na pewno z pani profesor prelegent niz polityk.
"jak jednoczyć się w protestach"
Proponuje zaczac od nie wyrzucania z ATTAC aktywistki tylko dlatego, ze zostala zatrzymana przez niemiecka policja gdy udawala sie na antyszczyt G8 w Rostocku... W dodatku w uzasadnieniu posilkujac sie falszywymi relacjami mediow korporacyjnych, zupelnie sprzecznymi z relacjami samych zatrzymanych.
Sorry ze sie czepiam, ale ATTAC tej sprawy wciaz nie wyjasnil mimo kilkukrotnych pytan droga mailowa... Wiec wzywanie do jednoczenia sie w protestach brzmi co najmniej dziwnie...
dostarczają proletariackiej klasie robotniczej pożyteczne narzedzia do rewolucyjnej dekonstrukcji kapitalistycznego systemu panowania.
kampania zauszników PPP i Sierpnia 80 przeciwko pani profesor!
tylko samo rzuca sie w oczy, ze M. Szyszkowska moze pelnic doskonale role "ideologa" ruchów lewicowych. natomiast widfac, ze swary polityczne ja sama męczą. Działalnośc zawzze trochę biurokratyczna w strukturach partii to za "małe progi" dkla takich intelektów.
wyborca PPP
Śmieszne są te frustracje PPP i jej zwolenników w związku z osobą prof. Szyszkowskiej przy prawie każdym newsie. Ale nie dziwię się ich ilości i poziomowi, bo jest to tak krystalicznie czysta politycznie osoba, że nie można jej niczym zdyskredytować.
A gdzie tu był jakowyś atak na prof. Szyszkowską? :) Choć myślę, że sporo można by było przyatakować, ale wystarczy już wojenek na lewicy i mamy wazniejsze rzeczy na głowie :)
ABCD i MJ stali się: "PPP i jej zwolennikami".
Jedna z wystąpień w Białymstoku:
http://attac.org.pl/?lg=pl&kat=&dzial=71&typ=2&id=213
no ja o Szyszkowskiej nic nie pisalem, wiec tomzekowi chyba o mnie nie chodzilo;P
to polityka informacyjna tego portalu jest doprawdy powalajaca;) Nie wiem ile osob bylo na tym spotkaniu, moze zdjecie jest niezbyt szczesliwe, ale jakos nie widzialem tu jeszcze relacji ze spotkan organizowanych przez Lepszy Swiat w Poznaniu, gdzie ludzie czesto stoja na schodach bo nie ma juz miejsc siedzacych;)