Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Strefa Gazy: Coraz więcej noworodków z wadami wrodzonymi

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

I bardzo im tak dobrze!

Mają za swoje mali terroryści-antysemici, którzy chcieli zniszczyć biedny, zawsze pokojowy, nieuzbrojony Izrael.
Przecież takie palestyńskie bachory (każdy cywilizowany porządny człowiek, brzydzący się antysemityzmem wie, że Palestyńczycy zwłaszcza, ale te inne araby też to przecież podludzie) w ogóle nie powinny mieć prawa do życia, terrorystyczne dzikusy antysemickie czychające na dobry demokratyczny Izrael.
Rację mam, nie? Pochwali mnie jakiś pan ambasador Izraela?

autor: Getzz, data nadania: 2010-03-04 16:17:27, suma postów tego autora: 3554

...

Podobne skutki broni chemicznej ponoszą mieszkańcy Iraku, w tym Faludży. To forma eksterminacji biologicznej już najmłodszych pokoleń, pod płaszczykiem "walki z terroryzmem".

autor: Odyseusz, data nadania: 2010-03-04 18:52:19, suma postów tego autora: 1684

Informacje

tylko z jednego źródła - i to zapewne kontrolowanego przez Hamas - budzą wątpliwości.

autor: ABCD, data nadania: 2010-03-04 19:27:52, suma postów tego autora: 20871

...

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7626837,Szesc_lat_po_amerykanskiej_ofensywie_Faludza_masowo.html - To akurat w kontekście Iraku, za BBC.

autor: Odyseusz, data nadania: 2010-03-04 19:41:31, suma postów tego autora: 1684

wątpliwości

Wątpliwości takiego osobnika jak ABCD budzą wątpliwości.

autor: Panek, data nadania: 2010-03-04 21:28:33, suma postów tego autora: 896

./..

ABCD, wszystko budzi wątpliwości, oprócz Hasbary. Mossad przecież się mylić nie może ;-)))

autor: Miś_Bucharin, data nadania: 2010-03-04 21:32:33, suma postów tego autora: 3566

Klątwa zapisana w genach

http://facet.wp.pl/gid,12038644,img,12038844,kat,84554,galeriazdjecie.html?T[page]=1

Na całym świecie nosicielami wadliwego genu jest obecnie około 100 dzieci. Z tego ponad jedna trzecia to właśnie Kaszubi.

Zdaniem dr Piekutowskiej-Abramczuk przyczyną ujawniania się choroby może być fakt, że jej nosiciele żyją w małej, zamkniętej populacji i łączą się ze sobą.

Odrębność ta polegała również na zawieraniu małżeństw z osobami wchodzącymi w skład tej samej grupy, często spokrewnionymi ze sobą. Następstwem takiego trwającego wiele pokoleń krzyżowania się wewnątrz zamkniętej populacji, do której nie docierała "świeża krew", bardzo często jest nasilenie się częstotliwości występowania chorób genetycznych

autor: Rebel, data nadania: 2010-03-04 22:35:56, suma postów tego autora: 152

Klątwa zapisana w genach?

czyżbyś sugerował, Rebel, że Tusk dlatego wycofał się z wyścigu do Belwederu? (*_*)
Artykuł ukazał się dosyć dawno, chyba rok temu go czytałam... ciekawe czy profilaktyka jest kontynuowana, bo przecież to kosztuje a kryzys mamy?
.
ĄBĆD... te dzieci nie rzucą już granatem, no nie?
(_*_)

autor: Hyjdla, data nadania: 2010-03-05 00:19:48, suma postów tego autora: 5956

Endogamia

Sugeruje ze to inbreeding a nie Izraelski bialy fosfor jest problemem.

A jezeli wspomnialas Tuska , to ustapil on drogi Sikorskiemu.
Ciekawe jak Katoland przyjmie swoja "pierwsza dame"?
Bedziecie miec jednego obywatela wiecej(natuaralizowanego)- Anne Jablonsky

autor: Rebel, data nadania: 2010-03-05 02:35:34, suma postów tego autora: 152

...

Akurat Palestyńczycy nie są aż tak małą "mikrospołecznością". Skutki działania broni chemicznej znane są w różnych zakątkach świata.

Co do żony Sikorskiego, to wolałbym, żeby była tzw. "żydokomunistką", a nie - "żydorepublikanką" / "żydobushmanką". W tych wyborach mamy praktycznie samych współpracowników lub sympatyków CIA.

autor: Odyseusz, data nadania: 2010-03-05 07:40:55, suma postów tego autora: 1684

Rebel... nie od dzisiaj wiem,

że masz specyficzne poczucie humoru, ale ta "sugestia" nie mieści się nawet w kategorii najczarniejszego z czarnych...
Endogamia jest rozciągnięta w czasie, jej przypadki istnieją od wielu POKOLEŃ, mimo że dopiero teraz się je bada, klasyfikuje, próbuje leczyć. Tutaj wkracza medycyna. Np. wśród żydów aszkenazyjskich, gdzie małżeństwa są aranżowane, jeszcze w trakcie "narzeczeństwa" przyszli małżonkowie badają się pod kątem chorób genetycznych. I choćby tam nawet miłość wybuchła na kształt tej z Werony, do małżeństwa nie dochodzi. Medycyna umożliwia im zachowanie czystości gatunku w obrębie ich prze-najczystszej z religii...
W Gazie nastąpiła planowa "endogamia", gdzie na niewielkim obszarze, w krótkim odstępie czasu, nieprzypadkowo po "inseminacji" białym fosforem nastąpił masowy wysyp dzieci z wadami fizycznymi uniemożliwiającymi im przeżycie. I tu medycyna jest na razie BEZRADNA. Tą "endogamią" (i podobnymi, m.in. w Falludży) niedługo zajmie się międzynarodowa sprawiedliwość zajmująca się ZBRODNIAMI WOJENNYMI... mam taką nadzieję.
(_*_)

autor: Hyjdla, data nadania: 2010-03-05 10:41:14, suma postów tego autora: 5956

najdrozsza hyjdlo

wiesz czego nadzieja jest matka? :))))
pozdrowienia.

autor: pazghul, data nadania: 2010-03-05 16:40:53, suma postów tego autora: 1489

Gdyby nie nadzieja

musielibyśmy płakać od świtu do nocy.

autor: ajde, data nadania: 2010-03-05 18:51:39, suma postów tego autora: 291

...

Niestety, sądzeni są zazwyczaj tylko przegrani...

autor: Odyseusz, data nadania: 2010-03-05 20:12:51, suma postów tego autora: 1684

bla,bla,bla belkot

Odyseusz
jezeli Palestynczycy w Gazie nie sa "aż tak małą "mikrospołecznością" to dlaczego tak czesto nazywacie Gaze Gettem stworzonym przez Izrael do gnebienia malutkiego palestynskiego narodu
Jaka to "swieza palestynska krew" doplywa do Gazy i skad sie tam biora male dzieci
Skutki endogamii wychodza dopiero po kilku pokoleniach

Hyjdla
jestes pewna ze przedmalzenskie "tradycje" Palestynczykow strefy Gazy sa identyczne jak Zydów aszkenazyjskich?
Jezeli "nie" to po co zabierasz glos?

PS. Jezeli ktos ma zamiar wprawic mnie w dobry humor moze mnie nazwac np: zwolennikiem Izraela lub poplecznikiem Zydow :)

Hyjdla "ukradlas" moja (_*_)

autor: Rebel, data nadania: 2010-03-05 22:52:42, suma postów tego autora: 152

A rodzą się z granatnikami?

Pytam w zastępstwie stachanowca.

autor: bolo, data nadania: 2010-03-06 07:25:14, suma postów tego autora: 4522

...

http://wyborcza.pl/1,75248,7627593,Zdeformowane_dzieci_Falludzy___dowod_na_bomby_uranowe_.html

autor: Odyseusz, data nadania: 2010-03-06 08:13:52, suma postów tego autora: 1684

Nie wiem, Rebel,

jak ja mogę być pewna czegoś o czym nie pisałam?
Moją (_*_) się nie przejmuj, pilnuj swojej rzyci, bo fiut już pewnie zamortyzowany? Chociaż mam nadzieję, że nie, ale nadzieja matką głupich jak zauważył pazghul...
(*_*)

autor: Hyjdla, data nadania: 2010-03-06 10:52:50, suma postów tego autora: 5956

bolo

"Karabiny rosną im u ramion".

autor: yona, data nadania: 2010-03-06 13:01:58, suma postów tego autora: 1517

Dodaj komentarz