na długi wekend wyjeżdżam do zakopca i mam pytanie:
Jest tam jeszcze to muzeum Lenina i pomnik czy już zlikwidowali?
W związku z tym, że zaraz wyjeżdżam i nie będę mógł się dzielić z Wami moi mili moimi wpisami, życzę Wam wszystkim :
FANATYCZNIE POGODNEGO BOŻEGO CIAŁA
...i wielkopostnej refleksji związanej z Nim.
brakuje takich ludzi
Takich tekstów tu brakuje. Ale szkoda, że taki krótki, zanim się na dobre rozczytałem już się skończył.
Takich tekstów tu brakuje. Ale szkoda, że taki krótki, zanim się na dobre rozczytałem już się skończył.
--
dziękuje że doceniasz moje komentarze. miło słuchać przeczytać rzeczową ocenę swojej jak że nie łatwej pracy komentatorskiej
prawdziwie świeckie społeczeństwo. To Korea Północna.
Polecam wszystkim wzmiankowaną książeczkę" Dokąd kler prowadzi Polskę" autorstwa K. Czapińskiego. Po przeczytaniu zobaczycie, że pod względem klerykalizacji kraju jesteśmy na poziomie II RP.Nic się nie zmieniło a może jest jeszcze gorzej.
Ludu Polan powstań z kolan!
ultraski trolu jako lewicowy chrześcijanin powiem ze brakuje w katolandzie takich ludzi jak wyzej opisany tak jak brakuje ludzi z kościoła katolicko-liberalnego czy Jednoty Braci Polskich,staro i polsko katolików czy ludzi z Nurtu Lewicy Chrześcijańskiej.
ta ksiazke?chetnie bym przyjrzal sie i moze przetlumaczyl?w googlach nie znalazlem zadnej wysylkowej ksiegarni z ta pozycja.
Żeczywiście(!), bardzo sklerykalizowanym krajem była II RP, której przywódca, J.Piłsudski, był wyznania ewangelicko-augsburskiego.
Ludu Polan powstań z kolan - i do biblio!
(z wyjątkami rzecz jasna) trzymała na ogół stronę stronę Ch-Jeno-Piasta czy endecji. Co by złego o nich nie mówić - przez większość międzywojennego 20-lecia formacji opozycyjnych.
Książkę możesz zamówić na stronie www.racjonalista.pl.
Panie alfabet Jerzy Buzek też jest ewangelikiem a na własne uszy słuszałem, że "Ojciec Święty"jest/był dla niego największym autorytetem. Takie słowa w ustach ewangelika bardzo dziwnie brzmią, nieprawdaż?
No cóż polska specyfika:-)Ciemny naród trzeba czymś uwieść.
Ludu Polan powstań z kolan!
Zastanawiam się, skąd niektórzy mają takiego pi.rdolca na punkcie religii? Zwłaszcza katolicyzmu.
Ludu Polan powstań z kolan! - he, he. Istotnie "lud Polan" tkwi na kolanach, czy aby w głównej mierze wobec Kościoła?
Musze Cie zmartwic, ale JP2 byl tez autorytetem dla wielu ateistow. To, ze ktos ceni JP2, nie zanczy ze jest klerykalem.
Pozycja "na klęczkach" nie jest pozycją wygodną ani naturalną postawą wolnego człowieka.Kościół katolicki jednak wymaga takiej pozycji od ludów, narodów, które okupuje.
Przejdź się do byle jakiego kościoła:-)To sam zobaczysz. Nie musisz wierzyć mi na słowo:-)
Zresztą nie ma znaczenia przed kim się klęczy!
Należy wstać.I się wyprostować.
Polecam Ci mój drogi, od razu będziesz miał lepszą perspektywę:-)
Panie wojtas ewangelik, protestant stwierdzajacy: " moim największym autorytetem jest Ojciec Święty" jest kuriozum na skalę światową. Jeśli nie wiesz dlaczego popytaj ewangelików.
Możesz mi, Pan pokazać tych ateistów zachwyconych Jot Pe Dwa?
Ludu Polan powstań z kolan!!!
jest zapatrzony w szefa synagogi Szatana, pokaranego chorobą przez Jehowę!
STRAŻNICA ZWIASTUJĄCA KRÓLESTWO JEHOWY.