to ten zakład w Łapach, którego bronił Sierpień 80?
zakładów, które Tobie "intuicyjnie źle się kojarzą" ma upaść, abyś był usatysfakcjonowany?
to już pytać nie wolno?
Akurat jest zapotrzebowanie więdz dziwne ze firma ma upaść normalny człowiek chyba tego nie pojmuje
to dzisiaj standard. Od lat obserwujemy autentyczną nieporadność pracowników i żenującą ich przedstawicieli. Związkowcy, nawet sierpnia 80, nie mają żadnej koncepcji oprócz strajku, protestu, pikiety czy manifestacji. Wielu związkowców umiejętnie manipuluje dla własnej korzyści ze szkodą dla swoich załóg.
A one, kiedy wola, jak barany idą na rzeź.
Nudy.
Wprawdzie masy pracujące zdołają zmienić bieg wydarzeń i zrealizować swoje dążenia- ale kto o tym wie?
Dziś mamy nowoczesny tabor, który nie wymaga takiej ilości personelu. To właśnie postęp, towarzysze. Nie zatrzymacie go recytując Saint-Simona ...
PPP ogłosi oświadczenie w związku z losami zakładu w Łapach?
Nie tak do końca masz racje.
A ile po polskich torach jeżdzi super nowoczesnych pociągów?
10%?amoże jeszcze mniej?
Po polskich torach jeździ głównie tabor który był produkowany przez jedyną polską firme produkującą pociągi "Pafawag Wrocław"dzis z tego co wiem ta firma już nie istnieje a pozatym mało realne nawet gdyby istniałą aby PKP był stałym klientem Pafawagu skoro PKP się kompletnie sypie...
można. Powiem więcej: na niektóre pytania nie da się odpowiedzieć inaczej, jak tylko innym pytaniem.
niedlugo nie beda mialy po czym jezdzic, zreszta teraz jest taki burdel, ze nie wiesz jak jedziesz, czym jedziesz, a nawet, gdzie jedziesz, za ile jedziesz...
Nie tylko Lapy upadaja. Sierpien 80 / PPP tez. Zwijaja kramik i rozganiaja ludzi.
pracowników najemnych Sierpnia 80 i Polskiej Partii Pracy.
"rozgania ludzi" jak PKP wymieniła "komunistyczny tabor" na ten nowy nie psujący się.
Polecam lekturę jakiejś publikacji o zapobieganiu zaczadzeniu lokalów mieszkalnych bo dla niektórych ten haj z oparów absurdu może pozabijac niebawem.
"Obywatelu" i magazynie "44"+ wierszówki z Frondy.
z tego wszystkiego, o ile wiem, człowiek nie wqyrobi nawet na zwykła szynkę dla kota, nie mówiąc o szynce szwarcwaldzkiej, którą kot woli.
Czy i gdzie PPP lub Sierpień 80 zaproponowały miejsca pracy zwolnionym dziewnnikarzom Trybuny Robotniczej?
W TR wszyscy pisali społecznie nikt nie dostawał za to ani grosza
Tu się grubo mylisz, były tam osoby, które otrzymywały niezłe wynagrodzenie.
4000
Oprucz redaktora naczelnego kto jeszcze?
Wymień prosze?jeśli jesteś w stanie oczywiście?
Pafawag został wykupiony przez Kanadyjski koncern Bombardier.
Ale fabryka nadal istnieje i produkuje m.in pociągi we Wrocławiu.
Tyle tylko ze wątpliwe aby ich klientem było PKP
Owszem, jestem w stanie, ale to chyba problem redakcji i jej współtwórców, wydawcy, ew. sympatyków, nie mój :) Powinieneś się pytać naczelnego TR, nie mnie.
Moim problemem jest w tym wypadku niekończąca seria kłamliwych napaści ze strony części tego środowiska na niezależne od niego organizacje i osoby.
Może wraz z zamknięciem gazety się to skończy, ale to i tak nie wyczerpie sprawy, bowiem, jak już wspomniałem w innym komentarzu, oczernianym ludziom należeć się będą jeszcze publiczne przeprosiny.