Pielgrzym Ziętek chyba terminy pomylił, bo pielgrzymka mężczyzn była jakiś czas temu.
powinna przywrócić rozum przede wszystkim rządzącym, bo to oni ustawicznie pielgrzymują do jej "opiekunów prawnych" paradujących w szeleszczących kiecach...
Ziętek może teraz ino z diabłem paktować.
.
gdyby nie górnicy to kto w tym kraju by popierał strajki gdziekolwiek by wybuchły.
wielki szacun dla górniczej braci !!!
gdyby wszystkie grupy zawodowe były tak dobrze zorganizowane jak górnicy walka toczyłaby się zupełnie inaczej.
ci ludzie mają jaja przez duze J .
pozdrawiam Śląsk.
Czy lewica zjednoczy się, tak jak przy obronie modlących się do Św. Barbary górników?
Ziętkowi trzeba powiedzieć: Szczęść Boże!
Też mi nobilitacja...
Siąść i płakać nad piewcami jaj, bo Górnicy se i tak bez nich poradzą. Widać i czuć, że niektórzy "zwolennicy" mają zbuki przez ó zawarte... ..
.
nie rozumiem twej sarkastycznej retoryki,że co nie mozna już nic pochlebnego o górnikach napisać bo zaraz odbierane jest to jak bezwazelinowe włażenie w dupe.
a idźze idźze
pojechać komuś źle, pisać o kimś dobrze źle,pewnie najlepiej nie pisać i zostawić komentarze etatowym komentatorom piszącym pod zamówienie.
ab alio exspectes, alteri quod feceris
a nie o Ich jajach przez duże "jot".
Ale i tak pewnie nie zrozumiesz. Po łacinie jarzysz, a po polsku bezrozumnie piszesz...
(_*_)
Strajkuje szpital, udział w strajku jak mówi news, biorą różne komisje zakładowe. Jest wypowiedź jakiegoś związkowca i do tego momentu wszystko jest ok. Pod koniec wypowiedź lodołamacza praw pracowniczych psuje całą informacje i przekształca ją w ordynarną propagande polityka PPP. Dlatego my czytelnicy odnosimy wrażenie, że cała informacja jest podawana wyłącznie po to by zacytować lodołamacza. Czy ten koleś tam strajkuje? Jeśli nie, to dlaczego jest tylko jego wypowiedź i wytłuszczone nazwisko? Dlaczego nie ma wypowiedzi Guza albo Śniadka? Albo kogoś mu bliższego, Mordasewicza lub Bochniarzowej?
Co nas obchodzi co popiera bądź nie popiera lodołamacz praw pracowniczych?
Mają rację, że się temu sprzeciwiają. Byle by wytrwali i uzyskali wsparcie innych.
Przewodniczącą komitetu strajkowego jest dr Ewa Szymik ze szpitalnej organizacji Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy.
Cieszę się, że wielu lewicowców pamięta sakramenty, które w swej młodości przyjęło i nie usiłuje udawać nawiedzonych antykatoli.
Palanto-Młocie, ale nas czytelników interesuje, który Przwodniczący jest bezpośrednio zaangażowany w protesty Służby Zdrowia. Wszy to takie małe stworzenia, które tylko mogą poskakać z głowy na głowę, no mogą jeszcze czasami ukąsać. Tylko tyle. Nie mogą natomiast nam czytelnikom makazać, co mamy czytać na Lewica.pl
I redaktorom nie mogą nakazać, o czym redaktorzy mają pisać na tym Portalu. Dotarło ?? Czy powtórzyc ??
witaj :)
"Co nas obchodzi co popiera bądź nie popiera lodołamacz praw pracowniczych? "
odpowiedź znajdziesz jak przeczytasz nazwisko autora tego newsa.
to jak atak klonów.
wszak kariera nie wybiera, a my psy musimy się trzymać razem!!!
Sierpik, kto ci dał prawo wypowiadania się w za czytelników lewica.pl? Chyba, ze mówisz o sobie per "my". Mnie to co powiedział Ziętek interesuje, a że ciebie nie, to nie czytaj - proste. Są inne newsy, są inne portale, nie ma przymusu...
"Domagają się podwyżek płac o: 1000 zł dla lekarzy, 700 zł dla personelu średniego oraz 500 zł dla salowych, pracowników obsługi i kucharek"
----
Sorry, ale co lewicę obchodzą takie domagania się? Jeśli oni wszyscy, a zwłaszcza lekarze, otrzymają te podwyżki, to dopiero wtedy będą chodzić z nosem po suficie. Poza tym czy większe zwiększanie i tak grubo większych poborów lekarza niż salowej to rzeczwyście postulat godny poparcia?
Lekarze, a w jakimś stopniu także i pielęgniarki, zwykle głosują na PO. Ci pierwsi z własnego interesu, te drugie - z własnej głupoty (vide tzw. białe miasteczko 2007). W obu środowiskach lewica nie ma nic do szukania.
A lekarze, pielęgniarki, rolnicy i robotnicy w 1993 i 2001 głosowali na SLD. Czyli już są nie nasi?
A. Warzecha.
Traktujesz ludzi jak przedmioty ze piszesz czyi sa? Jak worek kartofli? Tak nienawidzisz SLD?
jest podrecznikowym przykladem tego, jak NIC! nie wniesc, poza ideologicznym smrodkiem, a uwlaszczyc sie na panstwowym majatku. Takich ludzi w obecnej Polsce wynosi sie na kierownicze stanowiska ?.
docierać ze SWOIM PRZEKAZEM POLITYCZNYM należy do różnych grup zawodowych, także tych ogłupionych (a w której ich nie ma?). Nawet wśród lekarzy nie każdy jest bukielowcem (znam np. co najmniej 3 o poglądach usytuowanych w klimatach katolickiej nauki społ.).
Prawdą jest natomiast, że płacowe protesty w służbie zdrowia są wodą na młyn prywatyzatorów, a czasem są wręcz przez nich współorganizowane jak np. Białe Miasteczko - i tu zgoda z Burym.
Parę miesięcy temu, gdy uzbrojona przemoc dokonywała gwałtu i rabunku na kupcach z KDT, część lewicy na poważnie zastanawiała się czy kupcy są "nasi", czy nie. Dziś stajecie w obronie lekarzy, którzy przy owych kupcach to na ogół arystokracja (oczywiście w sensie wyłącznie materialnym). O co więc właściwie idzie? Czyżby o to, że tzw. kupcy to ludzie chcący pracować na własny rachunek, bez szefostwa, hierarchii i tym podobnego g.wna, a lekarze to pracownicy najemni, zatem bez względu na okoliczności podpadający pod klientelę lewicy?
Bury ale zanim wypijesz to się zastanów do kogo pijesz. Wskaż mi jeden moment kiedy pisałem że nie należy popierac kupców, bo to "burżuje".
Generalnie to w takim sporze lekarze nie interesują mnie w stopniu najwyższym. W państwowych nie zarabiają tak dużo ale wyciągają już swoje w prywatnych gabinetach i dostają od firm farmaceutycznych (przepraszam lekarzy którzy tak nie dostają, piszę o własnych doświadczeniach).
Michał, Twój argument nie ma sensu wg. Mnie bo na takiej samej zasadzie można mówic że protesty płacowe w górnictwie są wodą na młyn tych co chcą zamykac kopalnie, a protesty w marketach są wodą na młyn co chcą sprowadzac tanią siłę roboczą z zagranicy, protesty rolników są wodą na młyn tych co chcą sprowadzac tańszą żywnośc z zagranicy.
To że do Białego Miasteczka przypałętały się nieciekawe kreatury spod znaku Kuronia to akurat nie ma tutaj znaczenia.
Egon,
Twoje zarzuty są tak konstruktywne i mające podstawy że napisac Ci mogę tylko że u mnie w domu się kartofli nie je tylko ziemniaki.