przygotowuje czasem naprawdę ciekawe materiały. Brawo!
z autorem postu powyżej. Dobrze, że zestawia wypowiedzi różnych osób na temat lewicy.
Warto byłoby prosić ludzi lewicy częściej o komentarze na temat różnych wydarzeń politycznych, nie tylko raz do roku. Mam nadzieję, że to pomysł wart rozważenia :)
http://janiszewska.org.pl/index2.html
KP ma byc glosem mlodego pokolenia? Musieliby zaczac wychodzic na ulice zamiast czytac o rewolucji... Z cala sympatia do kilku konkretnych osob, jakie z KP poznalem, cala ta "organizacja" to pospolite ruszenie intelektualnych eskapistow, bez wspolnego programu, wizji lewicowosci i konkretnych struktur. O jakiej organizacji tu mowa? Klubie wielbicieli Sierakowskiego? Klubie milosnikow lektury rewolucyjnej? No nie zartujmy :)
Żakowski: 'Krytyka Polityczna" staje się liderem swojego pokolenia'.
Widzę, że też już jęczysz. ;)))
Ja tam Cię akurat doskonale rozumiem...
"SLD potwierdziła swoje przywiązanie do wartości lewicowych".
No tak. Pan z PPS zapomniał tylko że potwierdza to dośc często- średnio co 4-więcej lat gdy jest w opozycji.
"Jako socjalista chciałbym wierzyć, że uda się w roku 2010 szerzej upowszechnić dorobek i tradycję Polskiej Partii Socjalistycznej, która powinna ponownie zacząć pełnić funkcję sumienia polskiej lewicy".
Czy oni umieją tam gadać inaczej niż etosem i patosem?
Nadworny Mierniczy Wszystkich Salonów wziął zamach i wymierzył krój dla lewicy: od SLD do KP. Tyle bowiem mieści się w percepcji i prognostyce adepta szkoły dziennikarstwa "rynkowego i zatroskanego" (kopyrajt by Adam Michnik), aktualnie czynnego całą dobę autorytetu na etacie w spółdzielni janczarów "frakcji reformatorskiej" PZPR. Publika (sądząc po większości komentarzy z tego wątku) oklaskuje. A ja pamiętam dowcip, że jak odwrócisz się rufą od "białego domu" KC - zobaczysz Nowy Świat. Dziś stać plecami do giełdy byłoby niebezpiecznie - ale wypiąć się tyłem na (wcale nie) Nowy Świat chyba warto, o rozbracie z Rozbratem nie mówiąc.
Fajnie, że wróciłeś. :)
nie mam zamiaru wracać do regularnego pisania, ale na kult Św. Żako trzeba reagować, bo to kompletny upadek.
MJ: lepiej niech nie idą na ulicę, bo skończy się tak samo fatalnie, jak z ich "dyskursem".
.