Szydlak i Pyka. A może Kliszko?
A ja stawiam na Tolka Banana
Jest miej pluszowy, bardziej chropowaty a więc bardziej lewicowy niż Gierek. Życzę mu sukcesu!
Pięknie. Jest wybór na jednej liście. Gierkowcy zagłosują na Markowskiego, a SLD-owcy na Gierka tak czy siak.
To skandal, ze taka postac jak Markowski bedzie otwierac liste!! Jesli on ma cos wspolnego z lewica... Przypomnijmy, ze byl ministrem gospodarki, i za czasów jego rządu wiele kopalń "restrukturyzowano" czytaj zamykano!
Jedynie Adam Gierek jest lewicową alternatywą na liscie SLD-UP na Śląsku. Ja bede na Gierka głosować!
Co rozumiesz przez to, ze Markowski jest bardziej chropowaty to znaczy wyłudzenie 47 tysiecy złotych, zamykanie kopalń i plagiat doktoratu ?
na Myłysza, Ziobrę i paru innych. Ostatnio startowali z jednej listy...
ja bym głosował na Kasie Klich, ale odrzuciała oferte lewicowej listy, kurde. Juskowiak to inny okręg, ale poczekam, może wystawią Bercika Dwornioka.
najlepiej by zrobili, gdyby podkupili Zulu_Gulę
liberałowie się porozumieli i osiągnęli konsensus by dalej restrukturyzować, prywatyzować, uelastyczniać i europeizować Polaków :)
gratulujemy!
a co słychać na lewicy?
najbardziej znane nazwiska znajdziesz na listach PPP...
Daruj. Kulis nie znam. Swoją ocenę opierałem na publicznych wypowiedziach obu panów. Na ich podstawie ten pierwszy był mi bliższy. A przy okazji. Znasz jakieś nazwisko firmowane przez SLD, które nie zgadzało się z prywatyzacją, restrukturyzacja i deregulacją? Przecież te słowa wypisane są na sztandarach tej partii. Miały przynieść nam pomyślność. Niestety, stało się i nadal się staje inaczej.
już zacząłeś kampanię czy lekko się powtarzasz po prostu?
Ja nigdy nie startowałem w wyborach, nie należałem do żadnej partii ani młodzieżówki, nie jestem związany z żadnym pismem. Jaki ja mam interes robienia komukolwiek kampanii wyborczej?
Po prostu zabawne jest to, że partia, która chce by traktowano ją poważnie, robi takie numery.
A jesli się powtarzam, to faktycznie "lekko", bo z tego co pamiętam, to tylko raz pisałem o ziobrach na listach wyborczych.
Znam nazwisko osoby która nie zgadza się z prywatyzacją, deregulacją - Adam Gierek.
ale fakt! Pytasz o rekomendacje SLD to masz racje! Zwracam honor. Adam Gierek przeciez jest UP!
i dalej twierdze ze jedynym lewicowym kandydatem na listach SLD-UP w calym kraju jest Adam Gierek.
Nie mowie o innych listach, o Ziętkach itd. Ale pytanie, czy jest sens oddawać głos na takie listy. Które niestety nie mają szans wejścia do Parlamentu Europejskiego jak właśnie PPP. Moim zdaniem trzeba oddawać głos na LUDZI nie na listy, czy numery na liście... To ze SLD jest fee wszyscy wiemy,ale nie wszyscy na listach SLD-UP sa tacy okropni,zli,nieuczciwi,zlodzieje i bandyci. Dlatego wielka krzywde wyrzadzili Adamowi Gierkowi dajac go dopiero na drugiej pozycji na liscie SLD UP. Bo niestety czlowiek ktory jest totalnym zaprzeczeniem cnót jakie ma Gierek jest jedynką.
Sądzę, że Gierek sam się obroni i nawet dalsza pozycja by mu nie zaszkodziła.