jedna z rzeczy, która mi się w PPP nie podoba. Atom to przyszłość, kiedy lewica wreszcie to zrozumie?
Więcej spalonego węgla to więcej Co2, i więcej roztopionych lodowców. Poza tym, działające w Polsce elektrownie węglowe rocznie uwalniają kilkadziesiąt ton uranu do atmosfery.
Na czym polega "ekologiczne" wykorzystanie wegla?
Przecież trzeba jakoś dowartościować brać górniczą, jedyne środowisko w którym Sierpień i pośrednio PPP mają jeszcze jakieś wpływy.
Ja jestem za budowa elektrowni atomowej pod warunkiem że odpady radioaktywne będą składowane w domu westa
głosujcie na PPP:
http://www.tvn24.pl/0,10413,0,1,raport.html
Głosujcie na kandydatow PPP:
http://www.tvn24.pl/-1,1600956,0,1,sikorski-o-der-spiegel-w-niemczech-jest-wolna-prasa,wiadomosc.html
...aż PPP zaprotestuje i stanowczo sprzeciwi się temu, że w ogóle będzie jakieś jutro...
W polskiej elektrowni to śmiertelne zagrożenie.
Że też lewakom się to wszystko nie myli...
ubiegles mnie:)
no, sympatycy PPP, oswieccie nas- jakie ekologiczne rozwiazania dla wegla proponujecie?:)
wydobywa się w kopalni Budryk.
Rząd już zaplanował budowe 2 reaktorów jądrowych
Opinia publiczna niema nic do gadania
Droga , ograniczona partio pracy ! właśnie straciłaś mój głos!
Ziętek nie spodziewałem się ,że reprezentujesz takie dno!a dla górników roboty i tak starczy
problemem jest brak zastosowania technologii redukujących szkodliwe substancje powstające przy spalaniu. Węgiel mamy własny, uranu własnego nie mamy. Jestem za budową elektrowni opalanych węglem. Jestem przeciw elektrowniom atomowym.
Zezwolenie na składowanie odpadów w ASSE zostało wydane, gdy Angela Merkel była ministrem do spraw środowiska. Beczki z radioaktywnymi odpadami składowane są w nieczynnej kopalni soli. Wody gruntowe przeciekają do szybów, powstaje ług rozkładający beczki i substancje radioaktywne "mogą przedostawać się" - opinia oficjalna - do wód gruntowych.
Gorleben - inne składowisko odpadów radioaktywnych - jest również byłą kopalnią soli. Fachowcy "nie widzą zagrożenia". Choć warunki lokalne podobne jak w Asse.
A u nas? Gdzie składowano by te odpady? Byłyby to tylko nasze, czy też posąsiedzkie?
Czy istnieją miejscowości chętne na ich przyjęcie? Może ludzie tam już biją się o to, by to właśnie u nich składować te radioaktywności, ponieważ mają nadzieję, że gdy się odpowiednio mocno "naświetlą", to będą mogli zrezygnować z oświetlania domów nocą, ponieważ sami będą świecić jak robaczki świętojańskie i na opłatach za prąd zaoszczędzą.
Ciekawe, na kogo padnie ten dobrowolny przymus życia w sąsiedztwie odpadów radioaktywnych.
bo wtedy byście wiedzieli, że odpady poprodukcyjne (zużyte paliwo i całą resztę) obiecał Sarkozy wziąć z powrotem do Francji, co gwarantuje przewagę oferty francuskiej nad innymi w każdym przetargu. Proszę więc - nie rozpisujcie konkursu w sprawie miejsca składowania odpadów i protestów przeciwko składowaniu.
i tu sie z Toba zgodze
problemem jest brak zastosowania technologii redukujących szkodliwe substancje powstające przy spalaniu.
jakie konkretnie technologie masz na mysli? bo akurat skladowanie CO2 jest oprotestowywane przez wiekszosc ekologow, z Greenpeacem na czele. Czy maja racje to inna sprawa, ale watpliwosci spore sa.
Rozumiem, ze efekt cieplarniany jest wedlug ciebie wymyslem Komisji europejskiej i Gore'a?
brawo. Nic dodać, nic ująć. Tak jak w Twoich komentarzach dotyczących samej Korei.
1. Nie znam żadnego poważnego geologa, który opowiadałby się za teorią 'globalnego ocieplenia'
2 Nie oznacza to, że wdychanie CO2 jest czymś miłym, zdrowym i estetycznym oraz neutralnym dla wielu gatunków roślin i zwierząt
to już mamy to jak w banku.