chyba dzisiaj zbakani, bo jak zwykle poruszyli "najważniejszy temat" jaki może być.
"Zdaniem warszawskich członków młodzieżówki działanie marihuany jako używki"
Wzorują się na projekcie Czech, wspominając tylko o trawsku, nie napomykając słowem że czeski projekt legalizuje też posiadanie heroiny, morfiny, LSD i ecstasy. Dyletanctwo?
getzzzuuu! nie wiesz, że byt określa świadomość? :-)
Chociaż sam jestem za legalizacją, to dziwi mnie trochę, że FMS nie znajduje ważniejszych spraw, którymi mogłaby się zająć. I coś przy tym osiągnąć, bo niby jaki rezultat ma mieć taki apel? Lepiej niech apelują do swojej partii-matki, SLD, żeby jednoznacznie określiła swoje stanowisko w tej sprawie.
Mam nadzieję, że jutro efemesiacy powiedzą, że Babilon upadnie:)
:-) ...po prostu efemesiaki zajmują się problemami, które dotykają ich bezpośrednio. ja to rozumiem.
to FMS, wszyscy krytykują. Czy inne organizacje lewicowe albo najbardziej krytykujący użytkownicy robią cokolwiek więcej? :>
chcesz ponieść moją teczkę? :-)
czyżby nigdzie indziej was nie było?
fms zdaje się poza noszeniem teczek, corocznym rozdawaniem gumek i pseudo-oświadczeniami nie robi nic.
pytanie: gdzie byliście kiedy rządziło sld? czemu nie poganialiście millera i belki? co?
pytanie numer dwa: portal lewica.pl zdaje się powstał, żeby informować o działaniach lewicy nie-sldowskiej. co zatem w kontekście jego pierwotnej idei robi ten news?
klasa robotnicza tylko marzy o zapaleniu skręta.
Nie znam się na dragach, ani miękkich, ani twardych, nigdy mnie to nie pociągało, ale odnoszę wrażenie, że ich "nielegalność" jest bardzo na rękę władzy. Cóż w końcu prostszego, jak komuś niewygodnemu podrzucić trochę prochów? W ten sposób (i w parę podobnych) w każdej chwili można z każdego człowieka zrobić przestępcę. I w takim znaczeniu walka o legalizację tego świństwa jest IMHO słuszna.
"to FMS, wszyscy krytykują. Czy inne organizacje lewicowe albo najbardziej krytykujący użytkownicy robią cokolwiek więcej?"
Tak. FMS zaczniemy zaliczac do lewicy jak wystąpi z SLD i zacznie robic cokolwiek lewicowego.
wystąpić łatwo, przystąpić gdzie indziej trudniej.
Co możesz zaproponować działaczom SMS? Przystąpienie do jednego z ugrupowań prawdziwej lewicy, służących głównie zaspokajaniu narcystycznych pragnień swych liderów?