Brawo PPS, jakie tam w sobie jesteś, ale... Brawo!!
radykalnie lewicowe. Wydaję mi się , że jest to spowodowane częściowo kiepskimi zarobkami i brakiem zakorzenienia w hierarchii zawodów
Ale zdaniem roznych medrkow "jednosc lewicy" rozbija najprezniejsza partia polskiej lewicy - Polska Partia Pracy - ktora wystawila listy w 12 okregach, i ktora jest lewica o wiele konsekwentniejsza od owego planktonu.
Widac juz na starcie, nim na dobre rozpoczela sie kampania wyborcza, ile warte sa opinie owych medrkow. Nie myslalem, ze to sie okaze AZ TAK SZYBKO.
W biurze PPP w Katowicach powstała nowa Partia Zielonych - zapewne w ramach jednoczenia lewicy i ekologów :-)
Komitet Wyborczy Partii Zielonych
Typ komitetu Komitet wyborczy partii politycznej
Organ uprawniony Rada Krajowa Partii Zielonych
Adres 40-009 Katowice, ul. Warszawska 19
http://pe2009.pkw.gov.pl/PUE/PL/KOMITETY/k54.htm
Gratulacje wciąż jest mi ciężko uwierzyć, że 2 mln wyborców na Warmii, Mazurach i Podlasiu będzie miało szanse oddać głos na najstarszą partie o tradycjach lewicowych i w pełni demokratycznych, bez postkomunistycznej i postfaszystowskiej przeszłości.
PMB: PPP wystawiła listy we wszystkich 13 okręgach, w Gdańsku trwa jeszcze proces rejestracji.
pk: Też mi okrycie. Partia Zielonych nie powstała, wbrew temu co piszesz, przed zbliżającymi się wyborami, ale dużo wcześniej (dawniej nosiła nazwę Polska Partia Ekologiczna-Zielonych) - wystarczy sprawdzić spis zarejestrowanych w Polsce partii politycznych. To, że ściśle wspólpracuje z PPP to też żadna nowość i przede wszystkim żadna tajemnica.
Przynajmniej w Olsztynie mozna bedzie oddac glos z czystym sumieniem.
samodzielna lista od 8 lat.
A za rok wybory samorządowe, gdzie nie trzeba tak wielu podpisów :)
tym bardziej, że podpisy były zbierane głównie na ulicach, przez samych działaczy a nie dzięki skupowaniu głosów.
Zgadza się, ściśle współpracuje - Sierpień 80, Polska Partia Pracy, Partia Zielonych i Trybuna Robotnicza mieszczą się w jednym biurze. Pełnomocnikami partii Zielonych są zaś działacze WZZ Sierpień 80.
---
Druga sprawa - gratulacje dla Polskiej Partii Socjalistycznej - to faktycznie teraz jedyna lista socjalistyczna w kraju.
To wspaniała wiadomość i krok do przodu w walce o demokratyczną i socjalistyczną Polskę. Brawo PPS!
czy przypadkiem ideowa Chryzantema nie miała kandydować z tej listy?
... rzutem na taśmę.
Besancenot będzie w Licheniu?
brawa gratulacje dla towarzyszy i towarzyszek z Warmińsko-mazurskiego i Podlaskiego oraz dla całej PPS :)!!!
Ciekawe, że tak jak na co dzień na portalu lewica.pl nic się nie dzieje, tj. brakuje newsów, tak w momencie pojawienia się informacji o rejestracji listy PPS nagle portal został zasypany newsami z całego kraju. Zaskakujące.
Oj biedactwa w tym PPSie. Zapewne Krzyżaniak, Machalica i Martys zmówili się na dokładkę z Koselą i piszą tylko żeby nikt nie zobaczył czasem jak to ogromny sukces odniosło PPS rejestrując listę w jednym okręgu ;)
wcale sie nie dziwie - wszyscy sa zwiazani z PPP...
Sugerujesz, że jest inaczej? No kaman :D
Wy jednak nie naprawdę nie dostrzegacie, że jesteście śmieszni.
A śledząc, jako czytelnik, to co pisze Bartosz Machalica to uważam akurat wszystko można o nim powiedzieć, ale nie to, że sympatyzuje z PPP.
Mały krok PPS, ale duży dla odbudowy demokratycznej lewicy w tym kraju!
Naszym wzorem PPS!
Może czas zakończyć te wirtualne batalie i zająć się swoimi sprawami. Apel ten kieruję do wszystkich, którzy tak zaciekle atakują PPS. Jestem dumny, że jedyne socjalistyczne ugrupowanie (w dodatku z taką bogatą tradycją) w tym kraju znowu zarejestrowało samodzielny komitet wyborczy. Może to na razie stosunkowo mały sukces, ale to zawsze krok do przodu i nadzieja na lepszą przyszłość. Poczekajcie, dajcie PPS szanse na wykazanie się, a potem oceniajcie.
Ja głosowałem na PPS w 2001, wtedy mieli komitety w kilku (albo kilkunastu) okregach. Odszwedł Ikonowicz i znikło PPS. Teraz kilku dzieciaków z MS zamiast przyłączyć sie do jedynej mającej szanse na zaistnienie w świadomości społecznej (bo nawet nie na sukces wyborczy) PPP, bawi sie w odgrzewanie emerytowanych kotletów. Żałosne to troche.
Wybacz, nie zamierzam się przyłączać do tak autorytarnego tworu jakim jest PPP jeśli mam możliwość odbudowywania pięknej tradycji demokratycznego socjalizmu reprezentowanej przez PPS.
Oby PPS odzyskał wkrótce blask sprzed lat ;)
Tak to jest, że żeby zrobić coś naprawdę dobrego - trzeba się napracować i nie dzieje się to z dnia na dzień.
Z takimi liderami jak ma PPP na listach, to chyba lepiej jednak postawić na PPS, który z resztą do dziś dnia jest na pewno bardziej rozpoznawalny w społeczeństwie od PPP ;)
owszem, jest rozpoznawany, tak jak Hugo Kołłątaj, tyranozaurus rex i zlodowacenie
ty sie wczoraj urodziłes? PPS odzyskuje blask od 1987 roku, i ciągle jest "nadzieją lewicy", może by tak wreszcie zająć sie prawdziwą działalnością a nie bajkami.
Jakobinie, coś cię mocno gryzie ten start PPS... Ale spoko, nie takie bezpodstawne obelgi już na tym forum do PPS kierowano.
jak szybko to info zjechało z czołówki. To zapewne przypadek. Na lewica.pl w ogóle jest najwyższe na świecie natężenie przypadków. Zamierzam zgłosić redakcję portalu do księgi Rekordów Guinessa.
PPP za to ma rozpoznawalnosc niczym poszczególne wzory fizyczno-matematyczno-chemiczne, ew. niczym koncepcje filozoficzne mało znanych fantastów (bardziej upodobnione bo smieszniejsze)
a ja i tak głosuje na PPS. jak zresztą połowa badanych w sondażu.
To chyba ostateczny sygnał na kogo chcą stawiać ludzie lewicy. I może panowie i panie z PPP zamiast atakować PPS mogliby się włączyć w jego odbudowę...?
a może vice versa ?
Majrys
nie gryzie mnie start PPS, bo sam bym na nich głosował gdyby byli partią radykalną, mającą oparcie w związku zawodowym i rozijająca się. A sam przyznasz, że jest na odwrót. Nie jestem członkiem PPP, po prostu oni są jedyną partią na lewicy, która z wyborów na wybory ma więcej głosów, rozwija się w dobra stronę, pomimo niekwestionowanych wad, chciałbym aby powstał jeden komitet wyborczy- to oczywiste
tak - przypadki tu są na porządku dziennym :-)