Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Kwaśniewski: "Szmajdziński to najpoważniejszy kandydat"

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

prezydent z lewicy

Szmajdziński nie ma szans , nie chodzi mi o to ze nie nadaje sie na urzad prezydenta tylko nie ma szans w wyborach z kilku powodow, po pierwsze cechy osobowosciowe Szmajdzinskiego, jest on osoba raczej zamknieta, slabo artykuluje swoje zdanie, jest troche osłchy i bezbarwny to implikuje, ze nie moze liczyc na wiele glosów wyborców, po drugie nie ma wcale wielkiego doswiadczenia jesli chodzi o kandydowanie na wazne urzedy w Polsce ,wystawianie go w sytuacji kiedy zdobycie fotela prezydenta dla kogos z lewicy jest malo prawdopodobne

autor: Tomazi23, data nadania: 2009-09-06 10:59:11, suma postów tego autora: 15

Szmaja Co Irak Podbijał jest idealnym kandydatem.

Ma szansę na jakieś 5%. SLD najwyraźniej gra na prezydenturę Donka.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2009-09-06 11:24:13, suma postów tego autora: 6199

Nie będę na niego głosował.

Iraku i Afganistanu lewica nie powinna mu zapomnieć.

autor: steff, data nadania: 2009-09-06 12:09:47, suma postów tego autora: 6626

...

Szmaja do Iraku. Razem z tym, co go zaproponował. Słyszałem, że Kwa. Kandydat(ka) powinien być pacyfistą, żeby się w życiu nie kojarzył z Irakiem, i mieć w d... wizy.

autor: prezio, data nadania: 2009-09-06 12:37:02, suma postów tego autora: 878

Znakomity kandydat "lewicy" i byłych "komunistów"...Jerzy Szmajdziński

Jerzy Szmajdziński razem z niejakim innym "komunistą", Januszem Zemke "wsławili" się jednoznacznym poparciem dla działań militarnych ("operacyjnych") polskich wojsk w Iraku i Afganistanie.
Jerzy ze swoimi "naiwnymi" kompanami (w tym, dziwnym trafem, tak często "wprowadzonym w błąd", kiedyś jego zwierzchnikiem, Aleksandrem Kwaśniewskim) przez wiele lat, do obrzydzenia roztaczali tanią propagandę jakoby obowiązkiem "naszym" była i jest walka z ...terrorystami.
Nie dziwi,poparcie,A. Kwaśniewskiego dla J. Szmajdzińskiego biorąc pod uwagę jak ci "naiwni chłopcy" przez lata popierali się w działaniu na rzecz "pogodzenia wszystkich Polaków" przy akompaniamencie "klasyków" disco polo i w końcu uparcie, stali przy Anzarze, Blairze, Bushu juniorze, Rumsfeldzie "wprowadzających w błąd" opinię międzynarodową, broniąc agresji na Irak, kłamliwymi pretekstami.

autor: Andrzej Kot, data nadania: 2009-09-06 14:05:20, suma postów tego autora: 800

A mi nie chodzi o Irak, ale politykę społeczno-gospodarczą...

Nie zapomnę jak Szmaja chwalił się z Gronkiewicz-Waltz, jak to lewica obniżyła podatki...

autor: Luke, data nadania: 2009-09-06 16:24:28, suma postów tego autora: 1782

Andrzej Kot

Chej! Weź nie czepiaj się zespołu Top One i ich hitu "Olek, Olek", to była bardzo fajna piosenka, a sam Top One, przez kilkadziesiąt tygodni był w czołówce Disco Relaxu w latach 90.

autor: J.K, data nadania: 2009-09-06 16:27:06, suma postów tego autora: 948

Szmajdzinski

chyba ostatni ze "starych"- typowe dla nich to brak kręgosłupa i poglądów. To nie czasem on był MSZ kiedy Polska zaczynała w Iraku? Kiedy te pokolenie polityków spod znaku Kwacha odejdzie?

autor: Wilkinson, data nadania: 2009-09-06 20:00:40, suma postów tego autora: 461

Jerzy

Szmajdziński to doświadczenie i przyszłość.

autor: ABCD, data nadania: 2009-09-06 20:30:45, suma postów tego autora: 20871

J.K.

Wolę Shazzę.

autor: ABCD, data nadania: 2009-09-06 20:37:53, suma postów tego autora: 20871

ABCD

A ja wole Millera Marcina słuchać,a Leszka być poddanym.

autor: Lewy_sierpowy, data nadania: 2009-09-06 21:08:24, suma postów tego autora: 623

...

Oczywiście dla większości tutaj piszących lepiej będzie, jeśli jedyna mająca jakieś znaczenie lewicowa (choć mało) partia w Polsce nie wystawi żadnego kandydata, a te 12/15 procent chodzących na wybory zagłosuje od razu na Tuska. Wszak on bardziej lewicowy niż Szmajda. A przeciwko wysłaniu wojsk do Iraku to protestował, aż huczało.
Oczywiście pozostaje jeszcze opcja oddania głosu na któregoś z kanapowych liderów, ciekawe tylko czy Ziętek albo inny Ikonowicz w ogóle się zarejestrują.

Ja osobiście z czystym sumieniem oddam głos na Szmajdzińskiego, chociaż wiem, że nie ma szans.
Liczy się jednak pewien realizm polityczny.
No chyba że towarzysz Zychowicz wystartuje, wtedy już nic nie będzie takie samo.

autor: red_noose, data nadania: 2009-09-07 00:09:32, suma postów tego autora: 46

właśnie leci kabarecik

Do wyborów stanie Szmaja?
Mili moi, ale jaja!

Ot kandydat: wojny pies!
I co na to FMS?

autor: wpadla bomba do piwnicy, data nadania: 2009-09-06 21:01:03, suma postów tego autora: 487

red_noose

Chodzi o to, aby nie trzeba było oddawać głosu na poddanego d... II. Ja mam kadndydata innego, dla mnie doskonałego. Z południa Polski. Kilku innych kandydatów też może być. W I rundzie na pewniaka zagłosuję nawet na Szmaję (klnąc), choć wiem, że nie przejdzie. W drugiej, jeśli będzie, to też na większego socjalistę, nawet nie z mojej bajki.

autor: prezio, data nadania: 2009-09-07 09:55:48, suma postów tego autora: 878

Quo vadis SLD ???

Wcale mnie nie zdziwi, jak w następnych wyborach prezydenckich kandydatem SLD zostanie lewicowy ks. Sowa ze stacji Tv Religia, a w kolejnej kadencji parlamentu kierownictwo SLD przywróci do łask sztandarowy postulat z przeszłości, czyli jakże społecznie sprawiedliwy i naturalnie lewicowy...podatek liniowy.

Czasem ma się ochotę, rozgonić to całe pseudolewicowe, pozbawione kręgosłupa moralno-ideowego, towarzystwo wzajemnej adoracji.

autor: dnk, data nadania: 2009-09-07 11:36:31, suma postów tego autora: 329

Przyszłość lewicy.

Moim zdaniem, dla pomyślnej przyszłości lewicy w Polsce byłoby lepiej, gdyby pan były prezydent Aleksander Kwaśniewski nie wypowiadał się już w jej imieniu. Bo ten obecny rozłam po lewej stronie politycznej naszego kraju, to również jego zasługa.

autor: neoconstantine, data nadania: 2009-09-08 17:23:44, suma postów tego autora: 119

Senny misio

Jak ktoś mający wizerunek sennego misia może kandydować na prezydenta? Co to w ogóle za pomysł. Nie wiem, może prywatnie Szmajdziński zachowuje się inaczej, ale przed kamerami cedzi powoli słowa, a przy tym ta jakas rozlazłośc i ślamazarność.

autor: Miła Iwonka, data nadania: 2009-09-10 03:13:34, suma postów tego autora: 291

Mam dość katolickich komuchów !

Stawiam na siebie i podobnych do mnie ! 20-30 lat braku właściwej i wiarygodnej polityki Polski jest wystarczającym dowodem o konieczności budowy nowego ugrupowania politycznego o prawdziwym lewicowym wymiarze społecznym.

autor: Skowronski, data nadania: 2009-09-11 10:01:49, suma postów tego autora: 147

Dodaj komentarz