Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Nowy szef KP Lewica

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Znacznie lepszy

Napieralski niż ten stary Martyniuk.

autor: Crystiano, data nadania: 2009-06-17 19:29:46, suma postów tego autora: 1590

...

I źle i dobrze. Martyniuk chyba jest bardziej - takie głupie określenie - lewicowy, ale dobrze, że szef partii rządzi - tkie głupie określemie - też w klubie.

autor: prezio, data nadania: 2009-06-17 19:29:51, suma postów tego autora: 878

Nowy rodzaj karierowicza...

... radykalny. Juz byc moze za 3-4 lata w SLD pojawi sie taki co od czasu do czasu dla szpanu zaglosuje tak jak by wskazywala w nazwie partii literka "L".

Grzesiu powodzenia. Jestes ambitny i jeszcze nie jedno stanowisko zdobedziesz!

autor: Lalek, data nadania: 2009-06-17 19:38:45, suma postów tego autora: 223

Dobrze się stało

Teraz zobaczymy czy narracja SLD oraz sposób prowadzenia Sejmowej polityki zmieni się w kierunku faktycznej partii socjaldemokratycznej. Przewodniczącemu Napieralskiemu życzę jak najlepiej.

autor: Bartosz Rydliński, data nadania: 2009-06-17 19:42:34, suma postów tego autora: 23

Gratulacje...

działacze SLD pokroju-temperamentu p.Kalisza itak pewnie znajdą się w PO albo SD

autor: leśnaluta, data nadania: 2009-06-17 20:06:12, suma postów tego autora: 8

SLDj

Co kogo obchodzi na lewicowym portalu wydarzenie z życia partii liberalnej ?

autor: Puciaq, data nadania: 2009-06-17 20:11:59, suma postów tego autora: 113

Andrzej Olechowski

ma być kandydatem SD w wyborach parlamentarnych. Kiedy pojawi się stosowny news na lewica.pl? Bo skoro jest o jednej liberalnej partii to moze byc i o drugiej.

autor: Bloom, data nadania: 2009-06-17 20:34:13, suma postów tego autora: 306

Zapracował na to!

Napieralski ciężko zapracował na ten sukces. Lewica jest bardziej wyrazista, podejmuje nowe inicjatywy i powoli odzyskuje poparcie. Połączenie funkcji szefa partii i klubu na pewno ułatwi skuteczniejsze działanie. Gdy SLD będzie miało 30% poparcia stać ją będzie na ponowne rozdzielenie funkcji.

autor: wasyl, data nadania: 2009-06-17 20:38:25, suma postów tego autora: 62

Napieralskiemu trzeba życzyć dalszych postępów w zatapianiu fałszywej lewicy.

Jest w tym doskonały.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2009-06-17 20:47:10, suma postów tego autora: 6199

Na początek niech się wdrapie na drabinę

i zdejmie Jezusa z sejmowego krzyża, jak obiecał.
Wtedy uwierzę, że ma lewicowe jaja.
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2009-06-17 21:09:43, suma postów tego autora: 5956

Sdcvdv

I tak samo będzie , kto by nie był .Napieralski czy Martyniuk . Dla mnie lewica w parlamencie się kończy .

autor: konrad, data nadania: 2009-06-17 21:42:59, suma postów tego autora: 69

@Hyjdla:

O, to teraz istnieją i jaja lewicowe, i prawicowe? Bardzo ciekawe... ;>.

autor: Paweł Ciupak, data nadania: 2009-06-17 22:26:55, suma postów tego autora: 193

wasyl

Napieralski to ten który głosował za zniesieniem pomostówek?

autor: bolo, data nadania: 2009-06-17 23:10:23, suma postów tego autora: 4522

Prawicowe jaja to zbuki,

Ciupak nie wiedział?
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2009-06-18 00:00:13, suma postów tego autora: 5956

bolo, tak

Tutaj masz filmik, na którym ten śmieć w żywe oczy okłamuje robotników z OPZZ w tej sprawie:
http://www.youtube.com/watch?v=SZwdr3Ss6xg

autor: fancom, data nadania: 2009-06-18 01:24:38, suma postów tego autora: 1427

a co to jest KP Lewica i SLD ?

..i kogo to obchodzi?

autor: syndykalista, data nadania: 2009-06-18 09:04:27, suma postów tego autora: 181

Dobry wybór,

bo tylko w kupie mogą coś znaczyć, w rozproszeniu niewiele. Teraz jeszcze lewicowy program, czyli taki, który uwzględnia interesy większości.

autor: steff, data nadania: 2009-06-18 11:42:01, suma postów tego autora: 6626

steff

"Teraz jeszcze 'lewicowy' program, czyli taki, który uwzględnia interesy większości..."

...biznesmenów i przedsiębiorców.

autor: syndykalista, data nadania: 2009-06-18 12:55:30, suma postów tego autora: 181

banialuki..

..ale..jest coś, co podoba mi się w KP Lewica....mają fajne LOGO...

autor: Xyan, data nadania: 2009-06-18 14:00:23, suma postów tego autora: 195

logo?

prawie takie jak wyborcza ;/

autor: syndykalista, data nadania: 2009-06-18 14:58:30, suma postów tego autora: 181

syndykalista

Więc sądzisz, ze biznesmeni i przedsiębiorcy stanowią większość społeczeństwa? Zadziwiasz mnie. Nie wzywałem do ubarwienia się w charyzmę lecz do starań o program dla większości. Reszta przyjdzie wraz z nim. Ale rozumiem cię. Masz wątpliwości co do tego, czy SLD potrafi się w tym pożądanym kierunku przeorientować. Ja też je mam. Ale mogę przecież mieć nadzieję, że jednak potrafi.

autor: steff, data nadania: 2009-06-18 18:20:44, suma postów tego autora: 6626

dojrzewanie

W wypadku SLD raczej, może, ewentualnie sprawdzi się puenta z kawału, przypomnianego przez Z. Baumana...."jabłka spadają gdy dojrzeją, komuniści dojrzewają, gdy spadną"...osobiście przestałem już wierzyć, że koncesjonowana lewica, lewicą się kiedykolwiek stanie. Mam wrażenie, że członkowie SLD już dawno dojrzali do stanu, w którym dziś są i tak... pozostaną.

autor: Xyan, data nadania: 2009-06-18 21:10:41, suma postów tego autora: 195

bla bla

...zmieniają się tylko stołki, nazwiska i nazwy....
A działań lewicowych brak!

autor: Dracul, data nadania: 2009-06-18 22:18:21, suma postów tego autora: 341

Aha, Hyjdla

czyli pokazanie że się ma "lewicowe jaja" to nie jest zadawanie pytań i kierowanie interpelacji poselskich w sprawach ludzi pracy czy nawet prosty gest wychodzenia z Sejmu do związkowych demonstracji tylko walka z krzyżem w Sejmie, który wszakże dla ateistów pozbawiony jest sacrum i nie jest niczym więcej niż "kawałkiem drewna".

Czyli kiedyś walka z wiatrakami teraz z drewnem?

autor: A.Warzecha, data nadania: 2009-06-19 07:50:51, suma postów tego autora: 2743

SLD

Gratuluję dla G.Napieralskiego wyboru na szefa Klubu,
mam nadzieję że to Mu pomoże w wytyczeniu kierunku w którym
pójdzie SLD,kierunku rozważnego, bez awanturnictwa.
Jeśli ktoś wyznaje wartości lewicowe (które nie polegają na
zdejmowaniu krzyży) powinien z życzliwością wspierać
G.Napieralskiego i pomóc Mu w jednoczeniu Lewicy wokół
SLD, ostatnie wybory pokazały że tylko SLD ma jakieś
poparcie po lewej stronie sceny politycznej.

autor: czytelnik.0, data nadania: 2009-06-19 09:06:16, suma postów tego autora: 33

Ależ A.Warzecho...

od zadawania pytań i kierowania interpelacji a nawet wychodzenia z Sejmu do związkowych delegacji niczego jeszcze nikomu nie przybyło i nie urosło, chociaż nie przeczę, że jest medialne. Najlepiej byłoby coś po prostu robić - rozwiązywać problemy, uchwalać LUDZKIE ustawy, protestować ze związkowcami przeciwko NIELUDZKIEMU państwu...

Krzyż jako kawałek drewna jest dla ateisty pozbawiony sacrum, zgoda. Mnie tego nie tłumacz, wyjaśnij to ateistce Nieznalskiej, ok? Skoro nie jest sacrum, to dlaczego szpeci ścianę Sejmu i muchy nań srają? Sejmu - świątyni MOJEGO państwa? Czyścić to-to trzeba, konserwować, pilnować przed jakimś fundamentalistą ateistycznym, by go pod osłoną nocy nie podprowadził i nie sprofanował...

Nie ma już sacrum. Jak nie ma już sierpa i młota jako logo postkomunistów. Jest coś co przypomina etykietę po wódce czystej. Ot, taki uroczy łącznik z przeszłością...

Nie ma już sacrum. Obcokrajowiec albo i Polak "mniejszościowy" (załóżmy) może uznać, że orzeł w koronie na biało-czerwonej jest zwykłym ptakiem na szmacie i może sobie nań kupę narobić?

Gdyby Napieralski miał jaja..... Nie ma. On nie tylko krzyża nie zdejmie, on niczego nie podejmie....
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2009-06-19 12:32:04, suma postów tego autora: 5956

fancom

Wisiorze.
Napieral robił na tej manifie za głupka. OPZZ na tej manifie robił za tamtą Soldarność. W klubie rządził Olejniczak, w tej sprawie - pomostówek - miał rację. Jakie by były pomostówki, gdyby zagłosowali z prezydentem. Żadne. Teraz jakieś jeszcze są. Myślisz, że wybuchłaby rewolucja, gdyby nie było żadnych pomostówek. Następna rewolucja będzie jak prąd wyłączą, a i to niepewne. PO wymyśliło ten trik, ale przecież lud wiedział kogo wybiera - jak wtedy - i chyba dalej wie. I coraz gorzej kształcą - kiepsko to widzę. Mickewicza ze skryptów. Ale Ty napewno jesteś dobrze wykształcony.

autor: prezio, data nadania: 2009-06-19 13:56:08, suma postów tego autora: 878

tak

Na pewno na pewno pisze się osobno. Naprawdę moźna razem. Razem za to ładnie brzmi.

autor: prezio, data nadania: 2009-06-19 14:36:26, suma postów tego autora: 878

..

I co da zdjecie krzyza?

autor: wojtas, data nadania: 2009-06-19 14:44:17, suma postów tego autora: 4863

wojtas...

..i co da, zdjęcie krzyża ??...tyle samo, co zdjęcie sztandaru wroga z jego szańców...

autor: Xyan, data nadania: 2009-06-19 15:04:28, suma postów tego autora: 195

..

Gratuluje. Lewica upatrujaca wroga w 90% spoleczenstwa ma spore szanse powodzenia!

autor: wojtas, data nadania: 2009-06-19 16:15:22, suma postów tego autora: 4863

Hyjdla, zapytania i interpelacje

poselskie to akurat słaby środek do promowania się jeśli z kilkuset interpelacji w ostatnim czasie największy rozgłos zdobył bełkot posła Górskiego o upadku białej cywilizacji.

Jeśli antyklerykalizm polegający na zwalczaniu krzyża w sali sejmowej to takich "jaj" może nie ma Napieralski, ale za to takie "jaja" robi sobie duża częśc SLD z Senyszyn i Gadzinowskim na czele.

Xyan powiało mi racjonalistycznym Torquemadą z Twojej strony.

autor: A.Warzecha, data nadania: 2009-06-19 20:09:27, suma postów tego autora: 2743

Warzecha, wojtas

Nie wiem, czy postulat całkowitego rozdziału Państwa od Kościoła, to już antyklerykalizm, ale skoro tak, to ja jestem antyklerykałem na 100 procent. SLD nie stać nawet na zdjęcie krzyża, a co dopiero na walkę z panoszącą się instytucją kościoła, która używa tego krzyża jako symbolu swych idei. Zaś pisząc o zdjęciu "sztandaru z szańców wroga", napisałem jedynie, iż faktyczne zdjęcie krzyża w sali sejmowej byłoby symbolem jedynie, a nie konkretnym osiągnięciem SLD...Nie wierzę już w żadne osiągnięcia skostniałej i zbiurokratyzowanej jak sam Watykan organizacji, która uzurpuje sobie idee lewicowe, tak samo, jak komuniści w czasach realnego socjalizmu uzurpowali sobie idee socjalistyczne, nie mając z nimi nigdy nic wspólnego. Zresztą uważam, że liberałowie mogą śmiało powiedzieć to samo o neoliberałach, którzy systematycznie pogrążają liberalne idee w praktyce, która nie ma z liberalizmem nic wspólnego.

autor: Xyan, data nadania: 2009-06-19 20:58:13, suma postów tego autora: 195

steff

"Teraz jeszcze 'lewicowy' program, czyli taki, który uwzględnia interesy większości..."

"Więc sądzisz, ze biznesmeni i przedsiębiorcy stanowią większość społeczeństwa?"
W życiu tak nie napisałem!!!

Przypomnę jeszcze raz :
Steff:
Teraz jeszcze lewicowy program, czyli taki, który uwzględnia interesy większości...

Syndykalista:

Razem:
"Teraz jeszcze lewicowy program, czyli taki, który uwzględnia interesy większości biznesmenów i przedsiębiorców"

teraz jasne?

autor: syndykalista, data nadania: 2009-06-20 14:07:51, suma postów tego autora: 181

Dodaj komentarz