KPP to rewizjoniści i reformiści, jedyną prawdziwą marksistowsko-leniniowską organizacją jest RLK.
Rzeczowe odpowiedzi, bo trzymające się rzeczywistości ale z wizją budowy sprawiedliwszych stosunków społecznych. To buduje wiarygodność i nadzieję. Dobrze, że jest taka partia! Życzę jej sukcesów. Więcej. Jestem przekonany że będzie je odnosiła.
Prawda o KPP jest taka, że jest to partia należąca do Porozumienia Lewicy. Kongres Porozumienia Lewicy, po wystąpieniu zeń PPP, Racja i PPS stanowi resztkę, która jawnie współpracowała z SLD w wyborach. Obecnie Porozumienie Lewicy zamierza przyłączyć się do SLD.
"Koniec KDT jest jednocześnie zakończeniem pewnej epoki, w której kapitaliści propagowali mit, że każdy może być "biznesmenem", wystarczy że założy własną firmę. '
O tak, poza KDT nie istnieją małe prywatne sklepy ani żadne inne firmy. Na przykład całe przejście podziemne tuż koło KDT nie jest wypchane małymi stoiskami. Tak samo przejście pod centralnym. W promieniu kilometra od KDT absolutnie nie ma żadnych innych niedużych przedsiębiorstw, KDt było jedyne i stąd jest wyznacznikiem.
"Często ich "przedsiębiorczość" przeciwstawiano "roszczeniowej" postawie innych grup społecznych. "
Szkoda ze w końcu jednak nabyli roszczeniową postawę wobec miasta.
"Dziś widać, że drobni właściciele nie są już potrzebni dla systemu kapitalistycznego."
Nie, widać ze miasto potrafi wyegzekwować swoje prawo.
i tak dalej i tak dalej. Nie wiem czy tow. Szwej naprawde wierzy w to co mówi, czy wciska kit w żywe oczy. Tak czy siak moja opinia o kumnistach na podstawie tego wywiadu tylko się umocniła.
Szwej musiał mieć rację, skoro umocnił twój antykomunizm. Ponawiam więc swoje uznanie dla jego wywiadu.
są wyznawcy Wolnego Rynku lub Latającego Potwora Spaghetti. I to wspaniała rzecz: pod jednym niebem jest tyle miejsca dla inteligentnych inaczej.
Wokół KPP - kontynuatorki Związku Komunistów Polskich "Proletariat" szumu nie ma. Jest jednak o czym mówić. Porównanie obecnej KPP z ZKP "Proletariat" wyjaśnia sprawę zaniku struktur i obumierania tej organizacji. Potrzebne były transfuzje świeżej krwi. W latach 90. na wiceprzewodniczącego związku wybrany został nastolatek Robert Bokacki, który wkrótce jednak przewędrował do Grupy Samorządności Robotniczej. Wraz z okresem dojrzewania i podjęciem studiów na Wydziale Historii Uniwersytetu Warszawskiego niósł on już światełko betlejemskie (nie mylić z kagańcem oświaty) w Związku Harcerstwa Polskiego. Następcą R. Bokackiego w KPP został Marcin Adam, który podążył świetlistym szlakiem... "londyńczyków".
Obecny szum ściśle wiąże się z karierą Dawida Jakubowskiego.
ze obok działalności organizacji odwołującej się do nazizmu zakazane jest również działanie org. odwołujacych się jawnie do komunizmu. Ach ta polska konstytucja:)
"Szwej musiał mieć rację, skoro umocnił twój antykomunizm."
Musiał mieć racje? Ciekaw jestem skąd tak zaskakujący wniosek? zechciej wyjawić swój tok rozumowania, bo tu mnie zainteresowałeś.
Lepiej przeczytaj dokładnie konstytucję...
Na tej samej zasadzie istnienie partii faszyzyjacych i nazistowskich nie powinno być zakazane.
art 13 Konstytucji RP -III RP- dla twoojej jasnosci
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.
ładnie to tak podsrywać tym, z którymi często bierze się udział w tej samej manifestacji? Zakładam, że jesteś anarchistą, więc jeśli sam osobiście w takich demach udziału nie brałeś, to Twoje środowisko nieraz razem z nami w różnych przedsięwzięciach udział brało.
Partie komunistyczne działają leganie w całej Europie i na całym świecie. Fakt, że Polska jest skansenem, gdzie wielu legalność funkcjonowania takich ugrupowań kwestionuje świadczy tylko o zaściankowości takich osób i tego kraju.
Znam konstytucję nie martw się o mnie, ale to dobrze że przytoczyłeś ten artykuł.
Teraz przeczytaj go jeszcze raz, tylko dokładnie i dokonując prostej wykładni odpowiedz na pytanie - która część tego przepisu zawiera zakaz, jak to ująłeś ' działa organizacji jawnie odwołującej się do komunizmu ' ?
Odpowiem już na to pytanie - mianowicie przepis ten nie zawiera takiego zakazu...
Precz z antyleninowskimi resztkami LBC.
Trockizm to jedyna szansa dla ludzkości.
Precz z mordercami i zbrodniarzami!
Precz ze Stalinizmem oraz Maoizmem!
"czerwony sztandar" kryje sie ktos rzeczywiscie reprezentujacy redakcje czy to kolejny nieciekawy zabieg.
Chłopak się nudzi i zakłada kolejne konta mające sugerować związek z CS. Takie stalinowsko-maoistowskie małomiasteczkowe cwaniactwo. Nie chce mi się już pisać do adminów próśb o blokadę. Dziwi mnie tylko, że na takie prostackie chwyty ludzie dają się jeszcze nabierać, najpierw Dawid, teraz Ty.