Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Włochy zainstalują "nagie skanery"

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

nie zgadzam się

z panem Piotrem Ciszewskiwskim; bardzo rzadko się nie zgadzam z panem Piotrem; niestety, islam to takie gówno, że niestety.... skanery są konieczne; mamy do wyboru: albo zrezygnować z części swojej intymności, albo mieć islamskie bomby na pokładach samolotów.
Ja wybieram to pierwsze.

autor: abangel666, data nadania: 2010-01-08 12:28:35, suma postów tego autora: 411

Skąd wiesz abangel,

że islam to "takie gówno"? Jakiś Ziemkiewicz czy Michalkiewicz ci powiedział czy po prostu nie lubisz wszystkich religii?
Pytam, bo ja akurat o islamie za wiele nie wiem.

autor: Getzz, data nadania: 2010-01-08 13:38:28, suma postów tego autora: 3554

I dobrze

niewinny nie ma nic do ukrycia, a przynajmniej żaden wybuchowy wyznawca islamu nie dostanie się na samolot, którym mógłbym lecieć ja albo pan Ciszewski ;)

autor: Crystiano, data nadania: 2010-01-08 14:51:04, suma postów tego autora: 1590

crystiano

tak, dokladnie, masz calkowita racje!
No chyba, ze znowu sluzby scpecjalne rozp..a jakis samolot, by miec pretekst do kolejnych ograniczen naszych praw. Pamietaj co sie stalo 11 wrzesnia i kto za to odpowiada.

autor: MJ, data nadania: 2010-01-08 15:58:41, suma postów tego autora: 1280

abangel666

tez sie zgadzam caklowicie, nie ma to jak humanistyczny i etyczny ladunek doktryny satanizmu...

autor: MJ, data nadania: 2010-01-08 15:59:54, suma postów tego autora: 1280

.

Ta wypowiedź Franklina jest super. Świetnie gdy ci, którzy oddali swoją Wolność za bezpieczeństwo, nie uzyskują ani jednego, ani drugiego.

autor: Bury, data nadania: 2010-01-08 16:21:22, suma postów tego autora: 5751

Mam w nosie 11 września

i wszelkie teorie. Trochę więcej środków bezpieczeństwa jeszcze nikomu zaszkodziło. Myślę, że większość ludzi jest tym pomysłem zadowolona.

Logika lewicy - niech państwo daje jak najwięcej, a samo niech żąda i ogranicza człowieka jak najmniej. Ta druga cześć to prawie jak liberalna koncepcja "stróża nocnego" :P

autor: Crystiano, data nadania: 2010-01-08 16:41:57, suma postów tego autora: 1590

a kto odpowiada za 11 września???

ciekaw jestem...

autor: dr(e)s, data nadania: 2010-01-08 22:51:58, suma postów tego autora: 1539

dres

nie czytasz gazet?
Za 11 wrzesnia odpowiada przeciez zbieranina amatorów po miesięcznych obozach pilotazowych, ktora nagle stala sie spec-pilotami robiacymi akrobacje podziwiane przez zawodowcow. To organizacja geniuszy Zla, ktorzy wystrychneli na dudka najwiekszy wywiad swiata i jeszcze wczesniej sprytnie wykorzystali go, zeby finansowal ich przez cale lata, a wcale a wcale nie byli wobec niego lojalni, wyposazona w najnowoczesniejsze podrobki ID, ktore spadaja nietkniete w lapy FBI z samolotu, ktory ponoc przepalil stalowe rdzenie budynkow. Terrorysci ci sa tak rewelacyjnie wytrenowani, ze skladaja w locie Boeinga, zeby zmiescil sie w 2 razy mniejsza od siebie dziure w Pentagonie, akurat wielkosci zniszczen powodowanych przez rakiety cruise lub tomahawk. Uderzajac w WTC rozdmuchuja modlami plomienie tak bardzo, ze zawalaja sie od tego budynki podobnego typu pierwszy raz w historii. Na dodatek, ich mroczne dusze powoduja zawalenie nawet znajdujacego sie obok i prawie nietknietego przez plomienie Budynku nr 7, krzyczac tak glosno, ze swiadkom wydaje sie, jakby ktos podlozyl tam wczesniej bomby. W dodatku najwyrazniej poblogoslawieni sa przez Boga, gdyz znaczna ich czesc zmartwychwstala po zamachach i zyje spokojnie w roznych czesciach swiata, z mediow dowiadujac sie, ze ponoc nie zyja byli glownymi agentami Zbrodni tej najpotezniejszej na swiecie szajki.
Przeciez kurcze wszyscy o tym pisza, trzeba czytac ze zrozumieniem! I jak tu sie jacyc lewacy moga dziwic, ze mamy teraz globalna wojne z terroryzmem? No jak?!

:D

autor: MJ, data nadania: 2010-01-09 03:28:20, suma postów tego autora: 1280

crystiano

a doktryna faszystow (nie mylic z cala prawica) brzmi: dac spoleczenstwu jak najmniej i zadac jak najwiecej.

Wiecej srodkow bezpieczenstwa nikomu nie zaszkodzilo? Hm. Rozumiem, ze jestes jeszcze w gimnazjum i nie dotarles do historii wielkich totalitaryzmow? Akurat Polacy przerabiali zarowno jeden, jak i drugi, daleko szukac przykladow nie musimy... Powiedziec o co chodzi, czy jednak cos zrozumiales?

autor: MJ, data nadania: 2010-01-09 03:31:51, suma postów tego autora: 1280

Abangel666

Życzę ci, abyś znalazł się w pobliżu takiej bomby, gdziekolwiek miałaby wybuchnąć. I nie rób złej reklamy satanistom i metalom.

autor: Intellector, data nadania: 2010-01-09 10:35:00, suma postów tego autora: 234

W pełni zgadzam się z P. Ciszewskim

A wy sami się skanujcie, skoro tak się wam to podoba! A od takich np. ja, to się odp..., bo ja sobie nie życzę takiej inwigilacji. Bredzicie coś o bezpieczeństwie. Jeśli chcecie powierzyć się opiece CIA, Mosaadu itp. opiekuńczych to proszę bardzo, ale ja wcale nie chcę znaleźć się w ich bazie danych w ten, czy inny sposób. Co robicie na tym forum, reakcjoniści?
MJ - pisząc o dwóch totalitaryzmach masz oczywiście na myśli nazizm i katolicyzm, tak?

autor: Intellector, data nadania: 2010-01-09 10:30:48, suma postów tego autora: 234

...

Red. Ciszewski ma rację. Gwałtowny rozwój techniki, wykorzystywany przez różnego rodzaju służby, może doprowadzić do ukonstytuowania się świata, w którym wszyscy będą pod pełną, wręcz totalną - kontrolą... Będą nas prześwietlać "nagie kamery", śledzić kamery monitorujące czy satelity, z którymi połączone będą np. "bio-chipy" (wszczepiane ludziom masowo pod skórę). System będzie mógł wiedzieć o nas wszystko, a my - bez systemu - nie będziemy mogli istnieć... Powszechna technicyzacja i elektronizacja świata może nas doprowadzić do czegoś w rodzaju realizacji filmowej wizji "Matrixu"... Być może - jeżeli dobrze pójdzie - z czasem wszystkim będzie się w takim świecie (a przynajmniej w bardziej rowiniętych krajach) żyło w miarę "przyjemnie", ale... czy o taki świat walczyli humaniści...?

Nie wiem, co nam bardziej grozi, czy "Matrix", czy Orwell (może nie ma między nimi aż tak wielkiej różnicy), ale nie ulega wątpliwości, że ten świat zmierza ku zapaści...

autor: Odyseusz, data nadania: 2010-01-09 11:43:08, suma postów tego autora: 1684

Totalitaryzm?!

co ty piszesz człowieku, ty chyba nie masz pojęcia czym jest totalitaryzm. Kontrole na drodze to też totalitaryzm? Oczywiście mogłoby nie być kontroli, ale jakby ktoś wysadził jakiś samolot, do kogo miałbyś pretensje? Śmieszne, jak tak to "demokracja zagrożona, totalitaryzm", a jakby doszło do jakieś tragedii to wtedy "czemu nie było zabezpieczeń, czemu nikt nie kontrolował, jak do tego doszło!".

autor: Crystiano, data nadania: 2010-01-09 11:57:24, suma postów tego autora: 1590

Intellector

oczywiście, stalinizm nie był totalitaryzmem. W porównaniu do wstrętnych Stanów Zjednoczonych był ucieleśnieniem demokracji

autor: Crystiano, data nadania: 2010-01-09 13:05:56, suma postów tego autora: 1590

...

Piszę o totalnej kontroli, skąd tylko pozostaje krok albo kilka kroków do totalitaryzmu... Ciekawego porównania dokonał Moore we - wprawdzie mass-kulturowym - filmie "Fahrenheit 9/11", w którym zestawił sceny z USA ze scenami z Orwella. Niby wszystko "cacy", a jednak wciąż wykorzystywane są masowe podsłuchy, prowokacje służb, kontrola, propaganda, militaryzm, kreowanie wszechpotężnego i czającego się wszędzie - wroga itp. System USA ma w sobie coś z totalnego kapitalizmu, bo do tego dochodzi jeszcze znaczne rozwarstwienie społeczeństwa...

Obecne wszędzie kamery, podsłuchy, programy szpiegujące, za niedługo być może również "bio-chipy" (beztrosko popierane m.in. przez część lewicy) - mogą przyczynić się w końcu do powstaniaw takiej cichej "Oceanii" (jak u Orwella w "Roku 1984") lub przynajmniej cichego, ale równie zabójczego "Matrixu"...

autor: Odyseusz, data nadania: 2010-01-09 13:16:26, suma postów tego autora: 1684

Odyseusz

"humaniści" stworzyli łagry i lagry, chcąc na siłę uszczęśliwić ludzkość.

autor: Crystiano, data nadania: 2010-01-09 13:17:18, suma postów tego autora: 1590

...

Łagry stworzyli ci, którzy wycierali sobie zamordystyczne "mordy" - humanizmem... Humanistyczni socjaliści - w tym np. socjaldemokraci z PPS czy rewolucjonistka, Róża Luksemburg - od początku krytykowali (stopniowo narastające) naruszenia praw człowieka w "państwie rad"...

autor: Odyseusz, data nadania: 2010-01-09 13:37:29, suma postów tego autora: 1684

Wracając do USA

gdyby były one faktycznie krajem "totalitarnym" jak sugeruje MJ, nie bawiłyby się w żadne kontrole, ale po prostu zabroniły latania wszystkim muzułmanom, albo wsadziliby ich do obozów.

autor: Crystiano, data nadania: 2010-01-09 15:48:08, suma postów tego autora: 1590

odpowiedź hurtowa

MJ,

nie kumam czy ironizujesz, czy poważnie piszesz o sataniźmie? Ale na wszelki wypadek odpowiem; zacytuję Ci fragment Biblii Szatana, znajdź mi chłop piękniejszy, bardziej humanitarny tekst w inszej religii.... powodzenia.

"Satanizm toleruje wszystkie rodzaje zachowań seksualnych, które należycie zaspokajają twoje indywidualne żądze - możesz być heteroseksualny, homoseksualny, biseksualny lub nawet aseksualny, jeżeli tak wybrałeś. Satanizm sankcjonuje również każdy fetysz i dewiację, które wzbogacą twoje życie seksualne" dopóki biorą w tym udział osoby, które same mają na to ochotę."

----

Getzz,

o islamie najlepiej poczytaj książkę jdnej Brytyjki, która miała nieszczęście zamieszkać w Egipcie:
"Fatwa, życie W Nieustannym Zagrożeniu" - Jacky Trevane
Miłej lektury życzę.

-----

Intellector,

a Ty Waść kto? katol czy seksista? a może dwa w jednym? 5-ta kolumna.....

-----

I jeszcze wypowiem się w sprawie bio-chipów; całkowicie popieram; państwo powinno kontrolować przez bio-chipy i satelity każdy ruch jednostki; wreszcie by zniknąła przestepczość!
Całkowicie popieram bio-chipy!

-----

Pozdrawiam!
ab.

autor: abangel666, data nadania: 2010-01-09 21:21:32, suma postów tego autora: 411

Wszyscy tu zakładają że

podobne praktyki nie staną się przyczyną żadnego molestowania seksualnego, albo wulgaryzmów pod adresem pasażerów...

Zaiste wielką macie wiarę w pracowników lotnisk, w większości pracujących za grosze

autor: Postsocjalista, data nadania: 2010-01-09 22:16:31, suma postów tego autora: 1953

Crystiano

A Twoim zdaniem, wystarczy zapisać w Konstytucji demokrację i dopuścić loty muzułmanów, żeby uniknąć ZAKUSÓW totalitarnych?! Bo ja obawiam się, że nie...

autor: Odyseusz, data nadania: 2010-01-09 22:52:03, suma postów tego autora: 1684

postosocjalista

od kiedy to maszyna molestuje ludzi?

Wiecie co, przypominacie mi Korwina - on też wszędzie widzi zagrożenie dla swojej wolności i kontrolę państwa, nawet w przypadku pasów w samochodzie...

autor: Crystiano, data nadania: 2010-01-10 11:33:08, suma postów tego autora: 1590

abangel666

Gratuluję bystrości umysłu. Nazywając kogoś katolem, kto napisał, że katolicycm jest totalitaryzmem, musiałeś być prawdopodobnie nieźle narąbany.
V kulumną jesteś ty, prezentując na tym forum konserwatyzm z tym swoim wychwalaniem inwigilacji i ograniczania wolności ludzi.

autor: Intellector, data nadania: 2010-01-10 13:05:13, suma postów tego autora: 234

Dodaj komentarz