http://www.youtube.com/watch?v=aTWY0ncasvY&eurl=http%3A%2F%2Fpyta.pl%2F%3Fp%3D118&feature=player_embedded
Na forum nacjopnalistow "atak" tych harcerzykow jest mocno wysmiewany.
Do sadu i zdelegalizować idiotów. Od razu im rura zmięknie.
Tak jak jest to w innych krajach europy wschodniej?
Adam - sp[okojna twoja glowa juz ja pomagierzy Adasia sprowadza do parteru, zeby juz nic nie zagrazalo 20-letniej demokracji.
że za SLD nie zabrał się nikt mądrzejszy
takie tuzy intelektualne ABCD jak ty nadal tylko przed komputerem nabijają sobie ilość komentarzy:-) SLD nie znoszę, ale wedle mnie już lepiej jak się z nich nabija Naszość - choć też dziwne, że jeszcze im się chce, bo udawanie "młodzików" coraz gorzej im wychodzi, a i akcje co roku bardziej przewidywalne. Durnie tacy jak ci z Falangi najchętniej każdego kto nie z nimi by "pod mur postawili", tyle, że na całe szczęście przed leciwymi staruszkami bronią się gazem i ratują ucieczką
trudno delegalizować grupy nieformalne:-) jak już jesteś taki praworządny to powinieneś wyłapywać na 1 majowej demonstracji wszystkich z sierpem i młotem na koszulce, a członków KPP to denuncjować najbliższemu patrolowi policji:-)
Zakladam, ze jestes tez za zdecydowanymi dzialaniami policji wzgledem anarchistow, ktorzy swego czasu na pierwszego maja mieli identyczny plan wzgledem SLD? :-)
Zamiast pisac glupoty na temat rosnacego w polsce zagrozenia faszystowskiego, obejrzyjcie sobie caly ten "atak" na youtubie. Kto tu komu wp**lil i jaki jest poziom owych groznych "faszystow" :-)))) Filmik mozna obejrzec na www.pyta.pl
to jacyś skrajni prawicowcy i pewnie dostali cynk od kolegów w sprawie tego ,,ataku''. Dosyc mało kreatywni są
Dotychczas takie ataki nie miały miejsca. ONR poczuł się silny i atakuje-póki co tam gdzie mu najłatwiej ale z czasem zacznie atakować innych. Nie ma co rozpatrzywać różne animozje itd ale wspólnie bronic sie przed brunatną zarazą i zdeptać ich póki co słabi.
red25: zajrzyj na ten filmik, co podalem, a bedziesz mial swiadomosc skali "brunatnego zagrozenia"
Postsocjalisto: nie mam zielonego pojecia kim sa ci z pyta.pl, ale gdyby byli kumplami tych nacjonalistow (nota bene to nie ONR, tylko zupelnie nowa organizacja o nazwie Falanga), to by takiej KOMPROMITACJI, jak dostaja wpie**l od starych dziadkow, nie propagowali w Internecie!
z tym faszystowskim zagrożeniem. Widziałem tych "bojowców" Falangi na 1 maja. Pajacowali stojąc za podwójnym kordonem policji, ale jak poleciały w nich ze 2 petardy to mieli takie miny jakby omal nie zabrudzili ze strachu chodnika.
i podeptane bliny z kawiorem???
Radzę zapoznac się z innymi ,,relacjami telewizyjnymi'' pyta.pl. Zwraca uwagę ich uprowskie poczucie humoru, oskarżanie wszystkich o nieudolnośc, roszczeniowosc itd.
to nie żadna nowa organizacja - chłopcy z ONR się pokłócili i tak powstała cała ta Falanga - rozłamy jak w sektach lewicowych, a ekipę pyta.pl kręcą prawicowcy podniecający się głownie UPR i to że tam byli to nie przypadek, to że kompromitujący materiał puścili w sieć też nie, od się prawaczki lubią nawzajem pokonsać
to powinno znalezc sie na joemonsterze:) takich bojowkarzy wiecej i swiat bedzie pelny usmiechu:)
Postsocjalista: Wiem wiem. Ale co to ma do rzeczy?
To chyba nie zmienia faktu, ze pyta.pl nie ma nic wspolnego z Falanga, ani tego, ze ten material ukazuje totalna KOMPROMITACJE owej ekipy.
marco: totez nic innego nie twierdzilem. Na podanym wczesniej forum nacjonalista.org wyczytalem, ze Falanga to zupelnie nowa organizacja, zlozona ze "swiezych, nowych" ludzi.
Tak czy siak wniosek jest jeden - pisac o "zagrozeniu brunatnym" moze tylko ktos zyjacy w rownoleglej rzeczywistosci.
marco, twój komentarz o KPP jest bez najmniejszego sensu. Co to ma w ogole do tematu? Propagowanie komunizmu jest w Polsce legalne, pod warunkiem ze bez "popierani totalitarnych metod", typu wychwalanie gułagu, katyniów, czystek etc.
wojtas: co innego akcja anarchistów, co innego "Falangi". Nie zwyciężymy z tym gównem w sposób lewicowy, bo nikt nie ma na to siły, dlatego trzeba domagac się delegalizacji a sprawców do sądu. Grupom niesformalizowanym można zabronić działalności.
A niby dlaczego z punktu widzenia panstwa "co innego akcje anarchistow, a co innego Falangi"? SUgerujesz, zeby aparat sadowniczy roznie traktowal dane osoby, w zaleznosci od ich pogladow politycznych?
Tak Wojtku, narodowcy dostaja wieksze wyroku :) i to zdziwilbys sie za jekie pierdoly.
uwaga o KPP jest jak najbardziej na miejscu - można zadenuncjować ich do prokuratury i niech ta bada czy nie propagują ustroju totalitarnego, już sama nazwa może być do tego przyczynkiem co oczywiście nie znaczy, że prokuratura dopatrzy się znamion przestępstwa - nie czytałem statutu KPP nie wiem co tam w nim mają powypisywane, pewnie nic zdrożnego jeśli są partia zarejestrowaną przez sąd. Podobnie ścigać można kogoś w koszulce, czy z flagą na której jest sierp i młot - tu też sąd i prokuratura oceni czy to jest to propagowanie ustroju totalitarnego czy nie. Praworządny obywatel może się bawić w takie denuncjacje bo istnieją przepisy zabraniające propagowania pewnych idei (według mnie absurdalne - zarówno odnośnie skrajności prawicy czy lewicy). Nie wiem ja wyobrażasz sobie zakaz dotyczący grupy nieformalnej, chyba marzy ci się jakiś totalitarny ustrój. Jak udowodnić kto należy do takiej grupy, kto jest jej przywódcą czy liderem, nawet udowodnienie że jest to jednolita grupa może być trudne - zawsze można się z takiej przynależności wykpić. Bo co z tego, że jakaś grupka osób stoi razem na chodniku i trzyma flagi, żeby im tego zabronić muszą w jakiś rażący sposób naruszać wolność innych. Jeśli ktoś z tej grupy dopuści się napaści choćby na dziadka z SLD to to on, a nie cała grupa ponosi za to odpowiedzialność - czy rozumiem, że ty chciałbyś stosować jakąś formę odpowiedzialności zbiorowej. Zwyczajnie nie sposób zdelegalizować tworu który wcześniej nie wnosił o prawne zalegalizowanie - jako formalne stowarzyszenie, partia lub związek wyznaniowy. Ścigać taką nieformalną grupę można tylko łamiąc prawo - policja musiałaby bowiem stosować bezprawne zatrzymania na podstawie wyglądu, lub tego że ktoś powiewa sobie taką a nie inną flagą, taka forma prewencji, działania zanim dojdzie do faktycznego naruszenia czyjejkolwiek wolności
Alez tak wlasnie jest. Przyklad pierwszy z brzegu - wyrok o antysemityzm dla narodowca rozklejajacym plakaty z tekstem modlitwy o nawrocenie Zydow.
Oby więcej takich prawicowych "bojowców" :)
To takie rzeczy się w Polsce dzieją? To ci demokracja! Nietykalne jest tylko to, co w komży. Taak, bo tylko to jest polskie.
Nie ma znaczenie czy był to ONR czy Falanga -to efemerydy ale niepokojący jest fakt iż zdecydowali się na atak. Dziś jest to nieporadny wypad do siedziby SLD jutro może być krwawa konfrontacja uliczna. Zapomnieliście już jak to było w Niemczech?
" Kiedy przyszli do komunistów to ich nie broniłem-nie jestem komunistą,
Kiedy przyszli po Żydów-tez nic nie zrobiłem, nie jestem Żydem
Kiedy przyszli po mnie nie było nikogo kto stanąłby w mojej obronie"
Dziś atakują SLD a jutro może kogoś z nas
Tak red25 :-)))) Jutro na pewno przyjda po Ciebie :-)))))))
Gdyby w Niemczech Hitler miał takich "bojowców" jak te harcerzyki z Falangi i tak działał to nie byłoby III Rzeszy i Drugiej wojny światowej. Kolejny taki atak rzeczywiście może być groźny. Ktoś może umrzeć ze śmiechu.
Pracownicza Demokracja, Grupa na rzecz partii Robotniczej, LR itp. itd. wszystkie one nie są sformalizowane prawnie, ale czy o znaczy ze ich zdelegalizować nie można? Delegalizacja, czyli wyłączenie spod prawa do działania. A to sie zrobić da.
I co mnie obchodza denuncjacje? Na KPP już takie były i "dużo" dały :)