Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Olsztyn: O zagrożeniach ze strony przemysłu nuklearnego

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

ale głupie spotkanie...

po pierwsze tylko jedna ze stron mogła przedstawić swoje argumenty (zresztą marne). Po drugie z całym szacunkiem , ale tylko ktoś po resocjalizacji i coś tam (nie interesujący się techniką)może wygadywać takie bzdury ,że elektrownie mogą służyć (oczywiście nie jako jeden cykl ) do produkcji bomb atomowych (przypominam ,że paliwo do bomb produkuje się w specjalnych reaktorach ,a nie w reaktorach PWR itp).Po trzecie te badania z białaczką to jakieś totalne brednie, na tej zasadzie 50% francuzów zdychałaby na raka. Ludzie opamiętajcie się ! Poczytajcie trochę naukowych książek , a nie broszurki redagowane przez jakieś ,,anonimy". A tak na koniec , aby wyprodukować ogniwa słoneczne potrzeba dostarczyć do fabryki duże ilości energii elektrycznej , albo z węglówki albo z atomówki.Wiadomo ,że lepsza jest atomówka. Tak samo do huty , która wyprodukuje elementy na super NIEWYDAJNE wiatraki :-)

autor: azeotrop, data nadania: 2009-12-08 22:55:20, suma postów tego autora: 71

lobby

Lobby atomowe zdominowało media publiczne, więc chyba już im wystarczy tej propagandy. Z tego co widziałem w zapowiedziach to spotkanie było otwarte, więc także zwolennicy energii atomowej mogli przyjść i się wypowiedzieć. Czy byli to nie wiem, bo nie byłem. Przydałyby się podobne spotkania w innych miastach. Głos przeciwników jest wciąż słabo słyszalny.

autor: tomzek, data nadania: 2009-12-09 12:20:45, suma postów tego autora: 152

lobby ciemnogrodu

Przestań opowiadać bzdury! Jakie lobby atomowe?!Póki co mamy lobby węglowe (ostatnio w czasie barburki wymuszanie na tusku , aby budowa EJ opóźniła się) i lobby wiatrakowe. Śmieszne jest jak organizacje niby ekologiczne protestują przeciwko mostom wiszącym/podwieszanym pod pretekstem rozbijania się ptaków o liny , ale jeżeli ptaki są mielone przez wiatraki to już problem nie istnieje (sic!).

autor: azeotrop, data nadania: 2009-12-09 19:23:09, suma postów tego autora: 71

.

Fakt. Lobby węglowe i wiatrakowe też mamy.

autor: tomzek, data nadania: 2009-12-09 19:41:25, suma postów tego autora: 152

Dodaj komentarz