Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Warszawa: Początek obrad XL Kongresu PPS

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

BYŁEM ZOBACZYŁEM I WYBRAŁEM !!!

Właśnie powróciłem z tego Zjazdu.
I jakie wrażenia?

No cóż widzę światełko w tunelu. Jest nią młodzież. A właściwie młodzi socjaliści, bez których całe to spotkanie było by jedynie, i choć niebywale zacnej, to tylko spotkaniem geriatrycznej kanapy.

Tak więc nowym władzom życzę powodzenia. A już szczególnie młodym socjalistom, którzy byli na tym spotkaniu moją jedyną nadzieją. Plus oczywiście mała garstka młodzieży, która jakimś cudem przetrwała w tej Partii do dziś.

Jest więc nadzieja. Potrzeba tylko czasu, by ci młodzi , wspaniali i odważni ludzie zrobili to, na co niestety nas , starych ramoli, nie było do tej pory stać.

autor: dzeus, data nadania: 2009-06-27 21:44:28, suma postów tego autora: 1046

próżne nadzieje, lewica jest w Polsce skończona

kazde kolejne wybory to kompromitacja lewicy, każde kolejne wybory potwierdzają że Polacy już sie nie nabiorą na lewicowe kłamstwa.
Chyba najwyzszy czas zrozumieć że Polacy lewicy po prostu nie chcą.

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2009-06-27 22:07:32, suma postów tego autora: 2714

pseudoKongres PPS

Szanowni Towarzysze,
o czym mowa? Jaki Kongres? Czy chodzi Wam o spotkanie osób, które rozwalają partie, w których działają? Czy chodzi o porozumienie ponad podziałami? Tych którzy wyprowadziali sztandar "partii matki" z tymi którzy rozwalili PPS,UL, UP?
Jeśli tak to o nich mowa!
Pogratulować! Przyszłość z Wami!
Szkoda, że pogrzeb nieboszczki Partii i stypa odbywa się w tak żenującym gronie!

autor: Tow. Czesław, data nadania: 2009-06-27 22:07:55, suma postów tego autora: 80

...

!!! wow !!!

autor: jakobin, data nadania: 2009-06-27 22:44:42, suma postów tego autora: 319

Cynizm

Wszystkie pojawiające się cyniczne komentarze to tylko wyraz złośliwości, rozgoryczenia i zwykłej zazdrości. PPS ma realne szanse na odbudowę silnego,lewicowego, socjalistycznego ruchu społecznego. I szanse te rosną z każdym dniem. Nie przejmujmy się tego typu wypowiedziami. I do pracy towarzysze!!!

autor: Romek5, data nadania: 2009-06-28 22:50:02, suma postów tego autora: 104

Romek

Nie żebym się czepiała, bo lewica jest bliska memu serduszku, ale... jak mierzysz "wzrost realnych szans"? Rozumiem, że jednostką analizy jest "każdy dzień", ale co jest wskaźnikiem zmiennych "realne szanse" i "wzrost realnych szans"?

autor: wpadla bomba do piwnicy, data nadania: 2009-06-29 15:23:12, suma postów tego autora: 487

odp

choćby w to, że z każdym dniem coraz bardziej w to wierzę, a wiara czyni cuda:P

autor: Romek5, data nadania: 2009-06-29 22:36:26, suma postów tego autora: 104

dzięki, Romek

Nie wypada mi dalej polemizować z tak silnym argumentem. ;)

autor: wpadla bomba do piwnicy, data nadania: 2009-06-30 15:33:01, suma postów tego autora: 487

Dodaj komentarz