w Hondurasie broni Raul Castro:)
giną ludzie z powodu swych lewicowych przekonań, a ty jak zwykle sobie ,,jaja'' robisz...
chcialbys, zeby po lewackim zamachu stanu, w ktorym ktos zastrzelil polityka chadeckiego ktos tu cynicznie napisal "demokracji w X broni G.Bush"?
zionie nienawiścią do lewicy
Wreszcie po intensywnych szkoleniach na portalu lewica.pl pojął, że Kuba pod przywództwem R. Castro jest państwem demokratycznym i że Honduras też był takim, bo teraz przychodzi pod krwawe buciory kapitału, chyba że lud się zorganizuje i do tego nie dopuści, jak kiedyś uczynił to w Wenezueli.
po kreaturze która śmierć cywila z rąk sił represji kwituje w następujący sposób:
A czy ten działacz pokojowy nie miał przypadkiem granatnika w ręku?
autor: ABCD, data nadania: 2009-06-27 16:09:06
Wypracowali dobrą metodę - strzelać w tył głowy a potem z tego żartować. Mniej się ich będzie za to czepiać, bo przecież oni są tacy uśmiechnięci i mają poczucie humoru.
w Hondurasie miało już miejsce - typowe dla Ameryki Łacińskiej - prawicowe ludobójstwo?
jakie tam ludobójstwo, przecież komuniści to nie ludzie...
no tak, Althusser udowodnił, że ludzie nie istnieją. Wymyśliła ich burżuazyjna ekonomia polityczna.
ABCD, błąd, nie Althusser, ale całe pokolenia reakcjonistów i prawicowców, poczynajac na rosyjskich hrabiach z pocz. XX wieku uważających robotników za "zwierzęta" a na Pinochecie i Videli kończąc.
Jeśli w czasie puczu wojskowego, człowieka mordują we własnym domu, to jest to straszne niezależnie od tego kim są sprawcy i kim jest ofiara...
Choc pewnie wyda wam się to naiwne i nieprzekonywujące, zwłaszcza takim cynikom jak Dobrodziej, Sumienie i ABCD
Przepraszam ABCD, że cię umieściłem w takim towarzystwie, świadom jestem że większosc z tego co tu piszesz to coś jakby minihapenningi, lecz dogryzanie trockistom nie może byc twoim jedynym celem życia...
Dodajmy jeszcze ABCD do tej wyliczanki - jakże mu do twarzy w gronie swoich idoli.
A za kogo uważał ludzi khmerski marksista Salot Sar?
Za często posługujesz się porównaniami do Stalina i Pol Pota, to zbyt łatwe, pogłówkuj
Bo na razie jesteś podobny do ,,Wprost'' który porównał onegdaj Leppera do Hitlera
Z takich porównań wynikają tylko i wyłącznie osobiste urazy
Nie pamiętasz zapewne, że wkrrótce po stanie wojennym wielką popularnością cieszył się u nas film Rok niebezpiecznego życia. Opowiadał on o zbrodniach, którena działaczach ruchu komunistycznego popełnił proimperialistyczny generał Suharto.
- Ej, żeby u nas znalazł się taki generał... - wzdychały ludziska.
Że z rozkazu Suharto zamordowano około cwierc miliona ludzi, a z rozkazu generała Jaruzelskiego
Znaj proporcje Mocium Panie
Masz rację, ludziska, dlatego nie lubię tego całego polskiego narodowokatolickiego kołchozu myślowego, co w imię ,,obrony Prawdziwej Polskości'' czy ,,PRAWDZIWEJ WIARY'' gotów jest usprawiedliwiac każdą zbrodnie
Ostatnio był w przeglądzie taki rysunek Raczkowskiego
Pan Bóg, mówi do Jezusa ,,Niezbyt lubię Polaków, ale Twoja Matka ciągle wstawia się za nimi''
Są ludzie i ludziska Ludziska się cieszą na masakry, ludzie nad nimi ubolewają
A ja się urodziłem niebawem po zawieszeniu Stanu Wojennego, więc wszystkie te spory o Stan traktuję nieco w kategoriach walk natolinczyków z puławianami
Inna sprawa, że mówienie o ,,wybuchu'' Solidarności, czy wybuchu wolności jest śmieszne, pewnie taką samą mitologię dorabia sobie prawica w Hondurasie
"Choc pewnie wyda wam się to naiwne i nieprzekonywujące, zwłaszcza takim cynikom jak Dobrodziej, Sumienie i ABCD"
To ciekawe, bo do tej pory słowem sie nie wypowiedziałem w tej kwestii. Skąd wiesz czy popieram ten pucz czy nie?
"A ja się urodziłem niebawem po zawieszeniu Stanu Wojennego, (...)
Inna sprawa, że mówienie o ,,wybuchu'' Solidarności, czy wybuchu wolności jest śmieszne, "
Lol, skoro urodziłeś sie zaraz po stanie wojennym, to na jakiej podstawie możesz wyrokować czy tamte wydarzenia są koloryzowane czy nie? No bo chyba nie własnych doświadczeń? Jedyne tematy jakie wypada Ci poruszać odnośnie tego okresu w oparciu o doświadczenia to smak mleka w proszku i wygoda tetrowych pieluch.