Rebelia w Babilonie, Gierek obalony
Jaruzelski narzucony, Oleksy chce korony
Co my tu momy? Przede wszystkim reklamy
Owce, barany i otwarte rany
Rane Boga! Derektor idzie!
Czy wiemy coś o swoim wstydzie
Gdzie jest generał? Generał?!
Państwowe pieniądze na swoje konto przelał
W banku szwajcarskim. Czy wierzysz w Polskie?
Oddajcie mi moje zdjęcia rentgenowskie
A my tutaj trwamy, nic z tego nie mamy
Tylko otwarte rany, owce, barany
Kazik - Rebelia w Babilonie
wspierających antykapitalistyczne grupy zbrojnego oporu
Poparcie dla lewicy narodowo-wyzwoleńczej jest potrzebne.Zwłaszcza partyzantka inspirowana teologią wyzwolenia czyli ELN to ciekawa grupa.
"przy pierwszym czytaniu" przeczytało mi sie "owoce, banany" zamiast "owce, barany" -jak napisal nasz wieszcz. Jak by nie powtórzył to bym sie nie zorientowała. Ale wydaje mi sie ze w tej wersji z pomylka jest lepiej. Lagodzi to troche te wzruszona egzaltacje, a tekst przestaje byc taki banalny.
"przy pierwszym czytaniu" przeczytało mi sie "owoce, banany" zamiast "owce, barany" -jak napisal nasz wieszcz.
--
Widzę, że powoli dysleksja się zaczyna.
A tak na serio to PRZEPRASZAM za ten tekst kazika
Nie wiem czy wiesz ale wszyscy zwolennicy wolnego
internetu bojkotują kazika za jego wypowiedzi i apele do bojkotu pierwszego POLSKIEGO prezesa Telewizji Polskiej
Pana Farfała.
Dowiedziałem się o tym dopiero dzisiaj a wiec się kajam. Obecnie słuchać kazika to tak jak by w latach 30 czytać
Main Kamf
Zamiast śpiewać wałęsa oddawaj moje 100 milionów powinien śpiewać np..; wałęsa oddawaj to IPNu materiały ze swojej teczki.
Nie wiem czy wiecie ale Tusk z wicepremierem Pawlakiem oraz Mazowiecki oraz Wałęsa spotkali się na palnie teledysku kazika
Panie Waldku. Teledysk jak i pierwszy półkownik III RP czyli film Nocna Zmiana opowiada jak agentura wiadomego państwa wraz z ich polskimi lokajami obalają rząd Premiera Olszewskiego. Jedynego Polskiego premiera który miał ODWAGĘ być przeciw wejściu Polski do EUroKołchozu.
Teledysk tu:
http://video.google.pl/videoplay?docid=-1766676646832759262&ei=gfP_SfvMEcLQ-AaCoMXNDg&q=kult&hl=pl
Stosunek do Pana Farfała papierkiem lakmusowym patriotyzmu.
http://www.rp.pl/artykul/2,300407__Ranczo__ciekawi___bojkot_sie_nie_udal.html
Wyzyskiwani nie mają ojczyzny.
Narodowy patriotyzm, to wymysł kapitalistów mający być przeciwwagą dla hasła: PROLETARIUSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ!
PROLETARIUSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ!
--
Czy naprawdę uważasz, że XIX hasła mają sens w XXI w?
Czy chiński robotnik szyjący za grosze koszulki jest przyjacielem właśnie zwolnionej polskiej szwaczki której zakład zamknięto bo produkcja była za droga? I w drugą stronę czy ta polska szwaczka zostanie przyjaciółka chińskiego robotnika kiedy zwolnią go z pracy z powodu tego, że Polska / EU wprowadzi zaporowe cła na chińskie tekstylia?
Nie wiem czy wiecie ale jak startował na prezydenta Andrzej Lepper to sprzedawczyk kazik napisał i wypromował utwór Pier…Leppera.
Wczoraj Lepper dzisiaj Farfał a kto jutro? Łatwo przewidzieć następne zlecenie będzie dotyczyło Prezydenta. Palikom płaci Palikom wymaga.
http://www.youtube.com/watch?v=rU483lRH3OY
odpowiedz na oba pytania brzmi: TAK :) Choc nikt nie mowi, ze bedzie latwo oboje do tej przyjazni przekonac:)
Maja ten sam interes- obelenie rzadzacej oligarchii odpowiadajacej za ich oplakana sytuacje. Ta sama oligachia jest zainteresowana tym, by polska szwaczka nienawidzila chinskiego robotnika i vice versa, gdyz ich wspolny front ponad granicami jest dla niej smiertelnym zagrozeniem.