"Kania" i "Belka" powinny przyciągnąć wyborców.
solidurniów!
Towarzysz Kania znów kandyduje!
Muszę sprawdzić w "Dziełach" Lenina.
CYGARMISTRZ ŚWIATŁA
Po raz pierszy mnie zaszokowałeś.Nie tym,ze jesteś pierszy z komentarzem.Tylko tym,że napisałeś toczka w toczkę to co ja miałem zamiar.-:))
ale czy kwalifikacje lidera listy nie są czasem, hmmm..., zbyt wąskie jak na godność o jaką się ubiega?
czywiście najlepszy jest profesor Gierek
o GODNOŚC maja prawo sie ubiegac tylko godni kandydaci, robole sa niegodni do godności pana posła, maja słuchac co pan każe
Na to liczę.
GRZEGORZ N.
musi koniecznie reprezentować osoba ze znikomym doświadczeniem pracy politycznej i mało imponującym-zawodowej?
koniecznie nie musi
nie będą się kłócić o pierdoły jak ci obecni, wykształceni, choć pewności być nie może, niestety.
Znowu przypadkowi kandydaci z lapanki na listach PPP ? Nikt powazny nie chce kandydowac z tej partii tylko bezrobotni przypadkowi ludzie bez kwalifikacji doswiadczenia i dokonan. PPP jak zwykle robi wszystko zeby nie miec szans w wyborach bo moze wybory dla PPP sluza jakims innym celom ?
trafiłes w sedno, wybory służą lewicy innym celom niz konserwacja status quo, sa tylko elementem walki, a nie celem samym w sobie, a kwalifikacji p.Fornalczyk zadaje się nie znasz, a jesli tak to sie nie wypowiadaj bez sensu
I tak na PPP bym nie zagłosował. Dziwię się tylko, że tak gardzicie wyborcami, że na liderów list dajecie osoby bez dorobku i doświadczenia.
Bo z Twojej wypowiedzi wynika, że optujesz za wprowadzeniem numerus clausus komitetów wyborczych (kto nigdy nie był w parlamencie nie może kandydować).
A jak ocenisz dorobek kandydatów z SLD: przyłożenie ręki do imperialistycznej wojny i likwidacja Funduszu Alimetacyjnego? Aż chce się głosować na tych dorobkiewiczów, prawda?
znasz dorobek pani Fornalczyk na polu zwiazkowym ? chyba że masz na mysli dorobek w grzaniu dupy w sejmowym fotelu i studiach telewizyjnych, to ok
kandydują członkowie rady programowej PPP?
i wiem kiedy zaangażowała się w działalność związkową i w jakiej skali. W związku z tym być może zaufałbym jej jako kandydatce do rady miejskiej (gdyby startowała z innej partii, rzecz jasna). To zadziwiające, jak partia i związek, nie powstałe przecież wczoraj, nie radzą sobie z kreowaniem liderów. Sądzę że to kwestia przyjętego modelu partii wodzowskiej (to samo co w Samoobronie).
swoja droga to jest urocze. W komentarzach pod newseami o listach PPP jedni oburzaja sie jakim prawem znalazl sie tam przesiebiorca, drudzy jakim prawem kasjerka moze kandydowac i to jeszcze z pierwszego miejsca.
Hymm po tzw. "a przemysleniu" uroczy sa ci pierwsi, choc powinni czasem podniesc nos znad ksiazki i zauwazyc rozwiazania i pomysly, ktore pracownikom najemnym proponuje tzw. "elastyczny rynek" pracy i kogo one w pierwszym rzedzie dotycza.
Ci drudzy uroczy bynajmniej nie sa. I tak sobie mysle, ze jesli sa listy takiej partii jak PPP, ktora w ten sposob "gardzi" wyborcami myslacymi jak west, to jest jeszcze dla lewicy nadzieja. A glosowac na nia byloby warto nawet i wbrew nadziei dla samej przyjemnosci zaglosowania na taka partie.
Chętnie zobaczyłbym jej starcie z Ziętkiem i debatę na temat praw pracowniczych.
A jak sie ten Twoj Kamiński zapatruje na homoseksualizm? Tez bedzie organizowal coming-outy?
nie jest w moim przypadku kryterium decydującym o zagłosowaniu na niego. Podobnie jak to czy jest osobą wierzącą, czy też ateistą. Rozumiem, że dla lewaków takie pytania są najważniejsze, a poglądy polityczne schodzą na plan dalszy, ale ja mam inaczej.
Chciałbym bardzo, aby słowa znakomitego polityka Olofa Palmego były znane także w Polsce: „Jesteśmy niestrudzonymi reformistami w ciągłym reformowaniu naszego życia” . Chcę budować nowy model państwa, w którym wszyscy razem będą uczestniczyć i brać odpowiedzialność za siebie i za Polskę.
czy ktos mi wreszcie odpowie, moze pod tym trzecim juz, jakze odkrywczym i ciekawym, newsem o listach PPP, W JAKIE AKCJE SPOLECZNE/POLITYCZNE W POZNANIU ANGAZOWALI SIE KANDYDACI TEJ PARTII z tego miasta w ostatnich miesiacach???
kurcze, na stronie PPP nic nie ma, jak was tu atakuja- od razu mobilizacja. Jak sie potencjalny wyborca pyta o informacje- ciiiisza.
Chyba, ze nie macie sie czym pochwalic jesli chodzi o dzialalnosc w Poznaniu- to ok, tylko od startu w wyborach bym dzialan nie zaczynal...