Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Wyrok w sprawie działacza OZZ IP

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Represje

opisane tutaj trudno uznać za surowe

autor: ABCD, data nadania: 2009-07-18 00:57:48, suma postów tego autora: 20871

Wg ABCD "represje nie są surowe"

na Białorusi zaś, gdy polityce wołający w tv "Łukaszenko ty morderco" dostają kilka dni aresztu, to podobni do ABCD krzyczą o "dyktaturze", o łamaniu wolności obywatelskich.

Ten wyrok wyraxnie pokazuje, że Polska nie respektuje podpisanych i ratyfikowanych konwencji międzynarodowych choćby ILO, czy praw człowieka.

autor: Thor, data nadania: 2009-07-18 08:46:56, suma postów tego autora: 990

ABCD

ABCD jak zwykle wyskoczył z głupim tekstem nie mając nic do powiedzenia, a cóż może wiedzieć o działalności związkowej człowiek który całe życie spędza przed kompem tworząc tysiące głupich komentarzy . Sytuacja obecnie wygląda tak ,że po wycofaniu się Sierpnia 80 z radykalnych działań tylko OZZ IP dalej w tym kierunku idzie i ponosi spore represje - sądy i zwolnienia z pracy. Zdecydowanej większości radykalnej lewicy działalność pracownicza nie interesuje wcale , komuniści toczą rewolucyjne boje tylko w internecie, Młodzi Socjaliści zajmują się reanimacja trupa PPS ,a cześć środowiska anarchistycznego głównie CIA i ZSP krytykowaniem IP za to ,że jest za mało anarchistyczna.

autor: bened, data nadania: 2009-07-18 09:32:58, suma postów tego autora: 145

Ludzie dajcie spokój...

Oni są żenujący - kilku "działaczy" dostało mandat za zakłócanie ciszy a wy tu o jakichś represjach mówicie. :)

autor: Chlaptee, data nadania: 2009-07-18 09:34:24, suma postów tego autora: 28

W imieniu

Komisji Zakładowej Wolnego Związku Zawodowego SIERPIEŃ 80 przy Systemy Polimeryczne Barre Thomas Sp.z.o.o w Częstochowie chciałbym wyrazić pełne poparcie dla działań podejmowanych przez OZZ Inicjatywa Pracownicza.
JESTEŚMY Z WAMI !!!
ŁAPY PRECZ OD ZWIĄZKOWCÓW !!!
WALKA TRWA !!!

przewodniczący KZ WZZ SIERPIEŃ 80 przy SPBT Sp.z.o.o w Częstochowie - tow.Norbert Zadora

autor: no pasaran, data nadania: 2009-07-18 09:35:57, suma postów tego autora: 329

Thorze,

kazać komuś popracować 20 godzin, zapłacić 90 zł - to rzeczywiście złamanie praw i konwencji:)

autor: ABCD, data nadania: 2009-07-18 09:59:26, suma postów tego autora: 20871

Faktycznie,

system boi się niszowej IP:)

autor: ABCD, data nadania: 2009-07-18 10:10:23, suma postów tego autora: 20871

mam propozycje

dla skazanego- moze da sie przekonac sad do wykonywania prac spolecznych w okreslonej organizacji pozarzadowej? W razie czego zapraszamy do nas- w ramach tych 20 godzin zostanie karnie zmuszony do... rozdawania prozwiazkowych ulotek pod marketami:)

autor: MJ, data nadania: 2009-07-18 11:05:57, suma postów tego autora: 1280

bened

piszesz : "Sytuacja obecnie wygląda tak ,że po wycofaniu się Sierpnia 80 z radykalnych działań tylko OZZ IP dalej w tym kierunku idzie i ponosi spore represje - sądy i zwolnienia z pracy. Zdecydowanej większości radykalnej lewicy działalność pracownicza nie interesuje wcale , komuniści toczą rewolucyjne boje tylko w internecie, Młodzi Socjaliści zajmują się reanimacja trupa PPS ,a cześć środowiska anarchistycznego głównie CIA i ZSP krytykowaniem IP za to ,że jest za mało anarchistyczna."

Mam pytanie skąd u ciebie takie wnioski???
Proszę wyjaśnij mi , bo albo ja jestem ślepy , albo to o czym wspominasz dzieje sie na prawdę , a mój trockistowski mózg nie jest zdolny do zaakceptowania takiego stanu rzeczy.

autor: no pasaran, data nadania: 2009-07-18 11:15:58, suma postów tego autora: 329

Martyrologia

Piekna karta w zyciorysie - pozazdroscić i dzieciom bedzie co opowiadać.

autor: Kasia Pazurek, data nadania: 2009-07-18 17:00:36, suma postów tego autora: 164

są represje

bo działalność IP jest dla klas posiadających mocno irytująca. Trzeba przypomnieć, że w podobnej sprawie - niezgłoszenia pikiety - warszawski sąd odstąpił od ukarania Szweda.

autor: altstettiner, data nadania: 2009-07-20 10:49:02, suma postów tego autora: 1512

Dodaj komentarz