W sejmie SLD moze i udaje jakis "zwrot w lewo". Na poziomie struktur regionalnych dalej nadaje ton "liberalny beton".
Z tego co wiem to Dominiak nigdy nie ukrywał, że w kwestiach obyczajowych jest lewicowy, ale w kwestiach ekonomicznych "jako absolwent SGH" uznaje naukową słuszność neoliberalizmu
A co można przeciwstawić "naukowej słuszności neoliberalizmu", może "nienaukowe kłamstwo socjalizmu"
wynika to zapewne z tego, że niczym się nie różnią
Ciekawe, mam wrażenie, że dla ciebie każdy kto skończył ekonomię jest neoliberałem. Może jest to wynik tego, że socjalizm w sferze gospodarczej nie opiera się się na żadnych podstawach naukowych i jego nauczanie byłoby tożsame z nauczaniem na wyższej uczelni tarota.
wczoraj przeczytałam komentarz Berdysznika - byłam nim zachwycona, pomijając radnego-bezradnego - i wiedziałam, że się odezwiesz. Ty, albo jliber...
kwaku kochany, przyjmij stwierdzenie, że NAUKOWA SŁUSZNOŚĆ NEOLIBERALIZMU jest AKSJOMATEM. Koniec, kropka, i nie dyskutuj. To jest PRAWO BERDYSZNIKA, słonko moje...
Nie oceniam Radnego, jest bezradny, bo źle się dzieje w państwie duńskim, czyli kraju UBU...
Wystarczy przejechać się po Norwegii, Szwecji, Danii, czy Niemczech aby uświadomić sobie, że "naukowa słuszność neoliberalizmu" to oksymoron.
że Dominiak jest reprezentantem neoliberalizmu jest bzdurne. To typowy przykład negowania wszystkich i wszystkiego co pochodzi z mainstreamu, bez dokonania chociażby minimum rozpoznania sprawy czy osoby. Bardzo dużo złego można powiedzieć o mainstreamowych partiach sytuowanych po lewej stronie, ale na pewno głupotą jest twierdzić, że nie ma tam przyzwoitych socjaldemokratów czy szerzej - ludzi lewicy. A jeżeli już tak łatwo szufladkuje się ludzi jako neoliberałów, to ja poproszę o odpowiednią definicję terminu neoliberał. Ja np. wiem mniej więcej jakie są części składowe tej "ideologii", i chyba moje rozumienie mija się nieco z interpretacją osób które potrafią pod neoliberalizm podczepić 3/4 społeczeństwa, w tym 99% ludzi biorących udział w polityce. Bardzo wygodne, tyle, że absurdalne i prymitywne.
u nas są aksjomaty...
.
no mniej więcej tak rozumuje pan radny, nauczyli go na SGH