Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Warszawa: Wspólny pochód pierwszomajowy radykalnej lewicy i anarchistów

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

a gdzie reszta?

konkretnie Pracownicza Demokracja, Mlodzi Socjalisci i PPP/Sierpien? Tez byli zaproszeni?

autor: MJ, data nadania: 2009-04-07 20:08:58, suma postów tego autora: 1280

Oby tak dalej!

I o to chodzi ! Brawo, życzę powodzenia w konfrontacji z pochodem SLD ! Niech zabrzmi gromkie: POWIEDZ NIE LIBERAŁOM Z SLD!

autor: Puciaq, data nadania: 2009-04-07 20:10:25, suma postów tego autora: 113

Niezle jaja

Ciekawie co zrobi niejaki Zaczek z Laura :-)

autor: wojtas, data nadania: 2009-04-07 20:13:25, suma postów tego autora: 4863

MJ

Byli zaproszeni, ale PPP prawie na pewno pojedzie na Śląsk, a Prac Dem. zajmował się akurat protestami antyNATO w Strasbourgu. Co do MSów to w W-wie to akurat nie działają zbyt prężne.

autor: Cisza_, data nadania: 2009-04-07 20:32:10, suma postów tego autora: 2083

Powiedz nie burżujom z SLD

Zobaczymy jaką frekwencje zdobędzie ten pochód który ma być alternatywą dla SLD
Fajnie by było gdyby mieli na pochodzie więcej ludzi niż burżuje z SLD

autor: Czerwony Adam, data nadania: 2009-04-07 20:49:29, suma postów tego autora: 1003

do wojtasa

Używając Twojego określenia: Żaczek z Laurą - bylo obecni na spotkaniu. Jeśli pozostaną w Warszawie w dniu 1 maja to wezmą udział w demo.
W newsie kryją się jako Związek Syndykalistów Polskich.

autor: Rafał Zieleniewski, data nadania: 2009-04-07 21:02:50, suma postów tego autora: 64

do MJ

Pracownicza Demokracja będzie zaproszona na demo.
Mlodzi Socjalisci byli zaproszeni ale w tym roku 1 maja będą na demo w Olsztynie.
PPP/Sierpien tradycyjnie będą obchodzić święto na Śląsku.

autor: Rafał Zieleniewski, data nadania: 2009-04-07 21:05:55, suma postów tego autora: 64

To faktycznie

To faktycznie spory przełom na polskiej scenie anarchistycznej, betonowi anarchiści, Laura i Zaczek razem z partyjniakami w jednym pochodzie.

autor: bened, data nadania: 2009-04-07 21:38:48, suma postów tego autora: 145

Będzie jak zawsze...

...Parę osób pod sztandarami trzymanymi w obu rękach i czasami podrzuconymi na przydrożne stoiska handlowe...!
Sztuczne robienie tłumu poszczególnym organizacjom a... SLD i tak ma w dupie to "prężenie muskółów", bo mają DOTACJE PAŃSTWOWE!!!
...TO JEST PIĘKNE !!!
PZDR.

autor: Dracul, data nadania: 2009-04-07 22:32:21, suma postów tego autora: 341

Do organizatorów

A co z PPS , Warszawska struktura Partii złoży kwiaty na palcu Grzybowskim , a może byli by chętni do wzięcia udziału , ktos z PPS rozmawiał czy zostali zlani?

autor: Padre81, data nadania: 2009-04-08 05:22:36, suma postów tego autora: 94

Cisza,

ale jeśli ktoś z MS ma do Wawy bliżej niż do Olsztyna, to może przyjechać? ;)

autor: klaudia_szifer, data nadania: 2009-04-08 08:16:31, suma postów tego autora: 14

Padre

PPS jest za bardzo zajęty ustalaniem w sądzie który zarząd jest legalny i w jakim województwie jakie ma struktury.

autor: Cisza_, data nadania: 2009-04-08 09:45:28, suma postów tego autora: 2083

P.S.

LA planuje na popołudnie 1 maja akcję antybankową.

autor: Cisza_, data nadania: 2009-04-08 09:54:50, suma postów tego autora: 2083

A co z Krytyką Polityczną?

Będą zaproszeni?

autor: Juzek, data nadania: 2009-04-08 10:28:19, suma postów tego autora: 49

KP?

Ja bym ich nie wyrzucił, no chyba że przyjdą jako Zieloni 2004 (a z tego co wiem część osób z KP jest związanych z tą partią). Sojuszników liberałów na radykalnie lewicowym pochodzie zdecydowanie nam nie potrzeba.

autor: adv, data nadania: 2009-04-08 10:47:13, suma postów tego autora: 194

!!!!

anarchiści to też radykalna lewica

autor: czerwony93, data nadania: 2009-04-08 10:50:02, suma postów tego autora: 2783

:)

Anarchiści w końcu poszli po rozum do głowy. Pierwszy raz od... bardzo dawna! :)

autor: Partyjny beton, data nadania: 2009-04-08 15:01:32, suma postów tego autora: 185

1 maja

A ja się nie mogę doczekać kiedy w świadomości tego narodu zniknie komunistyczna plama, a 1 maja zostanie Narodowym Świętem Polskiej Klasy Pracującej :)

Nie rozumiem natomiast czego poszukują tam Ci którzy jeszcze 20 lat temu do robotników by strzelali...

autor: socjalpatriota, data nadania: 2009-04-08 15:27:34, suma postów tego autora: 471

1 Maja to święto internacjonalistyczne

ale to że ONR urządza marsz pod hasłem "Święto Białego Robotnika" a różne kurioza "lewicy" narodowo-nacjonalistyczno-patriotycznej fani tradycji NZR przyczepiają sie to wielka hucpa

ps. co z NL,kto składa kwiaty pod pomnikiem-bramą straceń na cytadeli

To że radykalna lewica idzie razem niezależnie od odłamów czy marksistowska,anarchistyczna to super

autor: guevarysta, data nadania: 2009-04-08 15:57:37, suma postów tego autora: 788

socjalpatri(d)iota

Polska narodowa klasa robotnicza? Czyli, że jak ktoś Ukrainiec to won ze święta? A może znaczy to, że jak w Wielkiej Brytanii krzyczą "British jobs for British workers" to generalnie fajnie jest, bo przyroda odzyskuje equilibrium?

Człek nim świat zmieni to się napoci.
Kto nas urządził tak? Patrioci.

Pierwszy Maja, święto
Międzynarodowe
Nazek woli grajdół
Więc zachodzi w głowę:

"Internacjonalizm
To nieczyste danie
Więc wyrzucę 'inter'
A reszta zostanie"

Tak pokombinował
Zrobił święto super
Przyszedł lud roboczy
I mu skopał... oczy

Bo zapomniał nazek
Że głos patriotów
Jest znośny dopóki
Nie rodzi wymiotów

Nie dziw więc, że polskie
Dziejów duchy, strzygi
Pod nazka bełkotem
Wywołują rzygi

autor: wpadla bomba do piwnicy, data nadania: 2009-04-08 16:07:00, suma postów tego autora: 487

lewacy razem

tylko tak!

autor: polak17, data nadania: 2009-04-08 16:26:00, suma postów tego autora: 1323

Bomba,

poznaję, że te strofy nieziemskiej piękności twego własnoręcznego autorstwa? Podoba mi się. Socjalistyczne w treści, narodowe w formie (tzn. te rymy częstochowskie).
Bo co to jest "narodowa klasa robotnicza" to sobie sama wyjaśniłaś - to np. chłopy, którzy strajkują pod hasłem "British jobs for British workers". Sporo ich. Coraz więcej.

autor: Angka Leu, data nadania: 2009-04-08 17:01:48, suma postów tego autora: 3102

do klaudia_szifer i Padre81

Organizatorzy przyjęli formułę tworzenia komitetu organizacyjnego pochodu na podstawie akcesu całych organizacji. Oczywiście zwrócili się do MS i PPS ale uzyskali odpowiedź o demo w Olsztynie. PPS jest wymieniona w wykazie partii organizujących pochów z OPZZ.

Organizatorzy w żadnym wypadku nie zamierzają ingerować w sprawy wewnętrzne poszczególnych organizacji. Przytoczę jednak fragment oświadczenia:
Wymienione organizacje wydadzą wspólny plakat zapraszający zwolenników walki o wyzwolenie społeczne i polityczne, pracowników, lokatorów i pozostałych warszawiaków do udziału w demonstracji.

Wystosowane zaproszenie - do lewicy - nie zawiera warunków wstępnych.

autor: Rafał Zieleniewski, data nadania: 2009-04-08 21:19:23, suma postów tego autora: 64

do Juzek i adv

Organizatorzy pochodu 1 majowego w 2008 roku uzyskali odpowiedź, że formuła Stowarzyszenia Krytyka Polityczna nie przewiduje czynnego udziału w pochodzie 1 majowym.

W każdym jednak przypadku wystosowane zaproszenie do udziału w pochodzie przez osoby lewicy pozostaje w mocy.

autor: Rafał Zieleniewski, data nadania: 2009-04-08 21:23:51, suma postów tego autora: 64

wpadla bomba do piwnicy i guevarysta

Po pierwsze to wyzywanie od idiotów jest tylko i wyłącznie Twoją słabością, być może to Twój jedyny sposób na odreagowanie - internet

Napisałem o Narodowym Święcie Polskiej Klasy Pracującej. Nic nie powiedziałem o "wywalaniu Ukraińców" więc jeżeli grasz takiego inteligenta to zwróć na to uwagę i mi nie imputuj takich słów. Czyli polski robotnik wg Ciebie nie może być dumny ze swej narodowości? A no tak przecież to nazista hehe

Historia świata tak podzieliła właśnie ludzkość - na narody które mają własne kraje i same na siebie pracują, nie zmienisz tego, a marksiści którzy chcieli to zmieniać mają na rękach krew milionów ludzi. Popieram brytyjskich pracowników walczących o prawo do pracy WE WŁASNYM KRAJU i tak samo będę popierał robotników innego kraju z takim postulatem bo jest to naturalne upominanie się o swoje.

Twoje pojęcie o historii tego święta jest po (jak widać bo tym wątpliwej jakości wierszyku) marne. Marksistowscy fanatycy nie wiedzieć czemu przywłaszczyli sobie prawo do reprezentowania stanowiska robotników choć do nich strzelali.

Drogi guevarysto tak jak napisałem wcześniej to już czerpiący z marksizmu lewicowcy przypięli temu świętu łatkę "internacjonalistycznego". Nie słyszałem żeby ONR organizował "święto białego robotnika" natomiast niewątpliwie są tam ludzie o poglądach propracowniczych (pewna część). Sam nie należę do ONR ale jest to raczej organizacja nacjonalistyczna nie rasistowska więc mało ich interesuje czy ten robotnik będzie "biały" raczej chodzi o narodowość.

Kontynuatorzy tradycji Narodowej Partii Robotniczej mają chyba prawo wspierać robotników? Wy natomiast (komuniści, anarchiści i skrajnie lewicowi socjaliści) nie macie na to monopolu i nie wmawiajcie mi, że jeśli popieram postulaty pracownicze to nie mogę być patriotą.

autor: socjalpatriota, data nadania: 2009-04-08 22:18:53, suma postów tego autora: 471

Cisza

"LA planuje na popołudnie 1 maja akcję antybankową." Zainteresowalo mnie to. Chetnie przyjde. Ale nie wiem jakiej wielkosci torbe na pieniadze mam ze soba wziac? Jak bedzie tego duzo to mam i duza walizke. Wystarczy?

autor: politbiuro, data nadania: 2009-04-09 00:25:36, suma postów tego autora: 486

Cisza,

chyba termin tej akcji nie jest najodpowiedniejszy. Niech 1 maja pozostanie świętem robotniczym. Akcję można zrobić np. na drugi dzień.

autor: Getzz, data nadania: 2009-04-09 10:27:34, suma postów tego autora: 3554

Racja lewicy idzie z radykalną lewicą czy z

SLD? Wydaje mi się że po zachowaniach partii w ostatnich latach to jasne że z SLD ale ten news jest mylący.

autor: A.Warzecha, data nadania: 2009-04-09 16:14:22, suma postów tego autora: 2743

marzyłam o tym!

marzyłam, by lewica się zjednoczyła!
będę tam!
Liberte! Egalite! Fraternite!
"Sievodnia praznik maja, w kraju radnom!
pust muzika igraje i my pajom!"

to wspaniałe, że tow. Ikonowicz pójdzie razem z Lewicą!

autor: abangel666, data nadania: 2009-04-11 12:40:37, suma postów tego autora: 411

Dodaj komentarz