Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Szwej: Zbyt dużo szumu wokół LBC

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Niech żyje kontynuatorka LBC - RLK

KPP to rewizjoniści i reformiści, jedyną prawdziwą marksistowsko-leniniowską organizacją jest RLK.

autor: czekista1917, data nadania: 2009-08-27 09:54:56, suma postów tego autora: 25

Bez fanfar

Rzeczowe odpowiedzi, bo trzymające się rzeczywistości ale z wizją budowy sprawiedliwszych stosunków społecznych. To buduje wiarygodność i nadzieję. Dobrze, że jest taka partia! Życzę jej sukcesów. Więcej. Jestem przekonany że będzie je odnosiła.

autor: steff, data nadania: 2009-08-27 10:19:19, suma postów tego autora: 6626

prawda

Prawda o KPP jest taka, że jest to partia należąca do Porozumienia Lewicy. Kongres Porozumienia Lewicy, po wystąpieniu zeń PPP, Racja i PPS stanowi resztkę, która jawnie współpracowała z SLD w wyborach. Obecnie Porozumienie Lewicy zamierza przyłączyć się do SLD.

autor: Roger, data nadania: 2009-08-27 11:14:03, suma postów tego autora: 514

co za bzdury

"Koniec KDT jest jednocześnie zakończeniem pewnej epoki, w której kapitaliści propagowali mit, że każdy może być "biznesmenem", wystarczy że założy własną firmę. '

O tak, poza KDT nie istnieją małe prywatne sklepy ani żadne inne firmy. Na przykład całe przejście podziemne tuż koło KDT nie jest wypchane małymi stoiskami. Tak samo przejście pod centralnym. W promieniu kilometra od KDT absolutnie nie ma żadnych innych niedużych przedsiębiorstw, KDt było jedyne i stąd jest wyznacznikiem.

"Często ich "przedsiębiorczość" przeciwstawiano "roszczeniowej" postawie innych grup społecznych. "

Szkoda ze w końcu jednak nabyli roszczeniową postawę wobec miasta.

"Dziś widać, że drobni właściciele nie są już potrzebni dla systemu kapitalistycznego."

Nie, widać ze miasto potrafi wyegzekwować swoje prawo.

i tak dalej i tak dalej. Nie wiem czy tow. Szwej naprawde wierzy w to co mówi, czy wciska kit w żywe oczy. Tak czy siak moja opinia o kumnistach na podstawie tego wywiadu tylko się umocniła.

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2009-08-27 14:16:20, suma postów tego autora: 2714

Dobrodzieju

Szwej musiał mieć rację, skoro umocnił twój antykomunizm. Ponawiam więc swoje uznanie dla jego wywiadu.

autor: steff, data nadania: 2009-08-27 17:59:35, suma postów tego autora: 6626

Są wyznawcy Marleny (Marx+Lenin), są wyznawcy pana papieża,

są wyznawcy Wolnego Rynku lub Latającego Potwora Spaghetti. I to wspaniała rzecz: pod jednym niebem jest tyle miejsca dla inteligentnych inaczej.

autor: szczupak, data nadania: 2009-08-27 22:40:18, suma postów tego autora: 3747

ŚWIETLISTY SZLAK

Wokół KPP - kontynuatorki Związku Komunistów Polskich "Proletariat" szumu nie ma. Jest jednak o czym mówić. Porównanie obecnej KPP z ZKP "Proletariat" wyjaśnia sprawę zaniku struktur i obumierania tej organizacji. Potrzebne były transfuzje świeżej krwi. W latach 90. na wiceprzewodniczącego związku wybrany został nastolatek Robert Bokacki, który wkrótce jednak przewędrował do Grupy Samorządności Robotniczej. Wraz z okresem dojrzewania i podjęciem studiów na Wydziale Historii Uniwersytetu Warszawskiego niósł on już światełko betlejemskie (nie mylić z kagańcem oświaty) w Związku Harcerstwa Polskiego. Następcą R. Bokackiego w KPP został Marcin Adam, który podążył świetlistym szlakiem... "londyńczyków".
Obecny szum ściśle wiąże się z karierą Dawida Jakubowskiego.

autor: BB, data nadania: 2009-08-28 09:51:09, suma postów tego autora: 4605

a ja myślałem

ze obok działalności organizacji odwołującej się do nazizmu zakazane jest również działanie org. odwołujacych się jawnie do komunizmu. Ach ta polska konstytucja:)

autor: anarcha, data nadania: 2009-08-28 13:38:50, suma postów tego autora: 113

steff

"Szwej musiał mieć rację, skoro umocnił twój antykomunizm."

Musiał mieć racje? Ciekaw jestem skąd tak zaskakujący wniosek? zechciej wyjawić swój tok rozumowania, bo tu mnie zainteresowałeś.

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2009-08-28 13:40:07, suma postów tego autora: 2714

Anarcha

Lepiej przeczytaj dokładnie konstytucję...

autor: Czerwony Zagłębiak, data nadania: 2009-08-28 15:00:16, suma postów tego autora: 21

Czerwony Zagłębiak

Na tej samej zasadzie istnienie partii faszyzyjacych i nazistowskich nie powinno być zakazane.

autor: kwak, data nadania: 2009-08-29 06:31:02, suma postów tego autora: 1207

yaglebiaku

art 13 Konstytucji RP -III RP- dla twoojej jasnosci

Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.

autor: anarcha, data nadania: 2009-08-29 18:32:13, suma postów tego autora: 113

anarcha

ładnie to tak podsrywać tym, z którymi często bierze się udział w tej samej manifestacji? Zakładam, że jesteś anarchistą, więc jeśli sam osobiście w takich demach udziału nie brałeś, to Twoje środowisko nieraz razem z nami w różnych przedsięwzięciach udział brało.

Partie komunistyczne działają leganie w całej Europie i na całym świecie. Fakt, że Polska jest skansenem, gdzie wielu legalność funkcjonowania takich ugrupowań kwestionuje świadczy tylko o zaściankowości takich osób i tego kraju.

autor: fancom, data nadania: 2009-08-29 19:14:40, suma postów tego autora: 1427

Anarcha

Znam konstytucję nie martw się o mnie, ale to dobrze że przytoczyłeś ten artykuł.

Teraz przeczytaj go jeszcze raz, tylko dokładnie i dokonując prostej wykładni odpowiedz na pytanie - która część tego przepisu zawiera zakaz, jak to ująłeś ' działa organizacji jawnie odwołującej się do komunizmu ' ?

Odpowiem już na to pytanie - mianowicie przepis ten nie zawiera takiego zakazu...

autor: Czerwony Zagłębiak, data nadania: 2009-08-29 19:42:39, suma postów tego autora: 21

I BARDZO DOBRZE!

Precz z antyleninowskimi resztkami LBC.
Trockizm to jedyna szansa dla ludzkości.
Precz z mordercami i zbrodniarzami!
Precz ze Stalinizmem oraz Maoizmem!

autor: czerwonysztandar, data nadania: 2009-08-31 15:06:30, suma postów tego autora: 2

Prosze o ujawnienie czy za nickiem

"czerwony sztandar" kryje sie ktos rzeczywiscie reprezentujacy redakcje czy to kolejny nieciekawy zabieg.

autor: A.Warzecha, data nadania: 2009-09-01 16:28:49, suma postów tego autora: 2743

To znowu Koba

Chłopak się nudzi i zakłada kolejne konta mające sugerować związek z CS. Takie stalinowsko-maoistowskie małomiasteczkowe cwaniactwo. Nie chce mi się już pisać do adminów próśb o blokadę. Dziwi mnie tylko, że na takie prostackie chwyty ludzie dają się jeszcze nabierać, najpierw Dawid, teraz Ty.

autor: RUMBURAK, data nadania: 2009-09-01 20:39:24, suma postów tego autora: 233

Dodaj komentarz