SLD w ten sposób naprawia decyzję z 2001r o wysłaniu polskiego wojska do Afganistanu. Za tą uchwałą teraz powinny iść wnioski na forum Sejmu, do rządu i prezydenta. Jeśli będą ignorowane, to SLD powinno zacząć zbierać podpisy o referendum w sprawie wycofania wojsk polskich i wezwać do manifestacji przeciw tej bezsensownej wojnie, bo podobnie myśli wielu Polaków.
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah!
Niech USA płaci za tę "misję stabilizacyjną", niech płaci dolarami i życiem SWOICH zołnierzy. My nic z tego nie mamy, tracimy ludzi i pieniądze. Nie stać nas na misje zagranicne.
Ach cóż za niekonsekwencja! Oni ich tam wysłali, to może by teraz rżnęli głupa, że decyzja była słuszna.
lub jak mawia abcd, KTO
wysłał polskie wojska do afganistanu?
Czy z tego, że SLD wysłało wojska do Afganistanu, ma wynikać, że mają opowiadać się za ich pozostaniem tam do końca świata?
Inicjatywa "Stop Wojnie" zaprasza na demonstrację pod hasłem "WYCOFAĆ WOJSKA Z AFGANISTANU !"
Sobota , 24 października 2009 r., g. 13. 00
Metro Świętokrzyska
http://pl.indymedia.org/pl/2009/09/47449.shtml?comments=true
Wraz z Jankesami przejdą do Iranu. Ciekawe czy i wtedy lewicowi zadymiarze będą piszczeć na znak protestu?
Wycofać tych cynicznych hipokrytów z polityki!!
Po raz kolejny udowodnili że są bandą hipokrytów
przeciez to gołym okiem widać ze decyzja pod publiczkę, akurat w momencie kiedy wiekszosc Polaków opowiada się za zabraniem stamtąd naszych.
Gdyby nastroje się odwróciły, SLD gotowe byłoby twierdzić, że zmieniła się sytuacja i należy głębiej zastanowić się nad pozostaniem tam Polaków.
Daleko mi od bycia zwolennikiem SLD, ale upraszczasz z ta publiczka. Oczywiscie, ze kazdy polityk robi cos pod publiczke. SLD nie dlatego, "żąda" wycofania wojsk z Afganistanu, ze tak chce wiekszosc Polakow. Choc to racja, ze tak chce. Kiedy te wojska do Iraku i Afganistanu wysylalo, nie robilo tego pod publiczke, bo publiczka tez w 70% była temu przeciwna. Wtedy jednak rządzili i robili to w intetesie amerykańskich korporacji. Właśnie teraz dopiero kiedy nie rządzą "intetesują" się społecznymi nastrojami. Gdyby wszystkie partie były w opozycji, albo wybory odbywałyby sie co rok, wszystkie mówiłyby coś z sensem. Tylko w opozycji, kiedy na władzę mają niewielki wpływ, partie mówią coś z sensem. Oczywiście wierzyć im nie można po powrocie do żłoba, będą robić co poprzednio. Ale korzyść z tego jest. Partia rządząca, czasem w obawie o utrate glosow, moze im ulec
Od zawsze większość Polaków było przeciwko udziałowi polskich wojsk w wojnie Afganistanie.
a jakie przepraszam niby zadymy byly na akcjach antywojennych w Polsce? Cos mnie ominelo? Masz kogos konkretnego na mysli? Jakas organizacje?
I nie piszczec, tylko protestowac. Piszcza to co najwyzej prawicowcy i "patrioci" jak to w Polsce i Unii jest zle, poza tym nie robia NIC zeby cokolwiek zmienic, przynajmniej nie na lepsze...
sumienie,
KONSEKWENCJE ataku na IRAN:
http://poland.indymedia.org/pl/2009/10/47576.shtml?comments=true
W RAZIE ATAKU NA IRAN INICJATYWA "STOP WOJNIE" ORGANIZUJE NATYCHMIASTOWY PROTEST PRZED AMBASADĄ USA W WARSZAWIE o godz. 17.00 w dniu ataku lub w dniu następnym, jeśli uderzenie nastąpi wieczorem.
Bo jak ich tam wysyłali to jakoś się nie bardzo martwili, że nasi mogą zginąć, więc takie apele, powinny być trochę inaczej uzasadniane.
Jeśli w uzasadnieniu jest napisane o pogarszającej się sytuacji, ale pojawia się wraz z śmiercią naszych żołnierzy. Nasze straty wzrosły, gdyż pilnujemy większego obszaru i jest nas więcej. Łatwiej zabić kogoś z 2 tys. niż z kilkuset. Jeśli zresztą ponowne dojście do władzy talibów uznać za skrajnie złą sytuację, to i tak jest lepsza niż wtedy. gdy cała operacja się zaczynała. Jeśli już NATO ma tą wojnę przegrać, to wycofywać się trzeba w sposób uporządkowany. Zresztą do diabła wojsko jest zawodowe, nie odciągamy jedynych synów jak w armii z poboru. Ale gorsze co może być od panicznej ucieczki, to utrata szacunku wynikającego z siły militarnej. ZSRR tego nie wytrzymał, NATO jest znacznie mniej zwarte.
Jak to mówią -Lepiej późno niż wcale.
- nie do (tfu!) parlamentarzystow:
http://www.stalin.cryptofighter.com/index.php?strona=17
je NATYCHMIAST wprowadzić powtórnie po przejęciu władzy...
jak SLD chce wycofa wojsko nieludowe z Afganistanu to jesteśmy przeciw? Sukinkoty, ale tym razem mówią słusznie. Wprawdzie nie mówią oficjalnie, że przeszli na stanowisko Inicjatywy Stop Wojnie, ale widać "zapomnieli'.
Przecież dla nich misje to może i niebezpieczna, ale przynosząca duże pieniądze praca. Kto jak kto, ale oni pomysłu na pewno nie poprą :P
kiedy się jest w opozycji. Co innego, gdy się zaczyna rządzić. Wtedy się robi zebranie w wąskim gronie zaufanych i mówi: "wiecie-rozumiecie, nie możemy zawieść naszych amerykańskich partnerów".
Myślę - tak jeszcze tak - że SLD przerżnęło wybory 2005 raz: przez dętą aferę Rywina, dwa: wysłanie wojsk do Iraku. Wprawdzie znowu na nich zagłosowałem, bo pamiętałem "liberały aferały", 90 mld Bauca i in. Popieram tu, jeśli mogę, pogląd steff'a.
Twoje posty to coraz większy bełkot chłopie. Weź się ogarnij, bo nawet nie wiadomo co krytykujesz a co bronisz.
Wiekszość nie poprze, masz racje. Ale niech tylko mały odsetek sie zbuntuje (bo zrozumie, że własne zycie wazniejszejsze jest od pieniedzy), to już generałowie bedą sikać a politycy wlezą pod stół.
Kto jakie SLD podpisala konkondart???
czy autor newsa nie jest przypadkiem asystentem tego szui Szmajdzińskiego?
O Twoim organizacyjnym koledze Grzegorzu Ilnickim?:)
To bardzo dobra decyzja Rady Krajowej SLD. Jeśli się chce to naprawdę można:) Mam nadzieję, że SLD będzie konsekwentne. I dziwią mnie wypowiedzi niektórych malkontentów, jak SLD nie chce wycofania to źle, jak chce to jeszcze gorzej! Wydaje mi się, że niektórzy "lewicowcy" to życza SLD jak najgorzej. Ale skoro wolicie rządy PO PISu to gratuluję:)