Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Radiowa "Trójka": Możliwość strajku

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

TrUjka

No to Pan Sosnowski się obudził z ręką w .... Zebrali ok 600 tyś. i kasa jest do wzięcia. Zdumiewa dalekowzroczność Panów Redaktorów. Przekonanie, że umiarkowane szczekanie na lewo to wystarczający glejt i nietykałka. Nie wystarczy! Są lepsi i to oni teraz będą ugniatać umysły. NA PRAWO MARSZ!
Inna sprawa - to jedyna stacja, której dało się jeszcze ( do niedawna) słuchać bez wielkiego obrzydzenia a nawet przyjemnością. Niestety - przyjemności nie mogą trwać wiecznie. Switch Off.

autor: morgan, data nadania: 2010-03-04 09:15:25, suma postów tego autora: 83

Jasne, bo gdyby zdecydowanie bardziej "szczekali na lewo",

to człowiek Napieralskiego - niejaki Hasiński, który jesienią stanął na czele Polskiego Radia, może nie oddawałby ich na pożarcie prawicowym oszołomom - czyli Sobali i spółce. Albo nawet i oddał- w końcu podział łupów SLD-PIS w eterze, to miało być właśnie fifty-fifty. SLD, której człowiek w PR jest prezesem, miała prawo "pierwokupu" i wybrała "jedynkę", bo dla niej tradycyjnie liczy się elektorat +50, a "jedynka" to już tradycyjnie radio skierowane przede wszystkim do tej grupy wiekowej. W tym momencie niekochana trójka, została automatycznie wepchnięta w ramiona pisowców. Ale co tam - w końcu interes, to interes. Muszę powiedzieć przy tej okazji, że zwyczajnie wstyd mi za "lewicę", nie tylko zresztą za SLD, ale także za Sierakowskiego i jego kolegów, którzy w ostatnich latach z towarzystwem Sobali, Janeckiego, Wróblewskiego w ostatnich latach bardzo mocno się zblatowali, przyjmują zaproszenia do prowadzonych przez tych pseudo-dziennikarzy audycji i świadczą sobie wzajemnie różne dusery.

autor: osman, data nadania: 2010-03-04 12:48:20, suma postów tego autora: 72

A ilu Polakow zauważy zniknięcie z eteru trójki i zapłacze?

Myślę, że niewielu. Bo kogo dziś to jeszcze interesuje co się mówi i jak się mówi... Mięć jest ważniejsze. Że też organizatorzy zapowiadanego strajku o tym nie wiedzą...

autor: steff, data nadania: 2010-03-04 18:28:27, suma postów tego autora: 6626

Niedźwiecki odszedł jakiś czas temu (Sobala nie maczał w tym paluchów)

a "Powtórka z Rozrywki" to dziś popłuczyny po tym co zachwycało w latach 80-tych i 90-tych.

"Trójka" padła dawno temu ...

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2010-03-04 20:25:07, suma postów tego autora: 6199

.

Niedźwiecki wraca do Trójki 1 kwietnia tego roku.

autor: mcphisto, data nadania: 2010-03-04 21:12:11, suma postów tego autora: 7

Niedźwiedź wraca do Trójki

a po za tym trójka ma ok 9% słuchalności to stosunkowo dużo

autor: Zły Szelong, data nadania: 2010-03-04 21:45:30, suma postów tego autora: 87

a co do lini politycznej

to fakt mamy prawicowych komentatorów , mamy liberalnych chociażby autorski program Kuby Strzyczkowskiego , mamy również i lewicę - wydarzenia komentują na antenie Sierakowkski Gdula czy Rolicki więc nie przesadzajmy z tą prawicowością

autor: Zły Szelong, data nadania: 2010-03-04 21:48:51, suma postów tego autora: 87

Szelągu

Kiedy ostatnio słuchałeś TrUjki ? Lewy Rolicki - dobre!
Sierakowskiego nie słyszałem do wielu miesięcy. Rzadko pojawia się Dębski z wyważonymi komentarzami. Same prawusy - Semka, Karnowski, Rzepa, Wprost, Bronuś - doborowe towarzystwo. I ciągle na tę samą nutę - jak to za "komuny" było źle, sam ocet, ogólna bieda, wszędzie szaro, zniewolenie itd. Metoda naiwnie prosta. Jak WTEDY było źle to znaczy, że teraz jest DOBRZE a nawet bardzo. Ciemny lud to kupi, co widać też w niektórych komentarzach. Trzeba było ŻYĆ wtedy i teraz. Ja taką lekcję odrobiłem.

autor: morgan, data nadania: 2010-03-05 13:37:13, suma postów tego autora: 83

trujka

Słucham "Trójki" od chwili jej postania. Miała różne - jak to w życiu - lepsze i gorsze okresy. Ogólnie jednak, została dotknięta chorobą naszych czasów - postępującym infantylizmem, politycznie mocno ciążącym w prawo. Od lat nie słyszałem, aby został zaproszony ktoś, kto by oświadczył "jestem ateistą". Nie wspominając, aby którykolwiek z komentatorów do takiego światopoglądu się przyznał. Pełno za to chłopczyków, którzy przerywają każdy, choćby najpoważniejszy program, aby donieść, "właśnie padła bramka!!". Z muzyki ostał się tylko "pop",
połowa dzienników to wiadomości sportowe. Oczywiście, to wszystko pod hasłem "nasi słuchacze tego żądają!"
Może potrzebne jest osiągnięcie dna - pod nowym kierownictwem - aby sie było od czego odbić?

autor: Ruffo, data nadania: 2010-03-05 14:11:41, suma postów tego autora: 8

A kto pamięta

Premierę w trójce Dark Side of the Moon zespołu Pink Floyd prezentowaną przez Piotra Kaczkowskiego.Trójka onegdaj była piękna.

autor: ajde, data nadania: 2010-03-05 19:13:00, suma postów tego autora: 291

Oj, tak

Gdzie te śniegi niegdysiejsze? Trójka była kiedyś naprawdę świetną rozgłośnią. Po śmierci nieodżałowanego Tomka Beksińskiego wszystko zaczęło się sypać (choć jeszcze przez parę lat było znośnie). A teraz?

autor: fancom, data nadania: 2010-03-05 20:45:42, suma postów tego autora: 1427

Ciekawe jaki ci "protestanci"

mają stosunek do "roszczeniowej postawy roboli".

autor: bolo, data nadania: 2010-03-06 07:14:00, suma postów tego autora: 4522

---

Teraz słucham jedynki, no przełączam trochę w niedzielę na dwójkę albo Z. A trójka? Strajku nie popieram. Poza tym muszą działać ostrożnie, żeby się herbatka nie wylała.

autor: prezio, data nadania: 2010-03-07 13:33:58, suma postów tego autora: 878

Dodaj komentarz