nas zabójców Przemyka też jakoś nie mogą wykryć.
A pozatym lewica i tak jest za tym aby polikwidować więzienia więc niewiem w czym spór?
która lewica jest za likwidacją więzień?;)
jesteś za tym żeby stosować karę śmierci za picie piwa na ławce w praku, też kiepsko.
Pewnie, że nie będzie przedawnienia. W końcu zabito nie jakiegoś tam tzw. zwykłego Szweda, lecz samego PREMIERA.
Kogo obstawiacie jako faktycznego sprawcę/inicjatora zamachu? Ja stawiam na to, że to był element Operacji Gladio. Wina poszła na jakichś ultralewaków, więc zaostrzyło to atmosferę kierując uwagę służb specjalnych i niechęć społeczną na lewicę.P pozbyli się lewicowego polityka, a nie musieli zabijać swojego. Typowa taktyka "fałszywego sztandaru" Gladio/NATO/CIA.
nie mam pojecia kto go mogl zabic,ale jedno jest pewne był świetnym lewicowym politykiem
Stawiam na ideowych braci naszych UPR-owców. U neoliberalnych ekstremistów musiał budzić zwierzęcą nienawiść. Kiedy zginął w 1986 r., trwała właśnie w najlepsze neoliberalna rewolucja w USA (Reagan, prezydent od 1981 do 1989) i UK (Thatcher, premier od 1979 do 1990). Przypadek?
czy kogokolwiek innego. Wątpię, żeby to się kiedykolwiek wyjaśniło. A może po prostu jakiś świr, jak Oswald.
I co się okazało? Zwykły świr-piroman.
ujrzycie te kolumny limuzyn wyjące syrenami i tłum ochroniarzy wokół jakiegoś tuska, kaczyńskiego czy innego pawlaka, pomyślcie że także i to jest świadectwem różnicy pomiędzy Europą a półdzikim krajem o nazwie Poland.
Olof palme zmarł w szpitalu obok. Dwa miesiące wcześniej powiedział mi człowiek w Uppsali, że Olofa Palme trzeba zabić jak psa! No, i tak było.
Jestem człowiekiem wiedzącym, a nie wierzącym . Noc 28 lutego w1986 roku w Sztokholmie wspominam, jako całkowity paraliż mojego ciała.
Poprawka ( ska skjutas ) trzeba zastrzelić jak psa! W szwedzkiej policji jest wielu skrytych prawicowych nacjonalistów. Którzy od początku kręcili, Z resztą w Polsce takie manipulację też są częste. Wystarczy, że nie kocha się SLD i już przed wyborami jestem zawieszony jako Przewodniczący RACJI PL Mazowsze!
Zechciej przyjąć moje uznanie za trafne spostrzeżenie i wyprowadzoną z niego ocenę.
a naszych póki co - nie...
nie był swirem, a jezeli nawet byl to ktos nim manipulowal. Bo gdyby dzialal sam to nie zamordowano by go w sadzie na oczach policji i dziennikarzy, a morderca byl chory na raka wiec sprawie leb udalo sie ukrecic.
Jak zwykle u w. arogancja idzie w parze z ignorancja.
A co do potencjalnych wrogow palmego to mogl tez to byc Mosad - Szwecja zawsze opowiadala sie za sprawiedliwym pokojem na Bliskim wschodzie.
podp..rdol..ć dla Szwedów "Arbeit macht frei" to jest sztuka!!! Cały świat z wrażenia struchlał!!!
.
że nie chodziło mi o żadną chorobę psychiczną Oswalda, tylko o jego drogę życiową, ciągłe miotanie się w poszukiwaniu jakiejś idei przewodniej, sensu życia etc.
Organizacja biznesowa była temu przeciwna. Szwecja mogła stracić możliwość dostępu do HI-TEH. Reszta to bajki.
Faktem jest, że niemal wszyscy "niezrównoważeni psychicznie zamachowcy" to odpowiednio spreparowani ludzie. Istnieje mnóstwo sposobów na zaprogramowanie człowieka, czy to w postaci substancji chemicznych, prądów odpowiedniej częstotliwości czy choćby hipnozy. Przypadkowo to można ostatecznie zabić przypadkową osobę, ale nie da się przypadkiem zabić kogoś celowo.
Np. skandynawska lewica jest za likwidacją więzień a mówiąc szczerze już praktycznie je zlikwidowała przecież skandynawskie niby więzienia to raczej ośrodki wczasowe za kratami niż więzienia!
Jak ja byłem w sanatorium to nawet niemaiłaem takich warunków jak mają skandynawscy więzniowie.
Getzz jestem za karą śmierci za morderstwo a nie za picie piwa w parku powiem więcej jestem za tym aby można było w Polsce pić legalnie piwko w miejscu publicznym!
boża. Przepraszam, zapomniałem, że nie umiesz precyzyjnie wyrażać swoich myśli. Zwróć też uwagę, że nie negowałem możliwości, że Oswald był niezrównoważony, natomiast jego zabójca jak i ci którzy go nasłali i którzy pozwolili go zabić w gmachu sądu, zrównoważeni chyba byli, a może to był spisek świrów?
Tak nawiasem mówiąc, fakt, że zabójstwo prezydenta USA zostało praktycznie niewyjaśnione, jest bardzo ciekawym wskaźnikiem tego, kto naprawdę rządzi w USA.
no właśnie skandynawska a nie na świecie;)
popatrz na poziom zycia na skandynawi i w polsce,popatrz na prestpeczosc w polsce i na skandynawi;)
w którym ten sam wyraz może mieć różne, chociaż nieraz pokrewne, znaczenia. Musisz sobie jakoś z tym dawać radę, może słownik języka polskiego będzie pomocny?
przypominam przy tym i to, że w takiej Danii niektórzy ministrowie, nie mówiąc o politykach niższego szczebla, przyjeżdżają do roboty na rowerach i nie muszą mieć merola z szoferem i bodyguardem coby podnosić prestiż.
języka polskiego i nie tylko zawsze się przydaje. Tobie jednak niewiele da bo naturę masz kiepską,a głowę słabą, a na te przypadłości żaden słownik nie pomoże.