Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Piotrków Trybunalski: Andrzej Lepper skazany

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

i co teraz zrobi?

biedny ABCD ??? tak chwalił dwa olata temu skazanego leppera?

autor: Kuba P, data nadania: 2010-02-11 20:10:58, suma postów tego autora: 700

A co na to męscy szowiniści, którzy uważają Leppera za lewicowca?

Kolejny skandaliczny wyrok dyspozycyjnego sądu, będacego narzędziem kapitalistów do ucisku proletariatu?

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-11 20:13:33, suma postów tego autora: 6199

...

A Lepper to lewicowiec? Samoobrona to przezcież konserwatywno-kościelna kanapa.

autor: ancymon, data nadania: 2010-02-11 20:26:06, suma postów tego autora: 621

Kubo,

poczekajmy na zakończenie sądowych spraw Ziętka.

autor: ABCD, data nadania: 2010-02-11 20:44:25, suma postów tego autora: 20871

w niejawnym procesie opierając się na tajnych paragrafach i stawiając ukryte zarzuty skazano

człowieka. Nie daje to Wam panowie nic do myślenia? Zamiast rozważać inklinacje polityczne skazanego zastanówcie się nad tym, że ten sam bacik może zostać skierowany w stronę każdego z Was. Precedens już mamy.

autor: nana, data nadania: 2010-02-11 20:53:29, suma postów tego autora: 4653

nana - artykuły Kodeksu Kodeksu Karnego, dotyczące zgwałcenia (art. 197 KK) i

wykorzystania stosunku zależności w celu doprowadzenia do obcowania płciowego (art. 199 KK) są tajne chyba tylko dla Ciebie. Tak na przyszłość: wyrok jest zawsze ogłaszany jawnie, a w jego ustnym uzasadnieniu można usłyszeć z jakiego artykułu oskarżony został skazany. Wystarczy zatem umyć uszy, nano, zanim zacznie się bełkotać o "tajnych paragrafach".

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-11 21:05:55, suma postów tego autora: 6199

Sumien

Twoi towarzysze w Njasniejszej wzieli mocno do siebie przyslowie "dajcie mi czlowieka, a paragraf sie znajdzie". Sedziowie w Najasniejszej jedynie skazywac potrafia, sadzic jak widac po tej sprawie wcale, ale czego sie spodziewac po typach mentalnie tkwiacych w czasach stalinizmu, a realnie czerpiacych z owocow kapitalizmu, wolnosci hulaj dusza itd.... wtedy przynajmniej realnie tkwili w czasach stalinizmu, wiec miecz demoklesa mogl ich takze sieknac z nienacka.

--
taki wyrok na poszlakach i klamstwach, a w sprawie sprzedawczykow majtku polskiego same uniewinienia, sprawiedliwosc na zamowienie, moze to jakies nowe komercyjne oblicze polskiej korporacji sadownictwa sp zoo, niby nikt nikogo nie smarowal, wszystko cacy, ale wiadomo, komu mozna zaufac i kto jest godny zaufania... no niee.

autor: dyzma_, data nadania: 2010-02-11 21:42:03, suma postów tego autora: 2960

a ja sadze

ze Lepper w koncowym rezultacie oczysci sie z wyroku, chocby przed Starsburgiem, i nie chodzi mi wcale, ze zle zycze kobietom autentycznie przesladowanym.., ale dlatego, ze golym okiem widac jak grubymi nicmi szyta jest intryga

autor: dyzma_, data nadania: 2010-02-11 21:45:46, suma postów tego autora: 2960

Kubo

Oj Kubuś i ty też się dałeś ponieść medialnej nagonce?

autor: piolew36, data nadania: 2010-02-11 21:54:00, suma postów tego autora: 13

8

Liberalny lincz.

autor: A.Warzecha, data nadania: 2010-02-11 22:40:58, suma postów tego autora: 2743

burżuleria niedługo wprowadzi szwadrony śmierci

Wszyscy wielcy ludzie walczący z systemem są skazywani w procesach karnych. ANDRZEJ LEPPER jest więc w dobrym towarzystwie (i miejmy nadzieję na dobrej drodze). A sam wyrok w gruncie rzeczy jest dobry. Lepperowi prawdopodobnie i tak nic złego się nie stanie, społeczeństwo natomiast ma szansę przekonać się, jaką piramidalną farsę stanowi burżuazyjne tzw. państwo prawa.

autor: Bury, data nadania: 2010-02-11 23:29:07, suma postów tego autora: 5751

Lepper ani mnie ziębi ani grzeje

ale muszę się ustosunkować do zarzutów wysuwanych pod adresem sądu o wyłączenie jawności. To jest normalny tryb w sprawach takich jak ta, dotyczących delikatnych kwestii (w tym wypadku seksualności). Chodzi o ochronę interesu pokrzywdzonych.

autor: Pikos, data nadania: 2010-02-11 23:35:08, suma postów tego autora: 876

jestem zaskoczona

nie, nie ogłoszonym wyrokiem, tylko komentarzami, ktore tu przeczytałam !

Sądzę, ze tu chodzi o tzw solidarność męską, zupełnie nie dziwi mnie też zdanie nany, której poglady troche poznałam.

Jestem zadowolona z tego wyroku, sadzę, ze wiele kobiet molestowanych i wykorzystywanych seksualnie w pracy bedzie teraz miało odwage zacząć walczyć z tą patologią.

Ja wierzę Anecie Krawczyk, a Wy - Lepperowi ??? !!!

autor: marikaa, data nadania: 2010-02-12 00:01:51, suma postów tego autora: 140

marikaa

nie wierze komus kto sklamal i tym klamstwem skrzywdzil swoje dziecko, dla mnie to osoba "spalona", ale Ty wierzysz, czyli jestes naiwna, a wierzysz, bo jest kobieta, czyli taka babska solidarnosc bezwzgledu na wszystko - faceci na stos.

[ze wiele kobiet molestowanych i wykorzystywanych seksualnie w pracy bedzie teraz miało odwage]

a co ma piernik do wiatraka, tu chodzi tylko o sprawe tych konkretnie ludzi, prawda ?

autor: dyzma_, data nadania: 2010-02-12 00:31:08, suma postów tego autora: 2960

sąd wydał wyrok w sprawie gwałciciela i faceta wykorzystujacego seksualnie podwładną

dyzma, wg Ciebie naiwnością jest to, ze uważam, iż wyrok sądu jest sprawiedliwy i właściwy w tej sprawie ?

A Ty wierzysz Lepperowi i Łyżwińskiemu ? - gratuluję ! :)

Nie mam ochoty tłumaczyć Ci najprostszych spraw, ale zastanów się choćby nad tym, jaki powód miałaby Aneta Krawczyk w oskarżaniu tych dwóch wówczas zajmujacych wysoka pozycje facetów ( poseł partii rzadzącej - Łyżwiński majacy duże znaczenie w Samoobronie i wicepremier rzadu - Lepper)) , gdyby nie była to prawda i po co miałaby narażać się na ostracyzm, pogardę, chamskie zagrywki, oskarżenia o kłamstwo itp ?

A czy Ty zawsze mowiłeś prawdę, nigdy nie sklamałeś ?
A jeżeli raz sklamałeś to co, już nie można Ci wierzyć w żadnej sprawie ?

autor: marikaa, data nadania: 2010-02-12 01:05:43, suma postów tego autora: 140

Lepper

to żadna tam nadzieja klasy robotniczej, ale kolejny fałszywy prorok. Po plecach ubogich i skrzywdzonych doszedł do władzy dla władzy, splendoru, blichtru warszawskich salonów, by ostatecznie całkowicie, bez reszty w te salony wsiąknąć.

Ten typ budzi we mnie pogardę. Za zaprzepaszczoną szansę na sprawiedliwszą Polskę, za zawiedzione nadzieje milionów Polaków, za kolaborację z szumowinami z PiS-u i LPR-u (pamiętacie LiS-a?), za udział w rządzie, w którym NIC nie mógł dla ludu ugrać. Fakt, że został z niego usunięty za postulaty podwyżek dla służby zdrowia, nauczycieli, nauki, rent, emerytur, dopłaty do paliwa rolniczego, ubezpieczenia rolniczego. Ale powinien był zdawać sobie sprawę, że nikt mu nie pozwoli zrealizować żadnego puntku programu Samoobrony, że chodziło tylko o to by go wchłonąć i zneutralizować, że to była przynęta śmiertelnej pułapki. Jeśli nie był tego świadom, to świadczy o jego głupocie. Jeśli był tego świadom, a wszedł do rządu tylko dla synekur i stołków dla swojej świty, to z kolei świadczy o jego wyrachowaniu i karierowiczostwie. I jedno i drugie zupełnie dyskwalifikuje go jako jakąkolwiek nadzieję lewicy, robotników i wykluczonych.

Pamiętam doskonale, kiedy jako nastolatek z wypiekami na twarzy siadałem przed ekran TV, by zobaczyć, jak Lepper upomina się o prawa najbiedniejszych, o godne życie dla rolników i pracowników najemnych, jak jego cięte riposty przeszywają mdły bełkot mainstreamowych politykierów. I to potężne rozczarowanie, kiedy już jasne było, że jest tylko wiejskim cwaniaczkiem, populistą w najgorszym tego słowa znaczeniu, hochsztaplerem. Nigdy mu tego nie wybaczę.

Wzniecił iskrę, która przerodziła się w płomień. Płomień nadziei, entuzjazmu, woli walki. Płomień, jakiego posierpniowa Polska nigdy wcześniej przed nim ani po nim nie widziała. Miał szansę naprawdę "zmienić oblicze ziemi, tej ziemi". Samoobrona w szczytowym okresie miała 11% poparcia...

Ale dość już wspominek, dość. To se ne vrati.

autor: fancom, data nadania: 2010-02-12 06:58:53, suma postów tego autora: 1427

nie wierzę aby Lepper był winny

Przepraszam ale jeżeli babka co chwile strzela : a może ten jest ojcem , nie chyba ten , a może tamten ?? To raczej o niej dobrze nie świadczy.
Michnik powiedział że zniszczy Samoobronę więc to zrobił .
Tak samo jak załatwił kiedyś UP (wydrukował sondaże podczas ciszy wyborczej dającej UP poparcie pod kreską )
Ludzie z salonu zniszczą wszystkich którzy są w stanie zagrozić okrągłostołowemu układowi. Czy to była UP, Samoobrona czy PiS . Nie dostrzegać tego mogą tylko albo ludzie którzy dopiero od niedawna śledzą naszą scenę polityczną , albo leczący swoje kompleksy fani "Szkła Kontaktowego"

autor: Zły Szelong, data nadania: 2010-02-12 07:36:17, suma postów tego autora: 87

marikaa,

jaki powód? zamówienie mediów prowadzących kampanię przeciw Samoobronie

autor: ABCD, data nadania: 2010-02-12 07:47:22, suma postów tego autora: 20871

Osobiście ani nie popieram Leppera ani

nie uważam go za wroga. Nie będę rozsądzał o jego winie czy niewinności. Po komentarzach nasuwa mi się tylko takie spostrzeżenie - gdyby sprawa dotyczyła polityka, załóżmy, PO czy PiSu, wszyscy pialiby z zadowolenia i przyklaskiwali sądowi. Dotyczy Leppera, którego można uznać za lewicowego i prosocjalnego - krzyczy się o aferze i oszustwie. I nie chodzi o to czy jest winny, czy nie, czy afera była "szyta" czy prawdziwa, tylko o samo podejście do sprawy.

Podwójna moralność?

autor: Crystiano, data nadania: 2010-02-12 08:03:12, suma postów tego autora: 1590

A macie jakieś poszlaki wskazujące na polityczny wyrok?

Czy tylko głębokie wewnętrzne przekonanie?
W sprawie są fakty bulwersujące. Np. że Łyżwiński de facto odsiedział swoje zanim wydano wyrok. Ale czy to polityka, czy smutna "polska norma"?

autor: west, data nadania: 2010-02-12 08:12:58, suma postów tego autora: 6717

farsa

"Clou" sprawy jest ponoć zależność partyjna tej pani od obydwu panów i dopiero gdy się od nich uwolniła opowiedziała swą straszną historię światu. O ile mi wiadomo, ta pani była radną sejmiku, miała zabezpieczenie finansowe na cztery lata, mogła spokojnie olać samoobronę(nikt nie odebrałby jej mandatu) i opowiedzieć wszystkim swą historię. Dlaczego tego nie zrobiła ?

autor: peredo, data nadania: 2010-02-12 08:15:14, suma postów tego autora: 1

Histeria mediów

na punkcie "molestowania seksualnego" jest tak silna, że trudno o skład sędziowski, który odważyłby się oddalić zeznania o molestowaniu.

autor: ABCD, data nadania: 2010-02-12 08:49:06, suma postów tego autora: 20871

Na "chama w gumofilcach" nagonka w komercyjnych mediach

a z Polańskiego i Piesiewicza robi się cierpiętników, bo to elyta yntelektualna. A ten drugi jest przecież senatorem Partii Oligarchów, więc jakże mogłoby być inaczej.

autor: Wąż jadowity, data nadania: 2010-02-12 09:52:26, suma postów tego autora: 213

"Antysystemowcy" - System zawsze może na was liczyć

Aneta Krawczyk zeznała, że do stosunków seksualnych między nią a Andrzejem Lepperem doszło "Od dwóch do ośmiu razy". O żenującej sytuacji z badaniami DNA, gdy nie była w stanie wskazać ojca swego dziecka nie wspominam. Sąd, oczywiście, dał wiarę zeznaniom tej kobiety...
Zaraz usłyszę, że więźniowie politycznie są w dyktaturach totalitarnych. W liberalnej demokracji, oczywiście, nie ma więźniów politycznych. Ależ skąd! Dziwnym trafem jednak ludzie zagrażający establishmentowi na podstawie konfabulacji żałosnej osoby okazują się nagle... skorumpowanymi gwałcicielami.
A "antysystemowcy" z Warszawki przyklaskują, wtórując zadziwiająco zgodnemu chórowi GazWybu i PiSu... Nie od dziś przecież wiadomo na salonach, że Samoobrona "to wiocha i siara jest", a jak wyraził się niegdyś idol warszawskiej lewicy Jacek Żakowski, "Lepper nadaje się tylko do dołu z wapnem"...

autor: Atomowy Sieradzan, data nadania: 2010-02-12 09:37:03, suma postów tego autora: 212

.

"Na Leppera można wrzeszczeć, obrzucać go błotem i obelgami. Lepper jest chamem i można przypisywać mu cechy wszystkich zwyrodnialców tego świata. Hitlera, Mussoliniego, Goebbelsa, Miloszevicia. Na Leppera rzuciły się elity polityczne i ich media jak sfora wściekłych psów. Elity nienawidzą racji prostego człowieka, jego godności, pogardzają jego życiem bez nadziei. Ale Lepper nie jest sam. Takich Lepperów są dzisiaj już setki tysięcy, miliony".

autor: Bury, data nadania: 2010-02-12 12:00:37, suma postów tego autora: 5751

marikaa

prosze... komu wierzyc? Lepper jest dla mnie jako czlowiek co najmniej tak samo malo wiarygodny jak Aneta Krawczyk. Jezeli wierzysz kobiecie, ktora nawet nie wie z kim ma dziecko, w dodatku klamie na ten temat, nie wie ile razy i z kim sie bzykala (mowimy o przedziale kilka-kilkanascie, a nie o stalym zwiazku i przedziale 100-200, ktory bylby trudny do oszacowania) to przykro mi bardzo...

Takie glosy wzywajace do publicznych stosow wydaja mi sie, wybacz, po prostu infantylne i oparte o dosc plytko pojmowana solidarnosc jajnikow.

Tak sie sklada, ze przez kilka lat bylem w zwiazku z moja wspolpracowniczka. W NGO struktura jest bardziej pozioma, ale powiedzmy, ze stalem w niej wyzej. I co, teraz gdyby tylko chciala mi zrobic na zlosc, moglaby mnie poslac do sadu z tego paragrafu? I od razu bys zadala mojej glowy (czy innych czesci ciala) na tacy, bo jestem samcem, a ona samica?

Nie znasz materialu dowodowego, nie zna jej SN ani nie znam go ja. Wiara ma tu niewiele do rzeczy, choc mam nadzieje, ze wyrok jest oparty na czyms wiecej, niz zeznaniach paru kobiet z zupelnie niewiarygodna liderka.

Tymochowicz zrobil eksperyment: zadzwonil do kilku agencji towarzyskich w Warszawie i spytal dziewczyn, czy za odpowiednia sume oskarza Leppera o gwalt- o ile pamietam zgadzaly sie bez zadnego problemu. Nie twierdze, ze to spisek, naciski na swiadkow czy zwykla zemsta, ale kurcze nie przesadzajmy... Ja czekam na dowody. I dodam, ze same zeznania nie sa dla mnie wiarygodne, zwlaszcza ze cio faceci nie byli zbyt przyjemni, pewnoie byli seksistowscy i kazda byla pracowniczka moze chciec sie po prostu na nich odkuc.

autor: MJ, data nadania: 2010-02-12 12:03:55, suma postów tego autora: 1280

Zemsta salonu...

Ta sprawa powinna już mieć w tej chwili charakter międzynarodowy.
Andrzej Lepper antysytemowo zakwestionował oligarchiczny konsensus polityczny.
Zjednoczony front medialno-polityczny-sądowy (wszyscy bez wyjątku!)
wypchnął go z polityki stawiając pod publicznym pręgierzem...
To całkowite obnażenie bezwzględnej, brutalnej i mściwej gęby skoordynowanego SYSTEMU demokracji liberalnej tzw. salonu. Gęby jeszcze do niedawana tak szczelnie skrywanej mitem wolności.
"Totalitarny" Lepper jako jedyny polityk w ciągu ostatnich 20 lat wymierzył tej gębie skuteczny siarczysty policzek...
Tego nikt nigdy mu nie odbierze ani przy pomocy "gwałtów", ani publicznego napiętnowania ani nawet więzienia...

autor: pax_eurasiatica, data nadania: 2010-02-12 12:22:19, suma postów tego autora: 104

Czego chcieli...

Jeżeli Andrzej Lepper i Samoobrona byli tacy "antysystemowi" to nasuwa się pytanie czego chcieli zamiast kapitalizmu...

Powołując się na JPII i jego "encykliki społeczne" niczym specjalnym się nie wyróżnili...

autor: Andrzej Kot, data nadania: 2010-02-12 13:49:51, suma postów tego autora: 800

przemoc psychiczna i seksualna jako władza i kontrola

Niektórzy uważają, a przynajmniej tak deklarują/pisza, ze sprawa seksafery to histeria mediów, ze Lepper (i Łyżwiński?) to niesłusznie posądzony ( obecnie już skazany ) bohater, który został wykreowany na obrońcę lewicy (???)/uciśnionych (?)/'ludu' (?)

No, oczywiscie media nagłośniły sprawe seksualnego wykorzystywania kobiet w Samoobronie ( i dobrze!), inna sprawa, ze dzieki tym samym mediom ofiara została przez wiele środowisk w sposób brutalny potraktowana, oskarżana - do teraz to trwa i takze tutaj.

Dlaczego ? - bo odważyła się mówić głośno o przemocy seksualnej, która ja spotkała i która była udziałem mężczyzn należących do ówczesnych elit (no, raczej 'elit') państwowych/rządowych nota bene budujacych podobno tzw IV RP (!!! ta koalicja PiS i Samoobrony).
Aneta Krawczyk odważyła się mówić o sprawach/ zachowaniu facetów, na ktore jest niestety w Polsce (jeszcze) przyzwolenie społeczne.

Mam nadzieję, ze dzięki wyrokowi sądowemu takie traktowanie kobiet zostanie przełamane i moralnie jednoznacznie osądzone. Zostało również wskazane, ze ta przemoc psychiczna i seksualna była wyraźnie związana z władzą i kontrolą.

Tak się składa, ze rzeczywiscie nie znamy materiału dowodowego, zna go sąd - jestem całkowicie przekonana, ze właściwie zostały wyważone racje, wskazana i osądzona wina oraz wymierzona kara.

MJ - tu nie chodzi o solidarność kobiecą , tu chodzi o dostrzeżenie częstych praktyk facetów w relacjach władzy i podległości - wreszcie dopiero zaczyna się o tym mówić otwarcie, co oczywiście nie jest łatwe ani proste dla ofiar z różnych względów.
Doprawdy nalezy docenić tę walkę stłamszonej kobiety o prawdę i własną godność.
MJ - chyba mylisz przemoc seksualną z seksem w ogole...

autor: marikaa, data nadania: 2010-02-12 14:38:26, suma postów tego autora: 140

./..

Marikaa, sprawa Krawczyk to nie jest "czesta praktyka", lecz konkretny przypadek, a Ty, jak widze, koniecznie chcesz ja instrumentalnie wykorzystac do uwiarygodnienia swoich feministycznych pogladow. Nie nazwalbym tego podmiotowym traktowaniem tej kobiety.

autor: Miś_Bucharin, data nadania: 2010-02-12 15:37:30, suma postów tego autora: 3566

A niech ma

nawet jesli wyrok byl faktycznie zlecony politycznie, to nie zmienia faktu że Lepper to seksistowski burak - świadczą o tym jego butne, ignoranckie wypowiedzi, bagatelizowanie szownizmu i przemocy seksulanej wobec kobiet. Zatem prewencyjnie nawet 2 lata w pierdelku, niech sie notable dwa razy zastanowią zanim kogoś "klepną w pupę".

autor: kilowat, data nadania: 2010-02-12 16:32:46, suma postów tego autora: 117

marikaa

otoz nie, wrecz przeciwnie- podalem konkretny przyklad, dzieki ktoremu chyba dosc jasno widac, ze tego typu oskarzenia sa bardzo latwe do wysuniecia- i wykorzystania dla zemsty osobistej. Gdybym byl politykiem Samoobrony, a moja przyjaciolka bylaby wredna, msciwa, czy zlosliwa, poza Lyzwinskim tez bys pisala jaki jestem okropny, bo jest kobieta, wiec a) z definicji nie klamie i b) jest obiektem permanentnej, wszechobecnej seksualnej opresji. Mimo, ze do zadnego molestowania nie doszlo.

To Ty chyba mylisz szczytne idealy z konkretnymi przypadkami, ktore nie musza sie w ogole z przemoca, molestowaniem, czy gwaltem wiazac, a byc wlasnie efektem nagonki politycznej, czy zwyklej zemsty.
Znasz dowody, ze Aneta K byla molestowana? Nagrania np? Bo jej slowa znacza dla mnie tak malo, jak Leppera, czy Lyzwinskiego.
Ale gdy ja Lepperowi nie wierze, Ty wierzysz Krawczyk bezrefleksyjnie.
Wiec jak dla mnie to jednak, wybacz, troche fundamentalizm...

autor: MJ, data nadania: 2010-02-12 14:51:02, suma postów tego autora: 1280

Bo, proszę Panów... z facetem jak się chce coś załatwić,

to idzie się na wódkę...
Bo, proszę Pań, jak się chce coś załatwić z facetem... to trzeba iść do łóżka...

- "Wiesz, Kochanie, (do żony) musiałem wypić... wkrótce będę miał podwyżkę, nowe stanowisko, no świat stoi przede mną otworem... nową pralkę ci kupię, i kurtkę, i wisior, i mop z kiblem w kolorze kafelków..."
- "Kochana, (do przyjaciółki) ja z nim nie spałam... no spałam, ale chyba go kocham, próbował ze mną o orgazmie pogadać, ale skarpetek nie zdjął... chyba mu zimno było... sam doszedł..."

- "No to co, że z nią spałem???!!! A gdzie ty wtedy byłaś??? W DOMU!!! Wiesz, że mnie nosi, jak ze dwa dni nie ciupciam!!! Ręce umyj jak do mnie z pazurami lecisz, nieuczesany kocmołuchu!!!"
- "Czy ja ci muszę tłumaczyć, że czasem nie miałam co do garnka włożyć, a potem jak miałam, to nowe garnki chciałam mieć, a nawet fundatora garów na stałe, by DBAŁ o mnie?

- "Ja, proszę Wysokiego Sądu, z nią nie spałem dla żadnej korzyści... to ona mi wlazła do łóżka...
- "Ja, proszę Wysokiego Sądu, jedynie sygnalizuję PROBLEM, nawet jeśli nie pamiętam ilości bzyków... bo na trzeźwo tego nie robiłam... TYLKO W POLSCE...

Lepper i Łyżwiński, i inni o których cicho sza... to polskie samce, zdobywające świat, politykę, salony... nawet jeżeli te salony nimi gardzą...
Anety Krawczyk, to "kurwy", bo do sytego świata na miarę ich potrzeb przedzierają się przez śmierdzące bety.
Aneta się ocknęła... i nawet jeśli bety nadal śmierdzą, to gnojem samczym... ona po sobie posprzątała, Panowie...
Wyrok nie jest prawomocny... szkoda...
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2010-02-12 17:29:16, suma postów tego autora: 5956

west - Łyżwiński odsiedział swoje? 2,5 roku a wyrok 5 lat jak w mordę strzelił.

Coś z Twoją matematyką najwyraźniej szwankuje :)

Męska solidarność czasem przybiera żałosne formy - stwierdzam to z przykrością obserwując usprawiedliwianie faceta, który zmuszał podległe mu kobiety do obcowania płciowego. Łyżwiński też jest niewinny, towarzysze? Czy tylko Lepper?

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-12 17:49:51, suma postów tego autora: 6199

Sumienie, masz rację. Co nie zmienia faktu

że facet siedział 2,5 roku w areszcie zanim sąd raczył wydać wyrok w dosyć banalnej w końcu sprawie.

autor: west, data nadania: 2010-02-12 17:58:50, suma postów tego autora: 6717

...

Szkoda tej Samoobrony jeszcze z lat 2001-2005, kiedy Lepper pełnił rolę "trybuna ludowego"... A skończyła, jak skończyła - niestety, ale - w dużej mierze - na własne życzenie.

autor: Odyseusz, data nadania: 2010-02-12 18:13:53, suma postów tego autora: 1684

Banalna to jest sprawa o jazdę po pijaku, albo o kradzież roweru.

Tutaj Sąd słuchał ponad 150 świadków - 2,5 roku to i tak niezły wyczyn.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-12 18:29:20, suma postów tego autora: 6199

Tak na marginesie - 2,5 roku spędził Łyżwiński w areszcie, zastosowanym w postępowaniu

przygotowawczym. Postępowanie sądowe rozpoczęło się w maju 2008 r.

A tak na marginesie, towarzysze: czy można zgwałcić prostytutkę?

A)Tak
B)Nie
C)Hehehehehehe

Wybierzcie jedną z odpowiedzi.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-12 18:59:59, suma postów tego autora: 6199

.

Początkiem lat 90. Lepper wypowiedział wojnę tym, którzy okrzyknęli się elitą. Dziś te menty mszczą się na nim.

autor: Bury, data nadania: 2010-02-12 19:34:11, suma postów tego autora: 5751

ten proces i wyrok

to kolejny skandal i kompromitacja polskiego sądownictwa.
Jak kiedys pisałem, Lepper mnie tak samo, a może i bardziej niż wielu zawiódl. Ale jak sledzę tę sądową zemstę na nim, to na nowo zaczynam odczuwac do niego cień może nie sympatii, ale jednak współczucia. Widocznie był okres gdy na serio wzbudzał strach Michnika i reszty, a to środowisko ma bardzo silne wpływy w tak zwanym wymiarze sprawiedliwości. Potwierdza się też prawda o tym, że rzekome prześladowania kobiet w polskim społeczeństwie są jak wiele tego typu absurdów promowane nie bez powodu. Jak pisał george Orwell kto ma w głowie jedno tabu ten o niczym innym nie będzie w stanie trzeźwo i uczciwie mysleć.

autor: kontras, data nadania: 2010-02-12 19:33:08, suma postów tego autora: 1774

cd

SN - odpowiem na Twoje pytanie, choc nie czuje się ani towarzyszką ani tym bardziej towarzyszem, ale do tego C brakuje jeszce oblesnego smiechu tego ludowego bohatera seksafery...

Hyjdla - no świetny jest ten Twój soczysty język :)

MJ - Twój przykład zupełnie nie nadaje sie do takich porównań, dobrze o tym wiesz, mimo, ze zupełnie bezrefleksyjnie go wczesniej przytoczyleś :)

autor: marikaa, data nadania: 2010-02-12 19:37:28, suma postów tego autora: 140

...

to, że bronicie gbura, kłamcę i przestępcę jakim jest Lepper jest tylko żałosne, zaś to, że domagacie się pełnej jawności w procesie o gwałt i wykazujecie współczucie dla gwałciciela pod pozorami utyskiwania na plugawie liberalne państwo, to już jest po prostu żenujące na maksa. cieszę się, że skazany został gwałciciel, że molestowanie i dyskryminowanie znalazły finał w wyrokach sądowych i wstyd mi jako facetowi, czytać takie bzdury wypowiadane przez innych facetów.

nie chodzi o żaden feminizm, tylko właśnie elementarną godność człowieka, których działania jakich dopuszczali się Łyżwiński z Lepperem były elementarnym zaprzeczeniem. to zasługuje tylko i wyłącznie na potępienie, a skuteczne doprowadzenie procesu do rzetelnego wyroku, na pochwałę. chyba za bardzo się zapędzacie w swojej nienawiści dla całego świata i zapominacie, że lewica walczy o równość i prawa dyskryminowanych, a nie pretensje do wszystkich i wszystkiego.

autor: czerwony łunio, data nadania: 2010-02-12 19:40:39, suma postów tego autora: 164

Bury i kontras

czy złożyliscie już wyrazy współczucia i poparcia Lepperowi ?
Nie... to na co czekacie ?

A tak w ogóle, to w jakim świecie Wy żyjecie,
współczuję Wam, ze musicie tak przeżywać te rzekome spiski elit, Michnika i nie wiem, kogo jeszcze...

autor: marikaa, data nadania: 2010-02-12 19:47:06, suma postów tego autora: 140

świetnie, ze są mężczyźni, ktorzy potrafią włąściwie ocenić skazanych za przemoc seksualną

Bardzo sie cieszę, ze są tacy faceci jak Wy, SN i czerwony łunio - myślę o Waszej ocenie Leppera i Łyżwińskiego, takiej na jaką zasługuja i wreszcie zostało to przypieczetowane wyrokiem sądowym :)

bo niestety część ( nie wiem jak duża) trzyma stronę tych facetów, którym wydawało się, ze władza daje im możliwość seksualnego i psychicznego upokarzania kobiet...

autor: marikaa, data nadania: 2010-02-12 20:00:51, suma postów tego autora: 140

marikaa,

jeśli nie czujesz się towarzyszką, a słowo LUDOWY ma dla ciebie jak widać odcień prześmiewczy, to co ty tu właściwie robisz?

autor: Bury, data nadania: 2010-02-12 20:09:28, suma postów tego autora: 5751

czerwony łuniu i Mariko

Lepper nie był sądzony za gwałt tylko ze rzecz o wiele bardziej ulotną, że ponoc wykorzystywał swoja pozycje w samoobronie żeby zmusić tę biedaczkę do seksu.
O jej wiarygodności świadczy to, że obu oskarzonych oskarżała kolejno o ojcostwo swoich dzieci. W obu wypadkach fałszywie. Kto płaci za jej adwokatów to mam nadzieję historia kiedyś wyjaśni. Polskie sądy jakie są wydawałoby się każdy widzi, ale nie marika.
Oczywiście, że współczuję osobom niewinnie skazywanym - to bardzo ludzki odruch w przeciwieństwie do feministycznego doktrynerstwa, a ty mi marika nie współczuj bo zycie w prawdzie daje dużo więcej satysfakcji niż zycie w klimacie bezustannej histerii i szukania wszędzie winnych temu że jesteś kim jesteś.
Aha i Łuniu naucz się gramatyki języka polskiego: broni się nie klamCĘ i rzestępcĘ tylko kłamcy i przestępcy, nawet jak się go bardzo nie lubi.

autor: kontras, data nadania: 2010-02-12 20:45:33, suma postów tego autora: 1774

jaki cały świat jest zły, siedźmy, płaczmy i pijmy piwo

a tak na marginesie, to tutaj ta plugawa, semicka na wskroś (widać jak ciśnie się Wam na usta to słowo) Wyborcza jest dużo bardziej poprawna od Was, bo ona walczy z czymś takim jak władza jako środek seksualnego ucisku. słyszeliście o tym, że ucisk jest terminem marksistowskim, a nie kategorią kapitalistyczną? polski sąd zadziałał tak jak trzeba. widać, że jednak Wy widzicie piewcę postępu socjalistycznego w b. współpracowniku Leszka Bubla, który nie za bardzo wiedział jak można zgwałcić prostytutkę. niestety esbeckie emerytury bywają ważniejsze niż godność dyskryminowanych kobiet, nieprawdaż drodzy koledzy??? w końcu jesteśmy prawdziwą lewicą, tzn. umiemy robić burdy, pluć na tych, którzy mają dużo pieniędzy itd. nawet jak mamy w tym rację, to trzeba też patrzeć na własne ręcę, a w przypadku mężczyzn, na za przeproszeniem coś jeszcze... w ogóle kocham Gazetę Wyborczą za to, że pomimo forsowania liberalnej wizji gospodarki i nachalnego popierania polityków, których nie znoszę, wspiera całym swoim autorytetem i medialną potęgą organizacje walczące z wykluczeniem np. właśnie kobiet. okej, popierają też tych, których nienawidzę, ale jestem wdzięczny, że dziennik z kilkusettysięcznym nakładem wbrew Klechistanowi promuje godność kobiety. tak samo jak podziwiam Tygodnik Powszechny i księdza Prusaka, który sprzeciwia się nachalnej homofobii. nie można mieć klapek na oczach, jeżeli naprawdę wierzycie w zwycięstwo egalitaryzmu, a nie chcecie być bandą podtatusiałych zgredów z browarem w łapie plujących się na żydowskich przeżartych masońskim złem liberałów, których macki objęły cały świat, a wy tylko siedzicie i płaczecie nad kapitalizmem, który wszystkich was zjadł i wszystko wam zabrał ojejciu ojej. zaprawdę, bądźmy poważni i uczciwi.

Mariko, zbyt kocham moje wszystkie kobiety, bliższe i dalsze, żeby na spokojnie czytać obronę takich dwóch gburów i prostaków, którzy z lewicą mają tyle samo wspólnego, co zmarły ledwie co Kazik M. w ogóle mnie to obraża, że ktoś pod hasłami mojego ukochanego socjalizmu szerzy coś odwrotnego, tj. seksizm i nienawiść.

autor: czerwony łunio, data nadania: 2010-02-12 21:05:09, suma postów tego autora: 164

błędy i wypaczenia

zalecałbym poprawienie interpunkcji przed forsowaniem językowych uwag pod moim adresem. np. stawianie go przed "że", "żeby" i w zdaniu zawierającym odrębne myśli. kto pierwszy jest bez winy... jak to mawiają w ulubionej lekturze nieoczytanych ludzi.

autor: czerwony łunio, data nadania: 2010-02-12 21:10:52, suma postów tego autora: 164

Lepper

zawiódł każdego, chwała mu jednak za słowa, postawę i działalność w latach gdzieś 1992-2005.

----
"Leszek Balcerowicz robi to w białych rękawiczkach, zaciska ludziom pętle na szyi. Winny jest śmierci wielu ludzi. On ma poparcie głowy państwa, która ma swój udział w mordzie na narodzie".

"To szmaciarz. Był taki zawód kiedyś na wsi, wozem jeździł taki i szmaty, złom zbierał. Tak Kwaśniewski jeździ po świecie. W Niemczech chcieli czołgi zezłomować to szmaciarz je wziął".

"Michnik w swoim szmatławcu opluwa Samoobronę. Przeszkadzamy mu, bo mówimy prawdę. Niech nie myślą, że będziemy zabiegać, by pan Michnik pisał o nas dobrze. Nie będziemy patrzeć w metryki nikomu, ale niech nie myśli, że my jako Polacy damy się mu ogłupiać".

"To nie mnie, lecz polskie gazety i takich dziennikarzy jak Michnik, Paradowska czy Czajkowska należy nauczyć kultury osobistej i politycznej".

"To Unia Wolności jest faszystowska, to ten ich łobuz, który tam powinien siedzieć i słuchać nas, to jest faszysta. Bo przez niego tysiące ludzi odbiera sobie corocznie życie w Polsce z przyczyn ekonomicznych, nie wytrzymują psychicznie, z biedy, z przyczyn ekonomicznych".

"Kiedyś panu Rokicie mówię: "Wie pan, czym się różnimy? Że pan jest inteligentny, ale pan inteligencji się uczył, a ja inteligentny urodziłem się".

autor: Bury, data nadania: 2010-02-12 21:13:34, suma postów tego autora: 5751

Polecam

http://www.radiownet.pl/radio/wpis/3108/

autor: Teresa Stachurska, data nadania: 2010-02-12 21:30:22, suma postów tego autora: 1169

czerwony łunio

[kto pierwszy jest bez winy... jak to mawiają w ulubionej lekturze nieoczytanych ludzi]

Ta lektura wcale nie jest taka najgorsza. Skąd poza tym wiesz, że oddają się jej ludzie nieoczytani? Może gdzieś o tym przeczytałeś.

autor: Bury, data nadania: 2010-02-12 21:45:46, suma postów tego autora: 5751

Łuniu

piękny tekst, jakby natchniony jakiś, a interpunkcja? ma znaczenie drugorzędne, natomiast gramatyka świadczy o tym jak mówisz i myślisz.

autor: kontras, data nadania: 2010-02-12 22:08:16, suma postów tego autora: 1774

...

rozumiem, że chwała Lepperowi za to, że nie patrzy nikomu w metryki, ale jako PRAWDZIWY POLAK musi się czemuś takiemu przeciwstawiać. ja jako prawdziwy Polak, który nie lubi państwa Izrael za mordowanie naszych, palestyńskich braci, mimo wszystko nie lubię równie mocno antysemityzmu, bo to trochę BARDZO czerstwa i antyludzka postawa. kolejny kwiatek... litości, czy taki post da się skonstruować bez miliarda emotikonek, bo ja szczerze w to wątpię?

okej. ja nie udzielam personalnie lekcji języka polskiego sadząc byki w pouczającym zdaniu. przy sądzeniu trzeba być kryształowym, a ja tutaj widzę skazy już na pierwszy rzut oka. dystans, dystans, dystans i pokora drogi interlokutorze, a natchnienia również życzę, bo to fenomenalna sprawa.

Biblia to inny wątek. nie lubię chwalenia jej jako uniwersalnego tekstu, bo zawiera parę niefajnych wypowiedzi, które przeczą jej rzekomo wyjątkowemu charakterowi. jeżeli jesteś ciekaw mojego zdania to mogę o tym napisać na jakiejś innej platformie, nie chcę tutaj śmiecić. a znajomość tego tekstu jest powszechna wśród nieoczytanych, tępo pojmujących różne odcienie chrześcijaństwa wiernych, proszę nie udawać, że tak nie jest, bo wszyscy o tym wiemy. nie przeczytałem, tylko zaobserwowałem choćby w mojej rodzinie i pracy w księgarni, dzięki której zaręczam, że lepiej wiem jak ma się czytelnictwo w Polsce niż Ty. ale to jest odejście od tematu, w którym głównie pod krytyką kapitalizmu i antysemicką maską obrońców sprawiedliwości społecznej próbuje się podważać wyrok niezawisłego skazujący gwałciciela. to mi się nie podoba i mówię stanowcze "nie".

autor: czerwony łunio, data nadania: 2010-02-12 23:01:45, suma postów tego autora: 164

łuniu

dlaczego krytykowanie niesprawiedliwych wyroków sądu uważasz za przejaw antysemityzmu?????

autor: kontras, data nadania: 2010-02-12 23:44:10, suma postów tego autora: 1774

widac

ze niektorym wystarczy zeby ktos nosil spodnie zamiast kiecki i juz jest winny, a prawda to jest taki tylko tani slogan.

autor: dyzma_, data nadania: 2010-02-13 00:23:54, suma postów tego autora: 2960

antysemityzm

"Nie będziemy patrzeć w metryki nikomu, ale niech nie myśli, że my jako Polacy damy się mu ogłupiać"

bo ten tekst o Michniku powyżej wcale nie ma takiego wydźwięku, a ja jestem cały w fioletowo-niebieskie ciapki. czy mam Ci tłumaczyć również dlaczego czarny jest antagonizmem wobec białego?

autor: czerwony łunio, data nadania: 2010-02-13 01:35:31, suma postów tego autora: 164

Łuniu

czarny wcale nie jest jak piszesz "antagonizmem dla białego" (wybacz, ale także ta fraza brzmi po polsku nie najzręczniej) bo całkiem dobrze razem wyglądają.
Natomiast sugestia, że jeżeli ktoś - a w wypadku polskich rolników - chłopów jest to częste, nie lubi Żydów, to wolno go skazać za niedające się udowodnić "przestepstwa" w swego rodzaju kapturowym procesie jest bardzo, ale to bardzo ciekawa i jakiś prawdziwy antysemita mógłby zrobić z niej niezły użytek.

autor: kontras, data nadania: 2010-02-13 08:08:52, suma postów tego autora: 1774

Lepper jest niewinny, bo nienawidzi Balcerowicza

Fakt ten sprawia, że może wykorzystywać seksualnie swoje partyjne podwładne, a kto wie, może nawet mordować? Przecież każdy wyrok skazujący będzie przez część towarzyszy odebrany jako zemsta za niechęć do elit.

Brawo, panowie - przynajmniej nie kryjecie się z uzewnętrznianiem Waszej pokręconej logiki.

A co czuje kobieta, która uprawia seks wbrew swej woli? To przecież nieistotne: ona z pewnością uwielbia Balcerowicza, więc z lewicowego punktu widzenia jest przestępcą a nie ofiarą ...

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-13 10:51:03, suma postów tego autora: 6199

Lepper jest niewinny z innego powodu - tak uważam -

to była "współpraca seksualna", czynności dwojga osób, z których jedna, płci męskiej, została za to ukarana. Gdy kasa płynęła, to molestowanie tej pani nie przeszkadzało. Gdy kasa się skończyła, poczuła się ona nagle seksualnie wykorzystana. Już po pierwszym razie wiedziała ta pani, w czym rzecz, i jeżeli wówczas nie protestowała, to znaczy, że taką sytuację akceptowała. Karanie w tej sytuacji tylko jednej strony stosunków dwustronnych nie ma z prawem nic wspólnego.

autor: nana, data nadania: 2010-02-13 11:25:46, suma postów tego autora: 4653

Bury,

tak Lepper zwiódł, ale przynajmniej nie był z tych którzy nie zawiedli, bo i tak nic sie po nich nie spodziewano.
A te cytaty naprawdę niezłe, poza ostatnim. Rokita wcale nie jest inteligentny, nawet się tej inteligencji nie nauczył.
Rację ma też Sumienie, wykorzystywanie kogoś w ten sposób (i każdy inny) dzięki swojemu stanowisku to już kurestwo.

autor: Getzz, data nadania: 2010-02-13 11:47:21, suma postów tego autora: 3554

Lepper jest oczywiście winny !

i nie tylko dlatego, ze tak stwierdził sąd!

Sąd potwierdził tylko fakty występujace w Samoobronie, które były norma w tamtym środowisku i zgodnie z obowiązujacym prawem 'wycenił' molestowanie seksualne na 2 lata 3 miesiące dla Leppera i 5 lat dla jego przybocznego kompana do "seksu za pracę".

Dla Leppera było szokiem, ze za takie 'zwyczajne' w Samoobronie postępowanie można siedzieć. Mozna i trzeba - wreszcie.

Mam nadzieję, ze sąd drugiej instancji podtrzyma ten sprawiedliwy wyrok.

autor: marikaa, data nadania: 2010-02-13 12:19:31, suma postów tego autora: 140

kilowat:

"A niech ma
nawet jesli wyrok byl faktycznie zlecony politycznie"
Ładnie... Ktoś kto mówi takie coć raczej nie powinien osądzać nikogo.

autor: Getzz, data nadania: 2010-02-13 12:23:54, suma postów tego autora: 3554

marikaa

A skąd Ty wiesz jaka była norma w środowisku samoobrony???
Byłaś tam, znasz tych ludzi? czy powtarzasz tylko to co "mówili w TVN lub napisali w GW?" a może "to wiadomo"?
Na tej zasadzie każde z małżonków gdy partner zbiednieje może nagle stwierdzić, że przedtem było do seksu zmuszane i żądać wyroku.
To bezprawny terror czystej wody, niemal jak owa słynna schizofrenia bezoobjawowa.

autor: kontras, data nadania: 2010-02-13 12:38:57, suma postów tego autora: 1774

@ czerwony łunio

Nie myśl sobie, że hasełkiem "antysemityzm" zamkniesz innym usta.

autor: Bury, data nadania: 2010-02-13 13:05:48, suma postów tego autora: 5751

JAK można prostytutkę zgwałcić? Hehehehehehe.......

http://www.youtube.com/watch?v=nCgXGdHuaGI

Ja go osądziłam już wtedy, a to przed "aferą" z Anetą Krawczyk było...
I to jest straszne, że Pani Aneta nie wie z kim ma dziecko. To znaczy, że jurne przywódce stada "SO" odstępowały "swoją" działaczkę innym byczkom... Ale sądy tak daleko nie sięgają...
Was to nie przeraża, drodzy lewicowcy?
Jak można zgwałcić działaczkę? Przecież ją na jakiś czas urządziliśmy! Potem się znudziła...
Hehehehehehe.......
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2010-02-13 13:50:54, suma postów tego autora: 5956

Wciąż czekam na odpowiedź: czy Łyżwiński też jest niewinny?

...

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-13 14:04:35, suma postów tego autora: 6199

nana wychodzi z założenia, że dopóki szef płaci wynagrodzenie swojej podwładnej to może ją

wykorzystywać do woli. A polskie kobiety są na tyle majętne, że mogą w każdej chwili donieść na molestującego szefa, bo przecież natychmiast znajdą inną, równie dobrze opłacaną pracę. Z tych samych powodów wyzyskiwani pracownicy nie boją się pozywać swoich pracodawców, bo przecież praca i pieniądze leżą w Polsce na ulicy.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-13 14:17:34, suma postów tego autora: 6199

A co na to Renata B.?

http://www.youtube.com/watch?v=2Bh2Z7qfk34

autor: Crystiano, data nadania: 2010-02-13 15:12:08, suma postów tego autora: 1590

seks to demon chlopski

na lewicy, dla niektorych:), w jakim sredniowieczu zyje Sumienie to najlepiej wyjasni ABCD:)

--
nana, masz racje, ale nie licz na zrozumienie, jak ktos nie rozumie co to gwalt na tle seksualnym. facet jest po prostu winny, bo jest facetem:)

--
@SN
[Z tych samych powodów wyzyskiwani pracownicy nie boją się pozywać swoich pracodawców]

nie z tych samych powodow, panu sedziemu jak widac powod roznicy nie robi, pracodawce zalegajacego z wyplata skaze za gwalt, a gwalciciela z parafii za nieudzielenie ofierze pomocy:)

autor: dyzma_, data nadania: 2010-02-13 15:14:59, suma postów tego autora: 2960

...

sedzia Magdalena Zapala-Nowak oglasza wyrok.

http://fakty.interia.pl/raport/seksafera/galerie/seksafera-w-samoobronie/seksafera-ogloszenie-wyroku/zdjecie/duze,1205704,8,336

autor: dyzma_, data nadania: 2010-02-13 15:21:02, suma postów tego autora: 2960

Ludwik XIV

ten do dopiero molestował, ale co powiedzieć o takiej Katarzynie Wielkiej?

autor: kontras, data nadania: 2010-02-13 16:38:57, suma postów tego autora: 1774

..

ojojoj, jak to boli, jak ktoś nam w twarz wyrzuci, że ich nie lubimy i nazwie to po imieniu, co nie?

niestety teraz nie rozumiesz języka polskiego. polecam próby zdyskredytowania mnie w każdym innym języku niż polski, angielski i niemiecki, bo tutaj to Ci się raczej nie uda.

Aneta Krawczyk nie jest bez winy, ale to w niczym nie usprawiedliwia tych dwóch kreatur. poza tym ona nie działała poza prawem, oni tak.

autor: czerwony łunio, data nadania: 2010-02-13 17:05:11, suma postów tego autora: 164

kontras - ładne towarzystwo wybrałeś dla trybuna ludowego :)

Jesteś kryptorojalistą?

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-13 17:13:55, suma postów tego autora: 6199

Mosze Kacaw to dopiero lewicowy bohater. Sam Putin wyrażał się o nim z uznaniem.

"Okazał się bardzo silnym mężczyzną! Dziesięć kobiet zgwałcił! Nigdy bym się po nim (tego) nie spodziewał! Wszystkich nas zadziwił! Wszyscy mu zazdrościmy!"

Po takiej rekomendacji lewacy nie mają wyboru - muszą podziwiać byłego prezydenta Izraela.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-13 17:18:38, suma postów tego autora: 6199

dla niektorych tu

niewazna jest prawda, oby wyrok byl sprawiedliwy, "sad sadem, a sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie":)

autor: dyzma_, data nadania: 2010-02-13 17:42:18, suma postów tego autora: 2960

dyzma - a możesz swój wywód o gwałcicielu z parafii przetłumaczyć na język polski?

Bo jeśli miało to się odnosić do mojej wypowiedzi dotyczącej obaw pracowników co do zawiadamiania organów ścigania o naruszaniu praw przez pracodawcę to riposta mocno niezrozumiała :). Ale rozumiem, że długotrwałe przebywanie na zgniłym Zachodzie nie pomaga w formułowaniu myśli w ojczystym języku :)

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-13 18:00:16, suma postów tego autora: 6199

Sąd wydał wyrok, ale sprawiedliwość musi być po dyzmy stronie :)

Cieszy mnie fakt, że dyzma ma odwagę i dystans do samego siebie, by to przynać.

Brawo dyzmo!

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-13 18:05:29, suma postów tego autora: 6199

łuniu

fajnie, że znasz języki, naprawdę nie chcę Cię dyskredytować, pisz dalej po prostu.

autor: kontras, data nadania: 2010-02-13 18:57:31, suma postów tego autora: 1774

Ale nawet w latach piędziesiątych...

wyroki nie były ogłaszane w więzieniach, pod ochroną ich murów, krat i strażników. Już sam ten fakt jest klęską. Czyją, czas pokaże. To co napisał nana, jest, jak sądzę, nie tylko krakaniem. Po prostu z Lepperem trzeba było skończyć. Okazało się, że można z niego zrobić tylko dziwkarza.

autor: steff, data nadania: 2010-02-13 19:07:12, suma postów tego autora: 6626

SN

[Sąd wydał wyrok]

i nie wydal nawet uzasadnienia, w koncu nie wiadomo nawet za co wydal ten wyrok. co wiemy, niewiele wiemy, wiemy, ze pani Aneta.K cos mija sie z prawda, nie raz tego dowiodla, i nie jest/byla wcale taka biedna, w koncu wyciagala 5 tys zl na miesiac z kilku miejsc, oskarzyla juz 7 facetow o ojcostwo i kazdy z nich mowil prawde!, ze nie jest ojcem, co potwierdzily badania dna, a ogladala cala Polska, ktora nie wie, bo media to przemilczaly, ze kazda kobieta, moze oskarzyc kazdego faceta o ojcostwo i facet nie moze sie przed tym za bardzo obronic slowami, takie mamy prawo w PL, jedynie badania dna pozostaja i nie nalezy sie tym ekscytowac, cala polska ekscytowala sie niezdrowo dzieki mediom, oskarzyla 2 z 7 o gwalt, 1 o namawianie do aborcji.., tyle wiemy. byla poza tym zupelnie niezalezna od Lyzwinskiego, bo za prowadzenie biura dostawala 1 tys zl z 5 tys zl swojego dochodu, mogla nawet wystapic z samoobrony zachowuja 4 tys zl.... Pozostaje jedynie kwestia hotelu w ktorym to niby doszlo do czegos wg. dzieniakrzy GW, ktorzy odkryli ta sensacyjna sprawe i przeprowadzili wywiad z pania Aneta K., dopiero po 6 latach sobie o tym przypomniala???, wczesniej jej to bylo obojetne, problem w tym, ze nikt nie zmuszal jej do podjecia tej pracy, bo wtedy jeszcze nie pracowala, nie byla w samoobronie, inna sprawa, ze choc sad wszystko co dalo sie tylko utajnic utajnil..., zawiazujac tym samym jezyki wszystkim co cos wiedza, jednak Lepper powiedzial w oswiadczeniu do wyroku, ze zaden ze swiatdow nie potwierdzil zeznan pani Anety K. i nikt sie do tego nie odniosl (pracownicy hotelu nie potwierdzili.. dziwne?), on sam wiecej nie moze powiedziec, czyli mozemy domyslac sie, ze bedzie chcial to odtajnic swoimi odwolaniami, a jezeli okaze sie, ze kolejny raz powiedzial prawde, bedziemy mieli afere, na cala Europe ?

w tle pozostaje jeszcze sprawa defraudacji srodkow nielegalnie pozyskanych przez trio, w tym duet, Aneta K. i Lyzwinski.

moze lepiej byloby zlikwidowac lepera, jakis wypadek na traktorze, to teoretycznie postac politycznie zniszczona, nikt nie bedzie plakal, ale gnoju narobi Polsce w UE, jezeli rzeczywiscie mowi dalej prawde, a wielu Polakow przejrzy na oczy, z jakimi to sadami, sumieniami sprawiedliwosci, elitami, mediami... mamy do czynienia, no nie Sumien, bedzie jak za czasow dobrego tworzysza dzosefa.

--
To wszystko przed NAMI!, teraz ruch Leppera, to NIE KONIEC tej sprawy.

autor: dyzma_, data nadania: 2010-02-13 19:44:44, suma postów tego autora: 2960

Sumienie Narodu & łunio

@ SN
Stanisław Łyżwiński, rolnik z Huty Skaryszewskiej, został potraktowany dokładnie tak, jak w Polsce pewne kręgi zwykły traktować Polaków - trafił do pudła bez wyroku sądowego. Działające w Polsce sądy słyną na całą Europę z nadużywania instytucji aresztu tymczasowego; z tego też powodu nasz kraj przegrywa większość spraw w trybunale europejskim.

----
czerwony łunio
[ojojoj, jak to boli, jak ktoś nam w twarz wyrzuci, że ich nie lubimy i nazwie to po imieniu, co nie?]

Bynajmniej. Mnie to w ogóle nie "boli", a z wolna, za sprawą kolejnych wydarzeń na arenie tak krajowej, jak i międzynarodowej, staje się nawet czymś w rodzaju powodu do lekkiej dumy.

autor: Bury, data nadania: 2010-02-13 20:15:40, suma postów tego autora: 5751

steff - to ten wyrok ogłoszono w więzieniu? Pod osłoną krat i strażników?

Rozumiem, że wszyscy odjechaliśmy po srebrze Małysza, ale bez przesady ...

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-13 23:29:54, suma postów tego autora: 6199

Bury - ale w końcu Łyżwiński jest winny, czy nie?

Bo cała ta otoczka o Strasburgu i nadużywaniu tymczasowego aresztowania nic nie mówi o Twoim stosunku do słuszności wyroku ws. Łyżwińskiego.

Czy jesteś za tym, by gwałciciele oczekiwali na proces sądowy w zaciszu domowym? Poważnie pytam.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-13 23:33:23, suma postów tego autora: 6199

dyzma - to w końcu zgadzasz się z wyrokiem sądu, czy sprawiedliwość musi być po Twojej stronie?

Bo Twój wyjątkowo długi wywód niewiele o tym mówi. Czy naprawdę masz tak duże problemy z wyrażeniem swoich myśli? :)

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-13 23:38:29, suma postów tego autora: 6199

PT SN - co to jest "srebro Małysza"? Jakaś nowa gorzała?

Wybacz że nie jestem zorientowany, ale ostatnio w ogóle nie używałem, o nadużywaniu nie wspominając. Aha, co do Endrjego L.: Nie chciałbym być w skórze polskich sędziów jeżeli Strasbourg podważy ich orzeczenie....

autor: szczupak, data nadania: 2010-02-14 01:04:14, suma postów tego autora: 3747

Sumien

sprawiedliwosc jest po stronie sadu i pani sedziny ktora wyrok wydala, nie mam co do tego watpliwosci:), czy po stronie sadu i sedziny jest prawda, watpie nie tylko ja i tylko to napisalem, a prawda w koncu kiedys ujrzy swiatlo:), czy pograzy sprawiedliwosc (nie pierwszy i ostatni raz), pozyjemy, zobaczymy...:)

ale jak ktos ma kodeks zamiast rozumu to nie dziwi brak umiejetnosci myslenia:)

autor: dyzma_, data nadania: 2010-02-14 02:12:09, suma postów tego autora: 2960

Więcej wypowiedzi,

http://www.radiownet.pl/radio/wpis/3108/ , dokleiłam w komentarzach.

autor: Teresa Stachurska, data nadania: 2010-02-14 09:37:23, suma postów tego autora: 1169

szczupak - żyjesz w Matrixie i dlatego nie jarzysz o co chodzi ze srebrem Małysza.

Gość skacze na nartach, popytaj kumpli - może oni coś kojarzą :)

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-14 11:20:40, suma postów tego autora: 6199

Jeśli ktoś uważa, że Trybunał w Strasburgu może podważyć orzeczenie polskiego sądu

to jest zwyczajnym ignorantem. Proponuję nieco poczytać o kompetencjach trybunału i nie sugerować się wieścią gminną.
Warto dokształcać się prawnie, towarzysze :)

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-14 11:25:48, suma postów tego autora: 6199

Wyrok wydała "sędzina" i dwóch ławników, drogi dyzmo.

Ale przecież Ty wiesz lepiej, że Lepper jest niewinny - sprawiedliwość musi być przecież po Twojej stronie. Nie kryguj się zatem i nie motaj - swoją opinię wyraziłeś przecież aż nazbyt dosadnie :)

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-14 11:34:58, suma postów tego autora: 6199

szczupak

[Nie chciałbym być w skórze polskich sędziów jeżeli Strasbourg podważy ich orzeczenie]

A to niby dlaczego? Przecież te szumowiny są w Polsce nietykalne, za nic i przed nikim nie odpowiadają. Parę ładnych już lat temu słyszałem na TV wypowiedź jakiejś sędzi na temat Strassburga mniej więcej w tym stylu: niech sobie ludzie nie myślą, że Strassburg będzie miał coś do powiedzenia, w Polsce my (tj. sądy) jesteśmy prawem.

autor: Bury, data nadania: 2010-02-14 12:04:54, suma postów tego autora: 5751

Sumien

madry to Ty jednak nie jestes, wiec dobrze, ze zostales prawnikiem w III Najasniejszej, bo tylko tu mozesz uprawiac swoja ideologie sprawiedliwosci.

nie doksztalcam sie prawnie, strata czasu, ja zajmuje sie PRAWDA, a sprawiedliwosc nie ma dla mnie wartosci PRAWDY, sprawiedliwosc moze mijac sie z prawda o 180 stopni, choc moze dawac swiadectwo prawdzie.., kwestia ideologii, wyznawanych wartosci, wiary, podleglosci, elastycznosci papieru:) etc... prawnikow, dlaczego pani sedzina ma byc dla mnie autorytetem prawdy, nie rozumiem, jest tylko dla mnie prawnikiem organu sprawiedliwosci tego panstwa:)

pani sedzina wymierzyla sprawiedliwosc panu Lepperowi, utajnila co sie dalo, choc oskarzenia od dawna sa publiczne!, a wyrok wydala w naszym imieniu, panstwa imieniu, takie podejscie do sprawiedliwosci, takie prawo i panstwo:), i jeszcze jak napisal Bury, gdzie maja polscy sedziowie sady miedzynarodowe, to mamy obraz polskiego panstwa.

--
w jednym zgadzam sie z nana - nana tu powinna byc sedzina:), bo jezeli doszlo do czegos takiego, to korzysci przyjely OBIE STRONY!, a prawo jest w tym przypadku jednostronne, wiec sprawiedliwosc wymierzono rowniez jednostronnie.

notabene, ogloszenie wyroku dzwinie zbieglo sie z otwarciem igrzysk...

autor: dyzma_, data nadania: 2010-02-14 13:46:43, suma postów tego autora: 2960

lepper

powinien się domagać, żeby w apelacyjnym sądził go mężczyzna, a nie sędzina dwojga nazwisk, co już samo w sobie może wskazywać na wyznawanie ideologii feminizmu.

autor: kontras, data nadania: 2010-02-14 16:04:39, suma postów tego autora: 1774

Dwóch ławników ?

Na zdjęciach z ogłoszenia wyroku żadnych ławników nie widać.
Według mojej wiedzy przy tego typu sprawach powinno być trzech sędziów zawodowych.
Sprawę prowadziła tylko jedna sędzina.Już to jest niezgodne z procedurą,czyli choćby z tego powodu wyrok jest niesprawiedliwy,tzn. niezgodny z prawem.A tam takich powodów jest więcej.

autor: mi, data nadania: 2010-02-14 16:25:17, suma postów tego autora: 86

Tak,tak - Lepper jest winny, bo nosi portki, a poza tym przecież w Polsce

normalne jest to, że chłop lubi sobie poużywać. To taki polski stereotyp macho, jak widać kultywowany przez katolickich lewaków, mających ugruntowane pojęcie o roli mężczyzny w hierarchii społecznej.

Koronnym dowodem na niewinność Leppera jest to, że dziecko Anety Krawczyk nie jest jego. Bo prawdziwy katol wie, że każdy stosunek musi się kończyć zapłodnieniem i skoro dziecka nie ma to i seksu nie było.

Podziwiam w Was to, towarzysze, że potraficie godzić lewicowe poglądy z zatwardziałą katolską mentalnością, której brzemię nosicie od momentu ochrzczenia.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-14 18:11:39, suma postów tego autora: 6199

---

No. Biskupie. A ci panowie mają, wg sądu, też grzech zdrady przeciw sakramentowi - to pewne - małżeństwa. w takim razie, jak nie okażą skruchy, pójdą do piekła.

autor: prezio, data nadania: 2010-02-14 19:19:14, suma postów tego autora: 878

mi

[wyrok jest niesprawiedliwy,tzn. niezgodny z prawem]

Generalnie racja, ale zdaje się mylisz dwie rzeczy, tj. prawo i sprawiedliwość. Nie są to kategorie tożsame, a z twojego "tzn." wynika, że za takowe je uważasz.

autor: Bury, data nadania: 2010-02-14 20:17:54, suma postów tego autora: 5751

@ Sumienie Narodu

Którego narodu mienisz się sumieniem, skoro tak pogardzasz katolicyzmem ("katol", "katolski")?

autor: Bury, data nadania: 2010-02-14 21:05:39, suma postów tego autora: 5751

Bury - trzeba się czasem posługiwać językiem nowoczesnej polskiej lewicy.

Czy odpowiesz mi w końcu na pytanie dotyczące Łyżwińskiego?

A może prostsze pytanie: czy Europejski Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu może zmienić lub uchylić prawomocny wyrok polskiego sądu?

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-14 21:47:57, suma postów tego autora: 6199

Bury

Masz racje.Ogólnie to te pojęcia nie są tożsame.Natomiast w sensie prawnym to tak.

autor: mi, data nadania: 2010-02-15 04:58:27, suma postów tego autora: 86

SN

Czy Łyżwa jest winny? Być może jest, a nawet moim zdaniem bardzo prawdopodobne, że jest. Ale tak czy inaczej do pudła winien trafić po procesie sądowym, a nie przed nim. Polskie sądy lubują się we wtrącaniu ludzi do aresztów tymczasowych (nawet w błahych sprawach, gdzie w zupełności wystarczyłyby inne środki).

autor: Bury, data nadania: 2010-02-15 15:05:07, suma postów tego autora: 5751

SN, czerwonu lunio, marikaa

SN zalosne to jest gdy ktos wydaje wyroki w sprawie karnej tylko dlatego, ze nie lubi polityka...
Czerwony- emocje przeslaniaja ci osad sytuacji, bardzo mdne ostatnio na lewicy... Daleko zajdzies z taka retoryka...

Zapomnijcie na chwile, ze to
Lepper. Pomyslcie, ze jest cos takiego jak zasada niewonnosci. Odrobina empatii i wyobrazni nie zaszkodzi. Powiedzmy, ze zaczynacie robic kariere.
Wyrywacie ruch lewicowy z marazmu i wchodzicie w mainstream. Czy na pewno chcielibyscie, kierujac jakas organizacja destabizujaca system, zeby, gdyby zalozmy sluzby specjalne chcialy was skompromitowac (a robia to jak swiat dlugi i szeroki), robiac dobrze skrojona falszywke, cala lewica jak jeden maz potempiala was za gwalty, molestowania, trzymanie na kompach pornografii dzieciej i tak dalej? Czy jednak byscie woleli, zeby oparto takie opinie dopiero na dowodach?

SN, za parenascie tysiecy kazda firma detektywistyczna, nie mowiac o sluzbach, moze ci zalozyc podsluch, czy podrzucic do domu troche fajnych fotek, wiesz? Dowody pierwsza klasa. I wtedy Marikaa z czerwonym luniem beda tu rzucac kalumnie, ze jestes amatorem dzieci, bo sad cie skazal, mimo, ze wyrok jest nieprawomocny (co tam szczegoly...).

A ja wtedy napisze "kurcze, ale skad mam wiedziec, ze w przypadku SN jego tlumaczenia nie sa prawdziwe? Moze poczekamy z publicznym spaleniem go na stosie?".
Mozesz na to liczyc, MIMO, ze sie z toba wielokrotnie nie zgadzalem. Pomysl, czy znasz ta sprawe i material dowodowy na tyle dobrze, zeby Leppera, czy Lyzwinskiego potepic. Jezeli tak, to zwracam honor, ale jak na razie poza medialna wrzawa i lzami kobiety ktora nie wie z kim ma dziecko i klamie publicznie w tej sprawie, nic konkretnego nie widzialem.
Wasz antysamczy jazgot narawde boli, jestescie tacy sami jak mescy szowinisci, tylko w politycznie poprawna strone...

autor: MJ, data nadania: 2010-02-15 17:13:27, suma postów tego autora: 1280

w ogole to na tym forum zadziwia

czołobitnosc jaką niektórzy "lewicowcy" okazują reżimowym sądom, kiedyś chyba abcd cytowa w tym kontekście engelsa ktory nazywal to kretynizmem prawniczym.
Ale tam po ludzku to ta wiara w tak zwane państwo prawa jest po prostu dziecinną naiwnością, to tak jakby wierzyć, że gangsterzy po prostu złoża broń, posypią głowy popiołem i rozdadzą majątki ubogim.

autor: kontras, data nadania: 2010-02-15 21:11:17, suma postów tego autora: 1774

MJ - mnie na szczęście chroni immunitet i dlatego nie ekscytuję się

wydumanymi scenariuszami rodem z amerykańskich filmów. Lepper jest już dawno skończony jako polityk i dorabianie ideologii do wyroku go skazującego jest po prostu śmieszne. Ale widać polska lewica cierpi na tak straszny deficyt autorytetów, że nawet z gościa wymuszającego seks od swoich podwładnych potrafi uczynić guru. Klapki na oczy i bronimy lewicowego trybuna, który permanentnie nienawidzi Balcerowicza, a na kobiecą cześć dybie tylko od czasu do czasu ...

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-15 21:18:07, suma postów tego autora: 6199

SN

winny czy niewinny, trybun skonczony co dybie na kobieca czesc i nienawidzi balcerowicza, to jest istota sprawy, jest sad i wyrok, posiedzi zakala, policja czuwa nad naszym bezpieczenstwem, sady skazuja niebezpiecznych przestepcow, jest git, jest super, system dziala jak talala dzieki takim fachowcom, po co wiec dalej myslec, jest bezpiecznie, jednego niebezpiecznego przestepcy mniej, ale o co im wszystkim chodzi, zachodzi do glowy z pytaniem sumien, zachodzi i zajsc nie moze:)

wiec czekamy na kolejne coraz ciekawsze komentarze pana sedziego:)

autor: dyzma_, data nadania: 2010-02-15 21:54:03, suma postów tego autora: 2960

oprocz zemsty

politycznej dochodzi tez zwyczajna glupota i oportunizm sedziow w 3 rp.

autor: kontras, data nadania: 2010-02-15 22:30:20, suma postów tego autora: 1774

ostatni wpis dyzmy to interesujący przypadek bełkotu par excellence

Gramatyka i składnia nawet jak na emigranta porażająca :)

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-15 23:23:03, suma postów tego autora: 6199

Więzienia pełne są niewinnych gwałcicieli, sprowokowanych przez wyuzdane niewiasty

Lepper nie jest w najgorszej sytuacji, bo ma wielu lewicowych obrońców i taki dyzma na przykład będzie mu przysyłał paczki z zagranicy :). A po odbyciu kary, opalony w kratkę trybun ludowy, wróci by tworzyć prawdziwą polską lewicę ...

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-15 23:33:25, suma postów tego autora: 6199

Szanowny SN - dowodem na utkwienie w matrixie jest właśnie interesowanie

się nie mającymi żadnego wpływu na problemy społeczno-ekonomiczne wyczynami skądinąd sympatycznego górala z Wisły Miasta, jak i sportem w ogóle, o co zresztą mniejsza. Wracając do Leppera: jak raz nasz bohater rozłożył był na glebę (tzn. zagadał) Lisa w Tvp2, żonglując dość ciekawymi faktami, które w istocie raczej dobrego zdania o rodzimym wymiarze sprawiedliwości nie pozwoliły sobie wyrobić. Co oczywiście nie zmienia faktu że mobbing płciowy i napastowanie seksualne w aspektach służbowych jest niestety bardzo istotnym problemem.

autor: szczupak, data nadania: 2010-02-16 00:31:13, suma postów tego autora: 3747

Sumienie "narodu"

Sam jesteś skończony jako polityk, jeszcze się zdziwisz :] I nie rób z Leppera męskiego szowinisty, taki jesteś mądrala że wierzysz temu co piszą gazetki na Jego temat?

autor: socjalpatriota, data nadania: 2010-02-15 23:34:11, suma postów tego autora: 471

Sumien

[Więzienia pełne są niewinnych gwałcicieli]

mozliwe parekselens:), bo po takim werdykcie sadu najwyzszego to mozna zwatpic w przyciaganie ziemskie.

autor: dyzma_, data nadania: 2010-02-16 01:09:53, suma postów tego autora: 2960

Dziękuje

dyzma_ i inni trzeżwo patrzący na sprawę, także ci nie pałający do nas do Samoobrony RP sympatią. To nie jest nasz koniec, próbowano nas zniszczyć na wiele sposobów i się to nie udało - nie uda się także teraz. Do polityki wrócimy z hukiem, ale zależy nam na tym byśmy wrócili tam z Wami - prawdziwymi ludźmi lewicy. Pozdrawiam!

autor: socjalpatriota, data nadania: 2010-02-16 02:26:11, suma postów tego autora: 471

"mnie na szczęście chroni immunitet"

Gdy przed laty pierwszy raz usłyszałem, że sędziowie mają immunitet (oraz inne feudalne przywileje) byłem przekonany, że to jakiś żart.

autor: Bury, data nadania: 2010-02-16 12:05:39, suma postów tego autora: 5751

sn, socjalpatriota

problem w tym, ze Lepper jest prymitywem i meskim szowinista. Przynajmniej dla mnie. Ale to NIE OZNACZA, ze rzeczywiscie byl winny.
SN, przypomnij sobie kiedy ta sprawa sie zaczela i dlaczego... Wtedy Lepper jeszcze nie byl skonczony, choc oczywiscie byl juz na rowni pochylej do upadku:)

autor: MJ, data nadania: 2010-02-16 15:32:09, suma postów tego autora: 1280

Bury

masz racje, dobre zdanie. Sędziowie to w ogóle grupa mająca niesamowite przywileje, mogą rozjeżdżać ludzi po pijaku, wydawać wyroki niezależne od zdrowego rozsądku, o kodeksach nie mówiąc, być kompletnie nieprzygotowani do rozpraw, latami ciągnąć procesy, wydawać publiczne pieniądze na dziesiątki biegłych, a potem jeszcze dostawać emeryturę w wysokości bodajze 80% aktualnej pensji, że niby nie są na emeryturze tylko w stanie spoczynku.

autor: kontras, data nadania: 2010-02-16 16:44:01, suma postów tego autora: 1774

@MJ

A propos Leppera-prymitywa:

"Żeby przy inflacji 0,5% redyskonto było około 6%, a kredyty w bankach 16%? Gdzie tak jest, w jakim kraju na świecie? W Bangladeszu tak nie jest nawet jak u nas w Polsce. W Ameryce inflacja 2%, a kredyty 2,75%. Tam się zmniejsza stopę procentową o 0,25%, to przedsiębiorca odczuwa to od razu bardzo mocno, a u nas fenomeni z Rady Polityki Pieniężnej, którzy pobierają potężne pieniądze miesięcznie, obniżają też tak jak w Ameryce. No już jesteśmy chyba Ameryką? Tylko kto to w Polsce odczuwa–5% społeczeństwa? Bo więcej na pewno nie."

Wypowiedź chyba nie bardzo pasująca do określenia "prymitywna"

A teraz a propos Leppera - "męskiego szowinisty"

"Niech Hausner urodzi choćby jedno dziecko. Czy on wie, kto to jest kobieta? Mężczyzna swoje zrobi tak jak samiec, pensję odda, a ty kobieto, sobie radź."

To tak do przemyślenia tym którzy przewodniczącego obdarzają takimi przymiotami...

autor: socjalpatriota, data nadania: 2010-02-16 18:31:01, suma postów tego autora: 471

kontras

przywileje za dyspozycyjnosc wobec wladzy biznesu.

autor: dyzma_, data nadania: 2010-02-16 18:37:14, suma postów tego autora: 2960

dokladnie

tak, ale przy tym ta ideologia niezależności i selekcja ludzi, którzy lubią się wyżywać na innych, często w zupełnie śmiesznie młodym wieku. Mój znajomy radca opowiada mi czasem odzywki różnych sędzin typu : "sąd jest nieubłagany", najgorzej ze nie może się nawet uśmiechnąć, bo sędzia może złożyć skargę do izby albo przywalić grzywnę.
Jest zresztą zastanawiające, ze na sędziów nawet mało szczują niemieckie brukowce, a tam leży o wiele więcej rzeczywistej władzy, przywilejów, głupoty i draństwa, niż u tak zwanych polityków, czy urzędników z ZUSu.

autor: kontras, data nadania: 2010-02-16 19:29:35, suma postów tego autora: 1774

Bury - ile miałeś lat, gdy dowiedziałeś się o istniejącym w polskim prawie od 90 lat immunitecie

sędziowskim? O immunitecie parlamentarnym też wcześniej nie słyszałeś?

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-16 20:43:52, suma postów tego autora: 6199

kontras - dokładnie 75% wynagrodzenia otrzymywanego bezpośrednio przed przejściem

w stan spoczynku. Sędziowie nie są "objęci" emeryturami z ZUS - od ich wynagrodzenia nie odprowadza się skłądek emerytalnych i rentowych, zatem trudno wymagać by uzyskiwali świadczenia z ZUS. W porównaniu do zarobków sędziów np. z Niemiec, czy Francji to i tak są grosze. Choć oczywiście walczymy o podwyżki i w zeszłym roku udało się wyszarpać 1000 zł. Dobre i to.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-16 20:47:45, suma postów tego autora: 6199

Nie zapominajmy, że istnieją też porządni sędziowie, którzy uniewinnili Jaruzelskiego, Ciastonia,

Kiszczaka i Płatka a w dawnych czasach skazywali związkowych wichrzycieli (np. Modzelewskiego i Kuronia) na kary długoletniego więzienia.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-02-16 21:09:39, suma postów tego autora: 6199

tak to fakt

poziom sądownictwa w 3 RP wobec PRL radykalnie się obniżył.

autor: kontras, data nadania: 2010-02-16 23:03:13, suma postów tego autora: 1774

socjalpatriota

napisalem "prymitywa", a nie "glupca". To zasadnicza roznica.
Przy czym, zebys sie znowu nie przyczepil, nie chodzi mi o jego korzenie i ich wplyw na sposob bycia, tylko chocby o teksty dotyczace zgwalcenia prostytutki... Ktos wyzej juz to przypomnial. Jak dla mnie prymitywem jest i basta;) Choc swoj rozum ma i to wzglednie bystry. Przy czym akurat porzemowien polscy politycy juz sobie raczej sami nie pisza, wiec tym bym sie nie podpieral;)

Tak czy siak nie o to w tej dyskusji chodzi:)

autor: MJ, data nadania: 2010-02-17 13:23:35, suma postów tego autora: 1280

@MJ

Przeanalizuj dokładnie tą wypowiedź o prostytutce, tam wcale nie chodziło o to, że "nie da się zgwałcić prostytutki" ale "jakim trzeba być debilem by gwałcić prostytutkę skoro można jej zapłacić" poza tym ten gwałt Golika okazał się bujdą... Ale dla Ciebie jest prymitywem i "basta" - postawa godna betonu, nie obraź się...

autor: socjalpatriota, data nadania: 2010-02-17 15:13:11, suma postów tego autora: 471

Dodaj komentarz