlatego też chciałbym złożyć życzenia jak najlepszego zdrowia, wszelakiej pomyślności, szczęścia w życiu prywatnym, sukcesów w życiu zawodowym, pełnego równouprawnienia, które nie jest możliwe bez wyzwolenia ekonomicznego, wszystkim kobietom pracującym, tym na codzień wyzyskiwanym, dyskryminowanym, poniewieranym, dźwigającym jarzmo kapitalizmu, matkom, zwłaszcza tym samotnym.
Do burżuazyjnych damulek - TO NIE JEST WASZE ŚWIĘTO!
Jak rozumiem, przed przepuszczeniem kobiety w drzwiach, pytasz o jej przynależność klasową?
Zarówno tych uciskanych i dyskryminowanych przez system, jak i żyjących na wysokiej stopie.
Zycie Gilowskiej i Margaret Thatcher tez zyczysz wszystkiego najlepszego?
Lewica dzieli społeczeństwo? Przecież to oksymoron. To prawica zawsze preferowała nierówności.
Takim jaskrawym przykładem było średniowiecze, gdzie prawica miała władzę totalną i po prostu zabijała inaczej myślących. Wtedy też odbierała prawa kobietom. Przez wieki kobiety nie miały prawa się uczyć, pracować, głosować - to wszystko dzięki konserwatystom. Feministki wywalczyły te prawa dla kobiet, ale prawica nadal uskutecznia nagonkę na osóby chcących równych praw dla kobiet.
Prawica chce przywilejów dla pracodawców i odbierania praw dla pracowników (płaca minamalna, prawa związkowe itd.) To prawica chce wprowadzać prawa religii chrześcijańskiej do polityki.
Lewica natomiast chce równych praw dla kobiet, pracodawców i pracowników, katlików, ateistów i wszystkich religii.
A kobietom życzę wszystkiego najlepsego :)
W ZSRR na Kubie i w innych rajach socjalistycznych zabijano, albo w najlepszym przypadku wsadzano do "wariatkowa" tych co nie myśleli tak jak władza chciała. To lewica nadaje prawa za które płacą inni. I ci inni są właśnie dyskryminowani. To lewica żąda parytetów, które dyskryminują tych co nie są objęci parytetem itd.
Przeszedl samego siebie odnajdujac podzial na prawice i lewice w...sredniowieczu (!?) :-)))
Dawno nie czytaem gorszego absurdu. :-))))
A masz informacje, że Margaret i Zyta nie są kobietami?
Jezus Chrystus, założyciel pierwszej komuny, który rozdawał żywność potrzebującym, stał się pierwszym prawicowcem.
Poncjusz Piłat, wybitny antysyjonista, który skazał Jezusa na śmierć, położył podwaliny pod współczesną antysyjonistyczną lewicę.
A ja kobietom życzę pracy, pieniędzy, pralki i męża (partnera) niepijaka. Zdrowia i szczęścia życzę sobie, znajomkom i wszystkim dobrym ludziom.
Brakło argumentów? A wojtas znalazł lewicę w średniowieczu w poście ancymona. Ksiondz?
Jesli masz klopoty z czytaniem, to jeszcze raz wklejam, jako cytat z wypowiedzi ancymona:
"Takim jaskrawym przykładem było średniowiecze, gdzie prawica miała władzę totalną"
No gdzie ta lewica? Co mi tu prawicą suniesz i jeszcze zarzucasz, że czytać nie umiem. Ksiondz?
Ty się jakimś cudem uchowałeś.
prezio jestes rewelacyjny :-))))))
{W ZSRR na Kubie}
czy ktos byl w ZSRR na Kubie, czy moze tylko kwak ?:)
Jezus Chrystus - bajkowa postac, Poncjusz Piłat - bajkowe zaslugi, realna postac. Lepszy podzial :)
przestancie malkontenci marudzic i przyznajcie z reka na sercu, po lewej, piekne SOCJALISTYCZNE swieto!, nawet ma swoj uroczy pochodzik dla przewietrzenia szarych komorek:)
"czy ktos byl w ZSRR na Kubie, czy moze tylko kwak ?:)".
Ja bylem w ZSRR w Minsku i Kijowie... na Kubie nie? A gdzie to jest? Moze kwakowi chodzilo o Kubań?:)
No co Ty? Jakim prawicowcem! - cytujac Słoniskiego z pamieci i moze jakies slowko przekrecam, ale sensu z pewnoscia nie-
prawicowcem? "ten pierwszy rewolucjonista, ten pierwszy proletariusz"?!!!