Cytowanie wierszy takiego prawaka jak T.S. Eliot... :-)
ma tą zaletę, że był gejem:)
Podobnie jak Warnenczyk :-)
i był zafascynowany Bertoldem Brechtem na podłożu homoerotycznym.
Ehh i znowu wyszła debata o LGBT
w ostatnim akapicie autor apeluje, by wróć do tego, co było, czyli chce więcej państwa a pewnie mniej, tak modnego u nas, stróża nocnego. Tylko przyklasnąć tym bardziej, że chce także większego uspołecznienia.
cytat z poety:
"I tak skończy się świat, nie hukiem lecz szeptem"
o ile pamiętam ze szkoły to prawidłowo powinno być:
"I tak skończy się świat, nie krzykiem, ale skowytem"
Ale mogę się mylić, bo to nie był mój ulubiony poeta.... to i nie kojarzę na 100%.... ale raczej mam rację, bo pamięć mam dobrą.
pozdrawiam Wszystkich
ab.
"Not with a bang but a whimper."
Chociaz chyba skowyt jest blizszy intencji autora.
Chyba sobie puszczę "Króla Rogera" i przeczytam fragment "De profundis" ...
Ciekawe dlaczego autor uważa, że wartość aktywów finansowych przekroczyła rozsądną wartość produktu krajowego brutto? Dlaczego akurat współczynnik 1 jest granicą bezpieczeństwa? Moim zdaniem to sufitologia.
Generalnie artykuł jest ciekawy i pobudzający do myślenia. Teza, że nacjonalizacja banków jest lewarowaniem długów, jest niebanalna i warta poważnego rozważenia.
.
Czy istnieje chociaż jedna dziedzina, na której się nie wyznajesz w stopniu wybitnym ?!?! To już powoli zaczyna być nieludzkie, bo ty zawsze i wszędzie masz rację...
A co się stanie Achillesie prawicy, jak odsłonisz kiedyś swoją piętę ? Z pewnością pęknie ci mózg, bo serca to ty przecież nie masz. Nie jesteś w końcu taki głupi, żeby posiadać absolutnie zbędny balast...
Daruj sobie takie zenadne personalne insynacje. Pomijam juz zwykle chamstwo zaliczania mnie do prawicy, ale nie widze nic dziwnego w tym, ze wypowiadam sie na tematy polityczne i spoleczne, na ktorych z racji wyksztalcenia sie znam. A to, ze znam pare wierszy Eliota to chyba nie zbrodnia?
To nie ja cię zaliczam do prawicy, tylko twoje własne wypowiedzi... Poczytaj swoje posty, a przyznasz mi rację. To prawda, że zabierze ci to kupę czasu, boś płodny niesłychanie, ale zaręczam - warto !
Wskaz mi choc jedna z moich wypowiedzi, ktora mozna zaklasyfikowac jako prawicowa.