bez partyzantki miejskiej Włochy stoczyły by się w faszyzm,a prawa socjalne wywalczono często w walce zbrojnej
to się lubili z Czerwonymi Brygadami czy nie bardzo, że musieli odrębną organizację zakładać?
azylu udzielać...No ale nic, wszystko dobre co się dobrze kończy :-)
byli w większości autonomistami,wywodzili się z legalnie działającej Autonomii Robotniczej.Autonomizm to ideologia łącząca guevaryzm,illegalizm,insurekcjonizm,propagande czynem z marksizmem,luksemburgizmem, pokrewna nowej lewicy,goszyzmowi.Uważali że Czerwone Brygady są za elitarystyczne i hierarchiczne.Podobne podziały ideologiczne były między RAF a Ruchem 2 Czerwca czy Komórkami Rewolucyjnymi w RFN.W pewnym okresie jednak doszło do porozumienia na bazie operacyjnej czyli wspólnych akcji.
stali w pierwszym szeregu walki z prawackimi bojówkarzami,ultrasami,neofaszystami
to neofaszystowscy prawaccy bojówkarze...
więcej pytań nie mam, hehe...
gdzie widzicie walkę o prawa socjalne i walkę z faszyzmem w przypadku człowieka oskarżonego o morderstwo rzeźnika, czyli człowieka pracy?
Może on jest wegetarianinem. A może rzeźnik był faszystą.
Mam nadzieję, że Lula unieważni wyrok brazylijskiego sądu.
na rewolucyjne dokonania.
Wreszczie morderca trafi tam gdzie jego miejsce czyli do pudła. Mam nadzieję że spotka los jak hitlerowców, do śmierci w celi.
faktycznie przydalaby sie jakas informacja o tym rzezniku i jubilerze. Policjanci jak rozumiem padli w walce, w koncu wojna to wojna. Ale ci cywile? Co z nimi? Wymowa newsa stawia Cie po stronie oskarzonego, przydalby sie jakis konkret na jego obrone, bo zarzuty sa rzeczywiscie ciezkie, a chyba nie chodzi o to, ze "czerwony- wiec niewinny", niezaleznie od tego co zrobil.
zawody mówia same za siebie, rzeźnik dostarcza opasłym kapitalistom steków, w dodatku morduje zwierzęta czyli z definicji stoi w sprzecznościo z postympem spod znaku antiglobal/vege/freechoice/arabsex...
jubiler...wiadomo jakich ma klientów, na pewno nie są to masy pracujące...
kolaboranci i zdrajcy...
zasłuzyli na śmierć...
Wpisz nazwisko w wyszukiwarkę i poczytaj. A potem hi, hi. Jak to na wojence ładnie. Tylko nasza musi być wygrana.
http://alterkino.org/cesare-battisti-tradycja-buntu#more-175