ale powinno być więcej.
w Polsce taki Hartz dziala od 20 lat i zaden trybunal konstytucyjny niczego nie moze tu zmienic.
gdyby chociaz w Polsce byl Hartz IV, bo to co jest nie miesci sie w glowie.
W RFN nie jest idealnie ale i tak o niebo lepiej niż w Polsce gdzie socjal właściwie nie istnieje,jest tylko kpina i pseudo"socjal"
Bezrobotni w RFN oprucz zasiłków mają płacacony czynsz przez opieke
a nie my.
To za ile lat ich wyprzedzimy, West-a-manie?
a bezrobotni i ich dzieci puchną z głodu...
.
i tak oto polska przescignela niemcow w demagogi :), oni maja "kryzys", a my biede, to taka niewielka w sumie roznica.
Doganiamy. Czytajcie dane Eurostatu.
P.S Hyjdlo - podziel się z tymi bezrobotnymi, czemu nie? Filantropia to rzecz chwalebna.
Doganiamy... jak kulawy na wózku sprintera...
.
wie wszak tak mówi PO,Gazeta Wyborcza i TVN,oni mają "kryzys" a Polacy jadą tam do roboty,Grecja,Niemcy,Francja,Irlandia,W.Brytania ma "kryzys" a Polacy jadą tam do roboty a u nas sukces do potęgi,nie ma to jak Propaganda sukcesu,znów rośnie i tak wysokie bezrobocie ale PO to wszystko wytłumaczy językiem UPR-obiboki niepracują.W krajach z "kryzysem" jest mniejsze bezrobocie niż w polsce z jej "sukcesem",ale u nich 5-6% bezrobocie to powód do zmartwienia,a polska jest w takim kryzysie socjalnym że wszyscy biorą to za sukces.
zakłamanie i brak prawdziwego socjalu
Ja w filantropii nie widzę nic chwalebnego.Zamiast rozwiązań systemowych, które by pozwoliły zapracować "na życie" propaguje się filantropię, która upokarza człowieka. Dla mnie te wszystkie matki żebrzące o pieniądze dla chorego dziecka to po prostu skandal.
Co tu mówić o socjalu w Polsce,raczej o jednej wielkiej ściemie i kpinie.
No chyba że masz na myśli zbyt wysokie podatki i obowiązkowy ZUS, tu się zgadzam :-)))
proponuje nie karmić trola,bzdurne wypowiedzi fanatycznych neoliberalnych sekciarzy,oszołomów trącących UPR i frazeologią JKM nic nie wnosza do dyskusji.Proponował bym go ostatecznie usunąć z listy komentatorów,można stosować "polityke" otwartości ale nie wtedy gdy bezkarnie prawacy wstawiają bzdurne kawałki,obrażające innych ludzi.
Klasyczne brednie w stylu ten nie pracuje kto niechce to klasyczna mowa nienawiści stosowana przez darwinistów neoliberalnych,a dla mnie niczym to się nie różni od darwinizmu rasistowskiego.Zaraz dowiemy się że w Polsce mamy socjalizm albo komunizm-))))