Dodajmy iz aktu wandalizmu zapewne dokonali osobnicy ktorzy slowo honor odmieniaja przez wszystkie przypadki.
ONR,NOP,FALANGA,BH/C18 nie przepadam za nimi ale tzw.Antifa od lat zajadle atakuje rad.lewice.To grono tzw.prawdziwych anarchistów i "apolitycznych" antyfaszystów z pod znaku polski walczącej znane jest z nienawiści do lewicy.
Lewicowa Antifa-Trzy Czerwone Strzały
a Antifa znowu przeprasza że żyje , kiedy patrzę na tą sektę i porównują ja z Antifą choćby z Niemiec to mi się nóż w kieszeni otwiera
tym bardziej, że hasła typu: "Izrael = III Rzesza" rzeczywiście notorycznie powtarzają liczni działacze lewicy
Brzydzę się profanacji grobów nawet w majestacie prawa. Bo czym jest ekshumacja grobów żołnierzy radzieckich, pomników. Zanosi się na wandalizm państwowy wielu niesłusznych pochowanych w alei na Powązkach w Warszawie.
W Trójmieście nie ma Antify a sam ruch anarchistyczny tutaj poza paroma wyjątkami z OZZ IP to moze co najwyzej zupke w centrum miasta porozdawac.
mniemam sprostowania nikt już nie opublikował czyli akcja sie udała
Ale jakiego sprostowania?
przerobiliby w litery...
w którym antifa wyjaśnia, że choć coś na rzeczy jest to jednak nie ona izrael=rzesza
Pachnie mi to raczej nie prawicą, ale lewicą. To radykalną, bardziej "lewicową" niż wszystkie inne "lewice".
Brawo, tak dalej. Tylko czekać jak prawica oskarży lewicę...o antysemityzm ;)
maskować? Jak dotąd kreślenie swastyk na kirkutach było ich powodem do dumy.
Od autora tego artykulu wymagalbym zdolnosci odrozniania antysemityzmu od antysyjonizmu.
Ja nie jestem antysemita, ale podpisuje sie pod tymi haslami
""Stop żydowskiej okupacji", "Izrael = III Rzesza" "
Niektorzy zrozumieli, co mam na mysli. QA reszcie nie mam zamiaru niczego tlumaczyc.
Antysemityzm NIE, Antysyjonizm TAK
a okupacja Palestyny jest mimo wszystko faktem
Jeśli dla ciebie zbezczeszczenie cmentarza żydowskiego - bez względu na to pod jakimi hasłami - i zbiorowa odpowiedzialność na Żydach za czyny Izraela to nie jest antysemityzm, to lepiej zapisz się do Młodziezy Wszechpolskiej albo NOP i tam pitol o "antysyjonizmie". To była antysemicka prowokacja i Antifa miała racje odcinając się od tego. Nawet jeśli się sprzeciwiamy izraelskiej okupacji Palestyny, to sformułowanie o "żydowskiej okupacji" jest niefortunne, szczególnie w Polsce, gdzie widmo antysemityzmu wciąż kąsa. A zrównywanie Izraela z Trzecią Rzeszą to może i nie jest antysemityzm ale porównanie jest głęboko przesadne. I to pomimo tego, że faktycznie warunki życia ludności Gazy nie wiele różnią się od warunków życia w Getcie Warszawskim.
"sformułowanie o "żydowskiej okupacji" jest niefortunne, szczególnie w Polsce, gdzie widmo antysemityzmu wciąż kąsa"