No to Pan Sosnowski się obudził z ręką w .... Zebrali ok 600 tyś. i kasa jest do wzięcia. Zdumiewa dalekowzroczność Panów Redaktorów. Przekonanie, że umiarkowane szczekanie na lewo to wystarczający glejt i nietykałka. Nie wystarczy! Są lepsi i to oni teraz będą ugniatać umysły. NA PRAWO MARSZ!
Inna sprawa - to jedyna stacja, której dało się jeszcze ( do niedawna) słuchać bez wielkiego obrzydzenia a nawet przyjemnością. Niestety - przyjemności nie mogą trwać wiecznie. Switch Off.
to człowiek Napieralskiego - niejaki Hasiński, który jesienią stanął na czele Polskiego Radia, może nie oddawałby ich na pożarcie prawicowym oszołomom - czyli Sobali i spółce. Albo nawet i oddał- w końcu podział łupów SLD-PIS w eterze, to miało być właśnie fifty-fifty. SLD, której człowiek w PR jest prezesem, miała prawo "pierwokupu" i wybrała "jedynkę", bo dla niej tradycyjnie liczy się elektorat +50, a "jedynka" to już tradycyjnie radio skierowane przede wszystkim do tej grupy wiekowej. W tym momencie niekochana trójka, została automatycznie wepchnięta w ramiona pisowców. Ale co tam - w końcu interes, to interes. Muszę powiedzieć przy tej okazji, że zwyczajnie wstyd mi za "lewicę", nie tylko zresztą za SLD, ale także za Sierakowskiego i jego kolegów, którzy w ostatnich latach z towarzystwem Sobali, Janeckiego, Wróblewskiego w ostatnich latach bardzo mocno się zblatowali, przyjmują zaproszenia do prowadzonych przez tych pseudo-dziennikarzy audycji i świadczą sobie wzajemnie różne dusery.
Myślę, że niewielu. Bo kogo dziś to jeszcze interesuje co się mówi i jak się mówi... Mięć jest ważniejsze. Że też organizatorzy zapowiadanego strajku o tym nie wiedzą...
a "Powtórka z Rozrywki" to dziś popłuczyny po tym co zachwycało w latach 80-tych i 90-tych.
"Trójka" padła dawno temu ...
Niedźwiecki wraca do Trójki 1 kwietnia tego roku.
a po za tym trójka ma ok 9% słuchalności to stosunkowo dużo
to fakt mamy prawicowych komentatorów , mamy liberalnych chociażby autorski program Kuby Strzyczkowskiego , mamy również i lewicę - wydarzenia komentują na antenie Sierakowkski Gdula czy Rolicki więc nie przesadzajmy z tą prawicowością
Kiedy ostatnio słuchałeś TrUjki ? Lewy Rolicki - dobre!
Sierakowskiego nie słyszałem do wielu miesięcy. Rzadko pojawia się Dębski z wyważonymi komentarzami. Same prawusy - Semka, Karnowski, Rzepa, Wprost, Bronuś - doborowe towarzystwo. I ciągle na tę samą nutę - jak to za "komuny" było źle, sam ocet, ogólna bieda, wszędzie szaro, zniewolenie itd. Metoda naiwnie prosta. Jak WTEDY było źle to znaczy, że teraz jest DOBRZE a nawet bardzo. Ciemny lud to kupi, co widać też w niektórych komentarzach. Trzeba było ŻYĆ wtedy i teraz. Ja taką lekcję odrobiłem.
Słucham "Trójki" od chwili jej postania. Miała różne - jak to w życiu - lepsze i gorsze okresy. Ogólnie jednak, została dotknięta chorobą naszych czasów - postępującym infantylizmem, politycznie mocno ciążącym w prawo. Od lat nie słyszałem, aby został zaproszony ktoś, kto by oświadczył "jestem ateistą". Nie wspominając, aby którykolwiek z komentatorów do takiego światopoglądu się przyznał. Pełno za to chłopczyków, którzy przerywają każdy, choćby najpoważniejszy program, aby donieść, "właśnie padła bramka!!". Z muzyki ostał się tylko "pop",
połowa dzienników to wiadomości sportowe. Oczywiście, to wszystko pod hasłem "nasi słuchacze tego żądają!"
Może potrzebne jest osiągnięcie dna - pod nowym kierownictwem - aby sie było od czego odbić?
Premierę w trójce Dark Side of the Moon zespołu Pink Floyd prezentowaną przez Piotra Kaczkowskiego.Trójka onegdaj była piękna.
Gdzie te śniegi niegdysiejsze? Trójka była kiedyś naprawdę świetną rozgłośnią. Po śmierci nieodżałowanego Tomka Beksińskiego wszystko zaczęło się sypać (choć jeszcze przez parę lat było znośnie). A teraz?
mają stosunek do "roszczeniowej postawy roboli".
Teraz słucham jedynki, no przełączam trochę w niedzielę na dwójkę albo Z. A trójka? Strajku nie popieram. Poza tym muszą działać ostrożnie, żeby się herbatka nie wylała.