Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

USA: Amerykanie nie wierzą w kapitalizm

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Już się ucieszyłem

- niestety padłem ofiarą manipulacji, bo treść newsa przeczy jego tytułowi.

autor: Angka Leu, data nadania: 2009-04-09 16:37:43, suma postów tego autora: 3102

A gdzie się podziało słynne "American dream"?

Albo od pucy buta do milairdera już niewieżą w te hasełka?
A ja myślałem że amerykanie nigdy nie zmądrzeją a jednak zmądrzeli skoro coraz więcej z nich nie wierzy w kapitalizm.
Teraz pora na Polaków bo oni chyba najbardziej w europie wierzą w kapitalizm.

autor: Czerwony Adam, data nadania: 2009-04-09 20:25:43, suma postów tego autora: 1003

Ciekawe jak te dane wyglądałyby w odniesieniu

do poszczególnych grup rasowych np Afroamerykanów

autor: Postsocjalista, data nadania: 2009-04-09 20:44:04, suma postów tego autora: 1953

Robienie

jakichkolwiek badan na Jankesach to czysty debilizm, lepiej obserwowac szympansy w zoo. Amerykanie nie wierza, ze ziemia jest okragla, za to wierza, ze w europie mieszkaja smoki, eh

autor: dyzma_, data nadania: 2009-04-09 23:17:16, suma postów tego autora: 2960

Amerykanie

muszą przepracować swój stosunek do fetyszystycznego znaczącego, jakim jest pieniądz (por. Lacan, Seminarium CLXXXXV oraz Zizek, Impreza u bram, czyli piąta śmierć Lenina).

autor: ABCD, data nadania: 2009-04-10 00:27:49, suma postów tego autora: 20871

Na tym polega współczesna "demokracja", że kapitalizm ciągle jeszcze trwa

mimo, że już prawie nikt w niego nie wierzy...Z tym systemem jest trochę tak, jak z martwym zębem, który wciąż tkwi w dziąśle. Warto przywiązać jeden koniec nitki do niego, drugi do drzwi, a następnie solidnie nimi trzasnąć...

autor: eres, data nadania: 2009-04-10 03:21:22, suma postów tego autora: 271

kapitalizm

może tylko gnić jak rak, operacja niewiele tu da, potrzeba by organizm nabral nowych sil.
p.s zgadzam sie z Angka Leu - tytul byl troszke "zbyt optymistyczny".

autor: kontras, data nadania: 2009-04-10 11:46:12, suma postów tego autora: 1774

dyzma

DOKLADNIE! :)
gdyby zrobili badanie z pytaniem, czy USA JEST TERAZ panstwem socjalistycznym, wyniki bylyby pewnie podobne ;P
zwlaszcza te wyniki u republikanow mowia same za siebie:)
Ale spojrzcie- skoro przecietny amerykanin jest tak glupi, to jak zaj...scie inteligentnych maja wladcow, ze jednak wciaz sa no.1 na swiecie, nie?:)

autor: MJ, data nadania: 2009-04-10 11:57:57, suma postów tego autora: 1280

hmm, tytuł który jest nieprawdziwy,

co wynika z pierwszych linijek samego artykułu.
Ale to inne, imperialistyczne media kłamią, prawda?

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2009-04-13 19:37:37, suma postów tego autora: 2714

Dodaj komentarz