Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

OFE: Trzy lata strat?

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Powinno się natychmiast zlikwidować OFE

OFE to banda złodzieji i pasożytów którzy żerują na biednych pracownikach którzy jak juz mają to szczęscie i dożyją emerytury to dostawają głodowe emerytury.
A czy ktoś może pamieta rok 1999?jak pojawiały się propagandowe reklamy funduszy emerytalnych w stylu wybierz nasz fundusz a na starość będziesz opływałw luksusie.
Fajny mi luksus pierwsza osoba(a właściwie ofiara reformy emerytalnej)dostała bodajże 23złote z tzw.2filara
Jeszcze nadejcie czas i nawet ślepi POjeby zlikwidują OFE to tylko kwestia czasu

autor: Czerwony Adam, data nadania: 2009-03-26 11:42:20, suma postów tego autora: 1003

Adamie

Pełna zgoda. Ale POjeby raczej rzucą kolejne części naszej składki emerytalnej na żer biznesowi, czyli swoim mocodawcom, niż zlikwidują OFE.

autor: fancom, data nadania: 2009-03-26 14:22:19, suma postów tego autora: 1427

Fancom posłuchaj

POjeby nie będą w Polsce rządzić wiecznie nadejdzie moment że nawet propaganda telewizyjna im nie pomoże i przegrają i to z kretesem.
Jak partia która niechce ratować zakładów pracy w imie wolnego rynku i dokopuje pracownikom może dłużej rządzić?
Nawet spece od marketingu im nie pomogą jak ludzie się obrucą przeciwko nim.
To arogancka i najbardziej żałosna ekipa POjebów w Polsce niech się cieszą póki mogą bo ich koniec jest bliski.
7 czerwca się przekonamy ilu ludzi tak naprawde ich popiera i czy sądaże nieściemniają z tym że POjeby mają niby 50%poparcia?

autor: Czerwony Adam, data nadania: 2009-03-26 20:21:47, suma postów tego autora: 1003

EMERYTURA!

Bawiłem się kiedyś w działalność gospodarczą i miałem m.in. pozyskiwanie klientów dla OFE (jako akwizytor jednego z nich). Wmówiono mi, że zawsze to będzie dobre bo "obok" i "równolegle" do ZUS..., czyli teoretycznie więcej dla klienta...
Oszukano mnie jako sprzedawcę (konkretna firma) i oszukano ludzi zawierzających tym obietnicom (polityka)...
"Zapomniano" wspomnieć, że kapitalistyczno-kanibalistyczne firmy mogą, chcą lub muszą przelewać więcej pieniędzy dla siebie niż lokować ich ku pożytkowi klientów!

autor: Dracul, data nadania: 2009-03-26 20:58:30, suma postów tego autora: 341

Dodaj komentarz