- niestety padłem ofiarą manipulacji, bo treść newsa przeczy jego tytułowi.
Albo od pucy buta do milairdera już niewieżą w te hasełka?
A ja myślałem że amerykanie nigdy nie zmądrzeją a jednak zmądrzeli skoro coraz więcej z nich nie wierzy w kapitalizm.
Teraz pora na Polaków bo oni chyba najbardziej w europie wierzą w kapitalizm.
do poszczególnych grup rasowych np Afroamerykanów
jakichkolwiek badan na Jankesach to czysty debilizm, lepiej obserwowac szympansy w zoo. Amerykanie nie wierza, ze ziemia jest okragla, za to wierza, ze w europie mieszkaja smoki, eh
muszą przepracować swój stosunek do fetyszystycznego znaczącego, jakim jest pieniądz (por. Lacan, Seminarium CLXXXXV oraz Zizek, Impreza u bram, czyli piąta śmierć Lenina).
mimo, że już prawie nikt w niego nie wierzy...Z tym systemem jest trochę tak, jak z martwym zębem, który wciąż tkwi w dziąśle. Warto przywiązać jeden koniec nitki do niego, drugi do drzwi, a następnie solidnie nimi trzasnąć...
może tylko gnić jak rak, operacja niewiele tu da, potrzeba by organizm nabral nowych sil.
p.s zgadzam sie z Angka Leu - tytul byl troszke "zbyt optymistyczny".
DOKLADNIE! :)
gdyby zrobili badanie z pytaniem, czy USA JEST TERAZ panstwem socjalistycznym, wyniki bylyby pewnie podobne ;P
zwlaszcza te wyniki u republikanow mowia same za siebie:)
Ale spojrzcie- skoro przecietny amerykanin jest tak glupi, to jak zaj...scie inteligentnych maja wladcow, ze jednak wciaz sa no.1 na swiecie, nie?:)
co wynika z pierwszych linijek samego artykułu.
Ale to inne, imperialistyczne media kłamią, prawda?