"Prof. Dobrosielski przedstawił intelektualną i publicystyczną sylwetkę Andrzeja Ziemskiego. Z kolei Bogusław Gorski, przewodniczący Rady Naczelnej PPS, skupił się na aktywności partyjnej redaktora naczelnego „Przeglądu Socjalistycznego”. Prof. Dunin-Wąsowicz i Bartosz Machalica wpisali natomiast działalność Ziemskiego w tradycję polskiego socjalizmu oraz realizmu politycznego."
No comments.
zawsze jest tak strasznie powaznie i od razu na noze. To moze tym razem cos luzniejszego: konkurs na dokonczenie tytulu ksiazki;)
"My socjalisci 60 lat pozniej"
Ja zaczne: "niczego nie nauczylismy sie na bledach poprzednikow"
kto nastepny? :)
toż to jakiś dreszczowiec być musi:)
Już wiem... chodzi o tych sprzed 60 lat...
wybitny działacz polskiej lewicy opowiedział jak rozbijał przez lata PPS na zamówienie wpierw SDRP a potem SLD?
Andrzej Ziemski pewnie uważa ,ze nikt już nie pamięta o jego wieloletniej destrukcyjnej działalności w PPS i o jego działaniach na rzecz SLD . Będąc w PPS w latach 1999 -2004 pamiętam go doskonale jako przeciwnika samodzielności PPS i zwolennika bliskiej współpracy z SLD i twórcy związanego z tą partią tzw. nurtu demokratycznego PPS. Ogólnie jest bardzo żałosna postać jeśli tacy ludzie maja dzisiaj firmować ruch socjalistyczny w Polsce to widać po prostu jego wielki upadek
Moja propozycja: My socjalisci 60 lat później - totalne kur..two i upadek zasad.
"Komuniści 60 lat później. To przeciwko kur#@$ i upadkowi zasad":)
Słyszałem, że każda nowa publikacja Ziemskiego staje się automatycznie lekturą obowiązkową MS.
Chyba żeś z byka spadł i mocno się w głowę uderzył... Że ludziom się chce takie brednie wypisywać, w nadziei na... no właśnie, na co???
ktoś kto ukrywa się pod nickiem Elvis-ileś tam musi być zupełnie z innej planety. Kiepsko identyfikujesz sojusze, Elvisie, zważywszy na to, że Andrzej Ziemski to postać jak już słusznie bened wspomniał prowadząca PPS w objęcia SLD, a środowisko MS stawiające na samodzielność partii, czego dowodem samodzielny start w wyborach do PE oraz ostatnia decyzja o starcie w wyborach samorządowych.
Tak na poważnie, czy ktoś czytał tą książkę?
Należę do stałych czytelników "Przeglądu Socjalistycznego" i jest tam masa ważnych i ciekawych tekstów.
Ale- do wszystkich krytyków tej ksiązki- do której nawet nie zajrzeli- wydawajcie pismo na takim poziomie jak Przegląd Socjalistyczny (czego Wam życzę) i wtedy zacznijcie krytykowac
Błędów nie popełnia tylko ten, co nic nie robi...