Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Polska Partia Pracy o użyciu siły wobec stoczniowców

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

STUKNIJCIE SIĘ W ŁEB !!!

To, że ludzie tracą pracę to jedno a to, że walą kijami w chłopaków mających obowiązek dbać o nasze-wspólne bezpieczeństwo, to dwa...!

autor: Dracul, data nadania: 2009-04-30 17:22:02, suma postów tego autora: 341

A torebką lub parasolką

można takiego "chłopaka" ciulnąć? Chętnie bym przyłożyła w taki zakuty chłopięcy łeb... mimo że mnie strzegący.
,

autor: Hyjdla, data nadania: 2009-04-30 19:34:38, suma postów tego autora: 5956

A moĹźe by tak

zamiast listów pisanych przez dekowników, którzy nie mają nic wspólnego z wczorajszą akcją, zrelacjonować dzisiejsze dokumenty "Solidarności":

- oświadczenie ws. pobicia jej członków podczas manifestacji
- informację o złożeniu do prokuratury zawiadomienia o przekroczeniu uprawnień przez policję
- wezwanie do strajku generalnego jako odpowiedź na postawę rządu

Bo listy PPP pisane na Berdyczów mają zerową wartość.

autor: Durango 95, data nadania: 2009-04-30 19:56:57, suma postów tego autora: 3848

najemnicy burzujów

walka trwA SZKODA ZE SOLIDARYCA NADAL NA PASKU SOLIDARYZMU CHADECKIEGO

autor: polak17, data nadania: 2009-04-30 20:16:18, suma postów tego autora: 1323

policja to nie chlopaki

tylko rezimowi siepacze. naszego bezpieczenstwa to oni od dawna nie pilnuja chyba ze jak juz sa na emeryturze jako prywatni ochroniarze i jak im za to dodatkowo - prywatnie zaplacimy. A tak na co dzien to pilnuja kacykow jak jezdza na jakies uroczystosci albo wlasnie paluja ludzi probujacych cos zmienic na lepsze.

autor: kontras, data nadania: 2009-04-30 20:34:47, suma postów tego autora: 1774

do dracula

dracul nie wiem ile masz lat i nie życzę ci złe ale raz powinieneś porządnie oberwać od tych zomowców tylko za to ze istniejesz i otwierasz gębę w swojej sprawie, zobaczyłbym czy nadal byś tak śpiewał na wysokim tonie a obity powinieneś mieć widmo głodu przed sobą i rodziną włącznie z eksmisja na bruk, pajacu.
Myślę ze historia zatacza koło i ono niedługo się zamknie.

autor: piter, data nadania: 2009-04-30 20:41:31, suma postów tego autora: 64

PPP

ma rację. Likwidacja zakłdów pracy chleba nie przysporzy a bez niego komflikty społeczne są nie uniknione a nawet konieczne.

autor: steff, data nadania: 2009-04-30 22:12:16, suma postów tego autora: 6626

Zbliża

się konfrontacja PPP z PO, w której zwycięzy, oczywiście, siła postępowa.

autor: ABCD, data nadania: 2009-04-30 23:18:31, suma postów tego autora: 20871

JESZCZE

Jeszcze mniejszą wartość mają wypociny Duranga, który jak sie zdaje ma dewize: dzięń bez ataku na PPP to dzień stracony. Daj sobie coś na wstrzymanie, nudny jesteś jak flaki z olejem.

autor: Ostap_Bender, data nadania: 2009-05-01 00:31:40, suma postów tego autora: 1002

banał ....

Powtórka z rozrywki !!! tak powiem .

autor: browar, data nadania: 2009-05-01 01:53:17, suma postów tego autora: 104

czy marian krzaklewski

jest w solidarnosci - chyba tak, i dlatego pojawia sie pytanie jak solidarnosc moze liczyc ze ktos jej walke wezmie na serio jezeli jej etatowy pracownik - na synekurze w brukseli startuje do wyscigu o milion euro w barwach najbardziej antypracowniczej partii,zreszta "reformy" buzka tez pamietamy, a obecny prezydent wspolodpowiedzialny za obnizenie podatkow najbogatszym? czy on tez nie byl w solidarnosci kims waznym?

autor: kontras, data nadania: 2009-05-01 06:26:27, suma postów tego autora: 1774

kontras,

demonstracji do tłumienia jest tyle, co kot napłakał, a porządku w sporym kraju trzeba pilnować na codzień. I policja jakoś to robi, choć oczywiście bez rewelacji.

autor: ABCD, data nadania: 2009-05-01 00:35:42, suma postów tego autora: 20871

Ale po co demonstrujący mieli

transparenty nazywające Tuska ,,Mędrcem Syjonu'' i inne o wydźwięku jawnie antysemickim?

autor: Postsocjalista, data nadania: 2009-05-01 09:01:14, suma postów tego autora: 1953

ABCD i dzien swietego Jozefa robotnika

a dlaczego nie jestes na pielgrzymce solidarnosci z okazji dnia "swietego jozefa robotnika". Tam na pewno sa twoi kumple z policji, "pracodawcy" i "związkowcy" z solidarnosci. Wszyscy razem solidarnie - moglbys napisać jakis fajny reportaż - tylko uwazaj zeby ci sie redakcje nie pomylily.

autor: kontras, data nadania: 2009-05-01 10:01:54, suma postów tego autora: 1774

kontras,

a kto weźmie na serio człowieka, który wychwalał antykomunistę współpracującego z hitlerowcami, Józefa Mackiewicza, nikaraguańskich kontrewolucjonistów, amerykańską skrajną prawicę (w tym jej odłam stosujący metody terrorystyczne), Radio Maryja, Giertycha, LPR i PiS, a teraz pozuje na lewicowego radykała?

autor: ABCD, data nadania: 2009-05-01 10:07:22, suma postów tego autora: 20871

Postsocjalista

Może już czas ponownie złączyć te dwie wielkie idee?

autor: Bury, data nadania: 2009-05-01 11:38:04, suma postów tego autora: 5751

Właśnie, Postsocjalisto...

powinni mieć transparenty "Mędrzec z Syjamu". Tylko proszę mi nie imputować, że to o bliźniakach było. To było o PółTusku...
(*_*)
piterku... miło Cię widzieć i czytać. Niech się święci PIERWSZY MAJA!!!
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2009-05-01 12:38:33, suma postów tego autora: 5956

Draciulowi życzę wszystkiego najlepszego

z okazji święta Świętego Józefa Robotnika!

Hosanna!!! Robotnicy-stoczniowcy dostali wpierdol i gaz musztardowy od innych pałujących i częstujących z musztardówki robotników-NAJEMNIKÓW! Hosanna!!!
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2009-05-01 13:10:32, suma postów tego autora: 5956

niech sie swieci

dzięki Hyjdelko, mi tez milo czytać Twój elokwentny i rozsądny głos na tym ostatnio nudnym i o żałosnym poziomie portalu, byłem także na wiecu o czysto robotniczym charakterze z okazji święta pracy, na pohybel niektórym komentatorom tutaj aby zamanifestować swój sprzeciw przeciw takim zachowaniom możnych tego kontynentu którzy się bawią podczas gdy biedny naród, ludzie pracy i ich rodziny głodują.

autor: piter, data nadania: 2009-05-01 16:32:23, suma postów tego autora: 64

Ostapku,

gdy ta wasza partyjka przestanie się namolnie lansować wydawaniem oświadczeń w sprawach, w których nie kiwnęła placem, to i ja nie będę miał czego komentować, a zatem odetchniesz z ulgą. To proste: jedne wypociny Ziętka mniej - jeden mój komentarz mniej. Wyciągnąłeś z tego jakieś wnioski, czy mam napisać jeszcze prościej?

autor: Durango 95, data nadania: 2009-05-01 19:03:31, suma postów tego autora: 3848

abcd

więc jednak byłeś dzisiaj na tej pielgrzymce ze Sniadkiem? Bo widzę że masz natchnienie niemal religijne.
Mój pseudonim chyba cie zmylił, nie przypominam sobie żebym kiedyś zajmował sie problemami Nikaragui, choc z pewnościa i tam Twoi "strategiczni sponsorzy" z Wall Street i pentagonu wyrządzili sporo zła, mój pseudonim ma raczej prowokować rezimowych kapusiów do autodemaskacji gdziekolwiek by oni nie byli.
Czy jako znawca języka niemieckiego przygotowujesz dla "redakcji Obywatela" jakąś nową publikacje tego faszysty Mahlera? a może powrócą tam recenzje szczerbca? kto wie, może i warto zrobić cos odjechanego bo nudno tam jakoś ostatnio.

autor: kontras, data nadania: 2009-05-01 21:47:37, suma postów tego autora: 1774

A, jeszcze jedno

jak tam Kontras twój rewolucyjny Związek Nauczycielstwa Polskiego? Czyżby nie przehandlował ostatnio pomostówek? Czyżby jego posłowie nie wspierali prywatyzatorów z SLD? A, rozumiem, jego wyższość nad Solidarnością polega na braku odwołań do Józefa Robotnika? Wiem, że wolicie westchnienia do Generała-Wojciecha-Endeka, ale na zgon tego szmaciarza musicie jeszcze trochę poczekać, więc w pielgrzymce na jego grób pójdziesz dopiero za kilka latek.

autor: Durango 95, data nadania: 2009-05-01 23:11:03, suma postów tego autora: 3848

kontras,

Mahler był drukowany, kiedy ty byłeś w kolegium redakcyjnym:)))

autor: ABCD, data nadania: 2009-05-01 23:19:52, suma postów tego autora: 20871

kontras,

a co teraz powiesz o takiej postaci, jak Timothy McVegh?

autor: ABCD, data nadania: 2009-05-01 23:24:15, suma postów tego autora: 20871

durango i abcd ten wasz

poziom to juz nie magiel to szczekanie dwoch pieskow ktore rzucaja sie do plotu jak ktos przechodzi obok.
No i kilka wyjasnien dla osob postronnych:
Tekst mahlera wydrukowany byl bez wiedzy kogokolwiek z redakcji poza Durango - pisze o tym nie zebym sie tlumaczyl bo nie mam z czego - zawsze bylem przeciwnikiem cenzury w jakimkolwiek wydaniu, ale tak gwoli przypomnienia.
I serio wiara "redakcji obywatela" ze wasi przeciwnicy z "nigdy wiecej" - nawiasem mowiac godni was - o tym i o innych faktach z przeszlosci Durango zapomna bo zmienicie szate graficzna pisma jest nieco naiwna, nipotrzebnie szuracie krzeslem bo tylko niszczycie podloge a dzwieku (tamtego pierd...a Durango)i tak nie podrobicie.
A ja co pisalem to pisalem i niczego na szczescie zmieniac nie musze, także o Timie, "bo lubie tak o nim myslec".
A do ZNP należe z braku laku bo lepsze to od Solidaruchow i "reformy" oswiaty a la Buzek, za ktorego rzadow do ZNP wstapilem i ktorym to reformom Broniarz sie zawsze przeciwstawial nie ze wzgledu na "gimbusy" tylko dlatego ze psuly niezly system oswiaty. A teraz niczego nie przehandlowal po prostu zrobil to co bylo mozliwe zamiast udawac radykala jak solidaruchy, ktore jakoś cicho siedzialy za rzadow PiSu. osobiscie zresztą jestem przeciwnikiem pomostowek w jakimkolwiek zawodzie- wolalbym lepsze pensje i dyscypline w szkolach, a jak ktos jest chory i nie moze pracowac to godziwa rente.
A general jaruzelski? to wielka choc zgadzam sie z niektorymi krytykami jego dzialań po 1989r. nie do konca jednoznaczna postac, oby zył jak najdłużej tak samo jak wszyscy porządni i kulturalni ludzie.

autor: kontras, data nadania: 2009-05-02 09:48:31, suma postów tego autora: 1774

kontras

walczył z "Solidarnością", punlikując w prawicowym Nowym Państwie

autor: ABCD, data nadania: 2009-05-02 19:13:58, suma postów tego autora: 20871

moj drogi abcd

No i co z tego?
kiedys nawet zakladalem NZS a potem z 9 lat krzyczalem ze jaruzelski bedzie wisial i robilem jeszcze wiele innych rzeczy, Twoj problem w tym ze ja nie musze niczego co napisalem sie wstydzic bo wazne nie tylko gdzie sie pisze, ale przede wszystkim co i kiedy.
Nie rozumiem czemu sluza te twoje wyliczanki - czyzby to taka mania denuncjowania jak u niektorych kleptomania?
Ataki tego typu to błąd z waszej strony, bo to wy sie probujecie na gwalt przefarbowac, tak zeby nie zrazac "grupy docelowej", dzieki ktorej macie nadzieje "cos osiagnac" i "gdzies dojsc" mnie to zwisa a zostaje tylko niesmak.
Staczasz sie.

autor: kontras, data nadania: 2009-05-02 21:02:54, suma postów tego autora: 1774

Widzisz, Kontras

różnimy się tym, że ja pewne rzeczy robię nie z powodu personaliów. Dlatego też swoich poglądów i postaw nie uzależniam ani od oczekiwań Pankowskiego, ani od twoich humorów. Gdybyś zajmował się działalnoscią publiczną z powodów mniej egocentrycznych, to zrozumiałbyś, o co chodzi. A tak to żabce w studni niebo wydaje się okrągłe.

autor: Durango 95, data nadania: 2009-05-02 22:41:12, suma postów tego autora: 3848

Aha, jeszcze jedno

my się nie "przefarbowujemy na gwałt", bo ABCD czy ja nigdy nie byliśmy - inaczej niż ty - prawakami, to raczej tacy jak ty nas w te klimaty uporczywie wciągali (wystarczy przejrzeć tematykę twoich publikacji i przywołane w nich fascynacje ideowe). A sama gazeta mniej więcej od czasu twego z niego odejścia w roku 2004 przestała być organem wszelkich możliwych ekscentryków, lecz konsekwentnie skręca w lewo, bo takie są poglądy jej twórców. Ciekawe byłoby natomiast pytanie, dlaczego ty tak nagle odkryłeś swoją lewicowość - żeby uwiarygodnić donosy na nas, produkowane tu w dużych ilościach?

No i nie bądź zabawny z tymi demaskacjami, bo ja się druku Mahlera nigdy nie wypierałem, a w dodatku mam w zwyczaju swoje poglądy głosić pod nazwiskiem i ponosić tegoż konsekwencje, a ty od ładnych kilku lat pod pseudonimem walczysz z "reżimem" równie bohatersko jak ten facet z opowiadania Mrożka, który patykiem na sniegu napisał w krzakach, że generał Franco jest be.

autor: Durango 95, data nadania: 2009-05-02 23:44:52, suma postów tego autora: 3848

durango 95

Ależ ty jestes odwazny i to o polnocy!!!!!!
Ja "skrecac na lewo" zaczalem gdzies w 1993, jakies symboliczne znaczenie mial dla tego procesu pobyt w areszcie za suchockiej (pamietam jak w klubie mackiewicza powiedzialem moim kolegom przerazonym zwyciestwem SLD ze bedzie tak jak bylo albo lepiej)i wspolpraca z poslanka SLD w polowie lat 90 - tych, choc tak naprawde jestem bardziej ekologiczny niz lewicowy w dzisiejszym rozumieniu, zreszta nigdy mnie takie klasyfikacje specjalnie nie interesowaly, to bardziej potrzebne zakompleksionym i aroganckim chlopcom o drobnomieszczanskim backgroundzie, ktorzy nie sa w stanie zniesc mysli ze ktos juz przed nimi odkryl iz ziemia jest okragla, a przeciez oni tak bardzo sie staraja i pisza i pisza i pisza i pisza, coraz dluzej, coraz ciekawiej itp. itd. tylko nocami wylewaja swoje frustracje w INTERNECIE.

autor: kontras, data nadania: 2009-05-03 08:10:03, suma postów tego autora: 1774

No cóż,

dla mnie internet jest tylko jednym z kilku sposobów komunikacji. Dla ciebie jest on obecnie jedynym. No, jeszcze my wydamy tę broszurkę niby o transporcie. W końcu na coś trzeba wydać dotacje, których branie to podobno taka zbrodnia.

A z tym skrętem w lewo, to nawet ciekawe. Skręcasz od 1993, a wciąż jesteś na etapie wczesnej endecji, do tego drobnomieszczańskie fobie i takież społeczne punkty odniesienia. Długa ta ewolucja, możesz nie zdążyć wyewoluować.

autor: Durango 95, data nadania: 2009-05-03 11:16:57, suma postów tego autora: 3848

durango

cos ci sie pomieszalo.
To nie "wy" wydacie, tylko fundacja w ktorej nie pelnisz zadnej funkcji i ktora moglbym w kazdej chwili rozwiazac jak mnie za bardzo zacznie denerwowac sponsorowanie przez nią twoich wypocin.
wlasnie musze robic za ciebie poprawe tekstu bo fuchy ktore ci dajemy tez zawalasz biedaku.

autor: kontras, data nadania: 2009-05-03 11:38:59, suma postów tego autora: 1774

Kontras,

Od slow do czynow - zeby nie dzielic wlosa na czworo!

autor: PMB, data nadania: 2009-05-03 11:44:35, suma postów tego autora: 1628

kontras,

skręciwszy w lewo, znalazł nareszcie godnych siebie przyjaciół i doradców.

autor: ABCD, data nadania: 2009-05-03 13:13:53, suma postów tego autora: 20871

W filmotece Frondy

znajduję program pt. Nowe Średniowiecze, w którym występuje m.in.kontras.
Takl wyglądał jego "skręt w lewo".

autor: ABCD, data nadania: 2009-05-03 13:17:39, suma postów tego autora: 20871

O, widzę

szantażyki tym razem. Na szczęście całkiem chybione, jeśli chodzi o mnie (prywatny biznes płaci lepiej niż endżiosy) i o fundusze na gazetę (wystarczy przeczytać stopkę), więc nie nadymaj się tak.

P.S. Niestety, za poprawianie tych twoich kawałków o transporcie nikt mi nie dał ani grosza, a straciłem na to tydzień wakacji. Dobre serce nie popłaca.

autor: Durango 95, data nadania: 2009-05-03 14:53:50, suma postów tego autora: 3848

durango i prywatny biznes

A gdziez to tak zarabiasz te kokosy w tym prywatnym biznesie?
czyzbys w dzien walczyl z neoliberalizmem a w nocy robil fuchy dla Solorza???? Moze jestes od niego nawet zalezny?
A w tej stopce "MO" to wiele nie ma, ale proponuje dajmy juz temu spokoj to zenada.

autor: kontras, data nadania: 2009-05-03 19:26:14, suma postów tego autora: 1774

abcd i moj zyciorys

Sluchaj a moze bys to wszystko co o mnie znalazles gdzies razem spisal i mi przeslal - przyda mi sie jak bede pisac autobiografie. Ja sam wielu rzeczy nie pamietam i nie robie jakichs starannych notatek, ani nie licze publikacji, a tobie jak widze nienawisc dodaje energii wiec na pewno zbadasz kazdy szcegol jak nikt inny.
Zaplace ci nawet.
p.s. Aha, czy to prawda ze byles w PZPR???

autor: kontras, data nadania: 2009-05-03 19:29:34, suma postów tego autora: 1774

Na pewno

nie byłem w kółkach fanów Józefa Mackiewicza, które zakładałeś, lewicowcu:)

autor: ABCD, data nadania: 2009-05-03 22:39:27, suma postów tego autora: 20871

abcd

a wiec byles w jednej organizacji z Moczarem i jaruzelskim?

no, no, no, no towarzyszu zychowicz, no, no.

autor: kontras, data nadania: 2009-05-04 06:22:45, suma postów tego autora: 1774

tow. abcd: jeszcze jedno

A propos jozefa Mackiewicza. Nie lubie siebie cytowac, ale w kontekscie twoich donosow to az sie prosi. W swoim eseju o mackiewiczu napisalem:
"Czytajac jego publicystyke odnosze wrazenie, ze jej czesc poswiecona bezposrednio komunizmowi jest najslabsza, ze w niej zawodzi go realizm, lub ze pisana jest jak gdyby na sile. Mackiewicz nie ma sobie rownych w pokazywaniu glupoty i faryzejstwa ludzi udajacych ze z komunizmem walcza i z tego zyjacych. Ale jednego wydaje sie nie dostrzegac, czy tez z jednym nie moze sie pogodzic; z tym, ze oni tacy naprawde sa. Ze to nie subtelny spisek komunistow, ale ich wlasny system wartosci i sposob myslenia..."
Czy cos lub kogos ci to przypomina?

autor: kontras, data nadania: 2009-05-04 07:01:25, suma postów tego autora: 1774

Co tam

od Solorza - od samego Sorosa. Jak wiadomo, poza NGO, budżetówką i oligarchami nie istnieją miejsca zarobkowania. No to główkuj i twórz kolejne teorie na temat moich "powiązań" i "zależności" - pośmiejemy się za darmo, a śmiech to zdrowie.

Natomiast zgadzam się, że to żenada. Żenadą jest rozliczanie ludzi z pensji i miejsc pracy, wytykanie im nieistniejących fuch (zwłaszcza, gdy ci ludzie za frajer i kosztem prywatnego czasu poprawiali błędy autora takich pomówień), groźby i szantaże, że zlikwiduje się bogu ducha winną organizację społeczną itd. Ale to nie ja za tę żenadę odpowiadam - wystarczy spokojnie przeczytać powyższą "dyskusję". C'est la vie.

autor: Durango 95, data nadania: 2009-05-04 07:22:46, suma postów tego autora: 3848

Całkiem trafna

charakterystyka antysystemowych "kontrasów".
PS. A propos przynależności organizacyjnej: jak Ci to ulży, to możesz wierzyć, że byłem też u różokrzyżowców i w inkwizycji.

autor: ABCD, data nadania: 2009-05-04 08:16:27, suma postów tego autora: 20871

PITER

...Dzięki za życzenia i pozwól ,że nie będę z Tobą polemizował bo chyba nie dorosłeś do tego.
Mylisz też policję z zomo, co świadczy o Twojej nieznajomości problemu - Siły porządkowe siły używają zawsze, tylko że zomo miało priorytet polityczny a policja ma priorytet bezpieczeństwa publicznego, choć obie formacje mają cały czas te same obowiązki!
....Od strony manifestanta:
- Tłukłeś zomo - walczyłeś o "wolność i solidarność społeczną" (I MASZ EFEKTY!)
- Tłuczesz policję - Eliminujesz tych, którzy za marne pensje na co dzień dbają o Twoje bezpieczeństwo...
... I tak naprawdę to Ty jesteś pajacem nie widząc różnicy w działaniach ludzi a nie służb porządkowych.
Dracul!

autor: Dracul, data nadania: 2009-05-04 09:13:51, suma postów tego autora: 341

HYJDLA

...Masz rację porównując Józefów - robotników w kontekście kościółkowym i do moich wypowiedzi !
...Razem z Piterem słusznie zauważyliście, że "byt określa świadomość", szczególnie w sytuacjach ekstremalnych!
...Tak więc przeciwko sobie stanie ten co nie ma co jeść przeciwko temu, co nie ma co jeść...
... Jeden jest stoczniowcem a drugi policjantem...
... Polityka jest tu na szarym końcu, liczy się "byt"
... A wszystko kierowane przez... politykę i ludzi, którzy mają co jeść!
... Zanim coś napiszecie pomyślcie najpierw, jak to ma wyglądać!
Pozdrawiam!

autor: Dracul, data nadania: 2009-05-04 09:27:52, suma postów tego autora: 341

Dodaj komentarz