w nowej odsłonie?
.
czy kto¶ uważa, że nie jest to demonstracyjna transakcja podyktowana wyłacznie powodami politycznymi???
nikt tak nie uwaza, i co z tego, to ryz, a nie bron, zeby tak wszyscy demonostrowali ?. a jakimi powodami kierowali sie polscy decydenci przy zakupie f16 za pozyczone dulary ?
od kogo i na jaki procent???
to co¶ złego w kupnie nowych samolotów dla armii??? Czawes może, to i my możemy, hehe...
Amerykanie pozyczyli najpierw te dulary, ktorymi zaplacono, kierujac sie niepolitycznymi przeslankami, co sugeruje guptak.
To jest gupatku praktyka stosowana od lat przez Amerykanow, stanowi czesc oferty oraz gwarancji dla Amerykanow. Czy z niej skorzystano w 100%, czy skorzystano takze z innych instrumentow pozyskania dularow... tego nie wiemy, mozemy sie domyslac.
Offset tez okazal sie korzystny, powiedzmy pol na pol...
---
No wlasnie, a czy cos zlego jest w zakupie ryzu za SUCRE przez Kube, wg. mnie nie ?. Wiecej zlego dostrzegam w zakupie F-16... a Ty w ryzu.
nie znałem tego szczegółu tej transakcji, ale powiedz na jakiej podstawie utrzymujesz, że odkopane z pustynnego piachu efy szesnaste to nowe samoloty? To dla Ciebie samochód ze szrotu też jest nówka?
a silniki do nich to rzeszowskie WSK wykopalo z podkarpackiej ziemi, hehe...
30 lat temu zbudowano 50 f16 dla Pakistanu, ale z nich zrezygnował, bo nie nadawały się do walki z indyjskimi mig29
Dresie, i tak sa przywiazane do tej slowianskiej ziemi, ze potrafia samowolnie rzucic sie w jej kierunku i przez dwa kilometry spadac wykonujac niekontrolowane beczki. No, ale to nie blad, to "ficzer", naprawy gwarancyjnej nie bedzie :-)
Pakistan używa przecież F-16.
Mi¶
co do dziurawienia słowiańskiej ziemi to akurat zdaje sie rosysjkie konstrukjce przoduj± w tym temacie, patrz su-27. Naprawy gwarancyjnej też po czym¶ takim też nie ma.
to np: Algieria ostanio zwróciła Rosjanom ich migi bo ci próbowali im wcisn±ć używany szmelc.