Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Opatów: Pracownicy i związkowcy okupują zakład

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Za komuny tych warchołów szybko spacyfikowałoby ZOMO

Ale teraz rządzą solidaruchy i elementy wywrotowe mogą hasać do woli. Przykro patrzeć jak Polska zmieniła się od czasów gen. Jaruzelskiego ...

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-01-06 23:37:38, suma postów tego autora: 6199

Sumien

dzis role w "pacyfikacji" przejely inne organy oraz prywatna dzialka.... sa o wiele skuteczniejsze, tamto bylo nieudolne, dlatego wyciagnieto wnioski na przyszlosc jak radzic sobie z lumpen... :)

autor: dyzma_, data nadania: 2010-01-07 01:17:51, suma postów tego autora: 2960

Aha, zapomniałem.

Nie u Tuska na podwórku, tylko obok miejsca gdzie będzie koczował, jako eksmitowany przecież podwórka mieć nie powinien, bo przecież następnym postulatem jego rządu jest "ograniczenie praw lokatorów".

autor: Getzz, data nadania: 2010-01-07 08:23:44, suma postów tego autora: 3554

mam pytanie

gdzie podziewa się najbardziej waleczny związek zawodowy ???
czyżby Sierpień 80 oddał teraz pole Inicjatywie Pracowniczej???
jak dotąd to właśnie na takie akcje w całym kraju Ziętek kierował swe lotne ekipy, a teraz co ???
to nie do pomyślenia że interesuje się tym tematem nawet TV, a medialny przewodniczący sobie odpuszcza telewizyjny,darmowy lans i oddaje pole anarchistom.
to nie wróży nic dobrego, coś się szykuje, jestem tego pewien.
po tajemniczym kongresie,partyjno-związkowym mezaliansie,to wszystko jawi sie jak reaktywacja tajemniczego zakonu templariuszy.
swoją drogą ciekaw jestem gdzie owi pozostali przy żłobie "zakonnicy" ukryją swoje skarby ???
no i kiedy na stosie spalą "Jakuba" ???
może kolejny piątek 13-go ???
ale ten wypada dopiero w sierpniu.
czyżby jakiś znak ???

autor: astonvilla, data nadania: 2010-01-07 11:40:25, suma postów tego autora: 24

"OKUPACJA ZAKŁADU TRWA"

W uszach brzmi to jak muzyka sprzed lat dwudziestu kilku. Jak solidarnościowi bohaterowie wystrajkujmy = zlikwidujmy produkcję. Godnie przecież jest żądać, protestować, postulować, grozić itd. Robota to poniżenie. Poza tym jest okazja do integracji. Proponuję też zniszczyć maszyny i urządzenia robotniczym wzorem już historycznym.
Praca uszlachetniała w socjalizmie; była prawem, obowiązkiem i sprawą honoru obywateli (art 14 konstytucji PRL). To historia wstydliwa. W nowoczesnym kapitalizmie jeszcze żadnemu robotnikowi, pracownikowi, raczej pracobiorcy, a szczególnie związkowcowi nie przyszło do głowy przejąć zakład wznawiając produkcję na korzyść załogi i społeczeństwa.

autor: Z.K. z OZB, data nadania: 2010-01-07 12:29:28, suma postów tego autora: 356

Ten mój komentarz

jest do newsa niżej.

autor: Getzz, data nadania: 2010-01-07 14:52:24, suma postów tego autora: 3554

Dodaj komentarz