A co na to heteronormatywni Aryjczycy?
że chiociaż artsta potrafi wypowiedziec sie w tym tonie o tym potwornym państwie. Tym większa chańba dla polskich politykierów spod wszelkiego znaku łajdactwa, zaprzedania i oportunizmu z Wiejskiej.
kiedy to przeczytałam...
Jestem dumna, po prostu dumna.
.
grał Zimerman?
Bo chyba nie tylko wariacje Szymanowskiego?
że Zimerman grał też Drugą Partitę (na instrument klawiszowy) Bacha oraz ostatnią sonatę fortepuianowa Beethovena (c-moll, op.111).
PS. Na koncertach muzyki artystycznej nagradza się "aplauzem" raczej wysiłek i umiejętności artysty, a nie utwory, które zazwyczaj należą do kulturowego kanonu.
Jaki sens miałoby np. nagradzać "aplauzem" kompozycję Beethovena?:)
To był Jego OSTATNI występ w Jankesolandii. NIESAMOWITE!!!
.
zatkało mnie. wielki szacunek za ten gest!!!
węgierskiego rzemieślnika. Miał jeszcze zagrać "Dla Elizy", ale polityka lewaka Obamy tak go zdenerwowała, że stracił rezon.
Któremu zależy na dobru swojego kraju. Patriotami nie są Ci którzy sprzedają się jankesom albo Watykanowi, tacy jak Zimerman to młot na nich.
Ciekawi mnie też reakcja polskiego prawactwa. Do tej pory przeciwników tarczy antyrakietowej nazywali agentami KGB a przeciwników amerykańskiego imperializmu "komunistami". Oczywiście to ich kompromituje, ale ktoś musi robić za klauna.
Czytam, czytam na różnych forach opinie prawactwa o Zimermanie, ale na razie tylko standard czyli, że Zimerman to "lewak". Jeszcze żaden nie odważył się napisać, że Zimerman to komunista :)
Jestem dumna, po prostu dumna.
---
Raz, ale tylko RAZ przyznam Ci PEŁNĄ rację.
Zimerman drugi Paderewski !!!!
Aczkolwiek pytanie jest, czy zrobil to w pelni z powodow ideowych, czy sie wkurzyl o ten fortepian na lotnisku :-)
Człowiek wolny, świadomy i utalentowany może być przkładem dla pozostałych mieszkańców w Polsce.
Zimerman Irakijczykiem! Kto by pomyślał!!!
na tle polskich "intelektualistów",lizusów jankesolandii i katolandu GIGANT
a prawactwo znów ujada o żydokomunie-ot katoland
Wszelkie ataki na niego powinny być nagłaśniane przez lewice[prawdziwą],czas ten narodek edukować,to wielka praca dla lewicy w ciemnogrodzie
wielu jankesopoloków wspaniała postawa
BRAWO
Fantastyczna postawa, aż nie mogę uwierzyć, że wykazał się taką mądrością. Oby więcej takich ludzi! Szkoda, ze w Polsce sprawa jak to zwykle bywa została wyciszona...
na tle polskiego konformizmu,głos prawdy
...dobrze, bo takie gesty też są potrzebne.....
Wstyd, będąc gościem wymyślać gospodarzowi. Miał zagrać koncert, a robi wycieczki polityczne. Słuchacze powinni zażadać zwrotu za bilety.Ktoś tu napisał, ze patriota. Ciekawe jaki, skoro ten "wielki" Polak od wielu, wielu lat mieszka w Szwajcarii. Miał zagrać koncert, a robi wycieczki polityczne. Słuchacze powinni zażadać zwrotu za bilety.
wychodzących z sali koncertowej, o których Zimerman powiedział: "niektórzy ludzie zaczynają maszerować na sam dźwięk słowa wojsko". Więcej - ty byłbyś tej garstki doboszem głośno domagającym się KASY!
I czemu się tak zacinasz i powtarzasz w tym swoim wpisie jak zdarta płyta z nagraniem marsza wojskowego?. Wyrzuć tę płytę, koncert się skończył, czas na OWACJE!
Całe szczęście, że to nie kwaki są ARTYSTAMI i PATRIOTAMI! To dopiero byłaby ŻENADA, bo obciach jest od lat dwudziestu...
(_*_)
występie Zimmermana.
.
Przyznaję, że mnie już się nie chce odpowiadać tym ustawicznie podnieconym własną erudycją i piórem - "westom", "kwakom", "sumieniom" i "alfabetom". Wiem, że trzeba, ale ja już po prostu wyrosłem z okresu intelektualnej masturbacji... A chłopcy ciągle robią sobie "dobrze". Nawet przy okazji koncertu muzyki poważnej i politycznej deklaracji wielkiego pianisty.
...zauważcie, że tym razem wszystkie główne media od TVP do TVN, od Gazety Polskiej do Wyborczej sprawę przemilczały.
Acha i odnośnie "rasistowskiego" (przynajmniej wg. Wyborczej) wystąpienia prezydenta Iranu
http://www.konserwatyzm.pl/publicystyka.php/Artykul/2811/
Wojtas: "Aczkolwiek pytanie jest, czy zrobil to w pelni z powodow ideowych, czy sie wkurzyl o ten fortepian na lotnisku"
Idea może być pragmatyczna. Wojna, czynienie z Polski państwa frontowego, które stanie się pionkiem podpalającm świat (odpalenie rakiet z pseudotarczy), one mają ścisły związek z bezmózgimi cyborgami reżimu rozkręcającymi fortepian. Jeśli ktoś nie widzi związku, to znaczy, z cierpi na polityczną ślepotę.
Sumienie Narodu: "A co na to heteronormatywni Aryjczycy?"
ABCD wydaje się, że podobne teksty to świetny żart. Może i był, ale 3 tysiące postów temu :). Powtarzasz po kimś jego do reszty zdartą płytę trolingową. Nędza! Nędza! Nędza i żenada!
Jakie żarty? A powtarzanie to niby po kim?
Skrytykowalem polityczne rozgrywanie artysty, o którym nawet się nie informuje, jaki ma repertuar.